Voltatok már nagyon idegesek egy baba mellett? Elég nehéz tűrtőztetnem magam. Ma összetörtem a konyhában egy bébiételes üveget, de hála istennek nem lett a gyereknek baja.
Először is.
Ha ennyire nem bírod otthon, menj vissza dolgozni, szoktassátok bölcsibe, a folyamatos, állandó stressz csak rontja a helyzetet.
Másodszor: ez egy ÉLETHELYZET. Otthon vagyunk, sok nap nehéz, sok nap fárasztó, de most gyereknevelés van, csinálni kell, fáradtan is.
Harmadszor: őszinte leszek. Ha a ti kapcsolatotok ennyire nélkülöz konszenzust, egymás iránti érzékenységet és felelősséget, akkor nem a gyerek volt a legjobb biznisz, amibe belefoghattatok. A legalapvetőbb, hogy apa kiveszi a részét otthon is mindenből. Menjen el néha a gyerekkel kettesben ide-oda, addig te pihenj, és próbáld felfogni, hogy egy egy évestől várnál feltétlen engedlemességet és türelmet, amit TE sem vagy képes megteremteni. Akkor ő hogyan és miből tudná...? Mivel a párod iszik, ezért nem tudom mennyire bízható rá bármi is, de ezt is meg kell oldani. A türelmetlenséged oka nyilván elégedetlenség és düh, de egyikről sem tehet a gyereked. Innen már nincs messze az, hogy ő ütöd meg, ha sok a stressz. Keressetek segítséget vagy megoldást, mert ez nagyon rossz irányba halad.
Í
"sajnos én is szoktam,pedig tudom,hogy sose a gyerek a hibás,ha mondjuk leissza magát stb.."
ezt értettem félre, ezért elnézést kérek, azt gondoltam, hogy a férjed issza le magát :).
a többit tartom.
Én csak azt tudom, hogy a csatornázatlan agresszió nyilván máshol is megtalálja majd az útját. A bölcsődébe járó gyermekek anyukái pedig nem rosszak, hanem adott esetben fáradtak, nem bírják jól az otthonlétet, ismét vissza kell menniük dolgozni.
Te azt írod, idézem: "nagyon nehezen bírom a bezártságot". Akkor most vagy olyan leszel mint én, és eljársz a gyerekkel barátnőzni, zenebölcsibe, játszóházba és nem makkansz meg otthon, vagy bölcsiztek, mert az is egy megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!