Voltatok már nagyon idegesek egy baba mellett? Elég nehéz tűrtőztetnem magam. Ma összetörtem a konyhában egy bébiételes üveget, de hála istennek nem lett a gyereknek baja.
Figyelt kérdés
1 éves a babám és nagyon nehezen bírom a bezártságot, vannak családi problémáink a rokonainkkal,és teljesen magunkra vagyunk utalva..A párom csak learatja a babérokat, ő nevetgél meg csiklandozza a gyereket,amikor végez a munkával de nem érzi át azt a részét,amitől én ideges vagyok. Egész nap rajtam lóg a gyerek,nem tudom nagyon letenni mert a férjem itthon van,csak megjegyzést tesz,ha mondjuk nem tudom beleültetni az etetőszékbe,mert a gyerek kapálózik, sajnos olyankor nekem is elszakad a cérna,és kicsit erősebben küzdök a gyerekkel..aki még jobban ellenkezik..Sose bántanám a gyereket,de egyszerűen nem tudom levezetni sehol sem a feszültségemet,nem az éppen ellenkező gyerekemen akarom,vagy egy tárgyon a konyhában,ilyenkor inkább beteszem a járókába..Egyik nap a párom fél órát volt vele,már utána ideges volt,meg káromkodott a gyerek előtt..sajnos én is szoktam,pedig tudom,hogy sose a gyerek a hibás,ha mondjuk leissza magát stb..de valahogy így szavakba is kijön a feszkó..Mit csinálunk rosszul?2014. febr. 21. 15:36
11/41 A kérdező kommentje:
Zenebölcsi,játszóház..no igen, a környéken semmi ilyen nincs..
2014. febr. 21. 16:01
12/41 anonim válasza:
Nézd, én segíeni akartam a válaszaimmal és a tanácsokkal, de te mindenre kifogásokat ventillálsz.
Ha nem tudsz elmenni sehová, ha nem akarsz bölcsizni, mert attól szar anyának érzed magad, ha minden egy nagy "úgysincs rá lehetőségem", akkor nincs kiút és slussz, tűrd a bezártságot, és néha törj össze egy bébiételt és káromkodj.
Tényleg segíteni akartam, mert kérdeztél egy nyilvános fórumon. Ez az én véleményem, felejtsd el, ha nem tetszik.
Első és nem tudom hanyadik voltam
13/41 anonim válasza:
Volt mar itt a GYIK-on sok ilyen es ehhez hasonlo kerdes. Probalj rakeresni azokra is hatha azok kozott talalsz vmi hasznos valaszt
14/41 Tica0121 válasza:
Őszinte leszek, mindenkinél elszakad néha a cérna, még annál is, aki ezt nem vallja be. Nálam is el szokott, teszem hozzá nagyon gyorsan, hogy soha nem ütöttem meg és nem is ütném meg a gyerekemet. Kaptam helyette is eleget gyerekkoromban... ilyenkor én fogom, berakom a babakocsiba és elindulok vele.... van, hogy 2-3 órát megyünk, ő szunyál a babakocsiban én pedig kicsit leengedek. Nekem sincs segítségem, a szüleim messze laknak, magunkra vagyunk utalva. Egyébként én sem feltétlenül értek egyet azzal, hogy rögtön bölcsibe kellene adni a gyereket, de azért lehet neked is jót tenne, ha egy héten 1-2 nap pár óráig nem lenne ott a "nyakadon". Semmit nem csinálsz rosszul, nehéz ez az időszak, még annak is, aki festi magát és az ellenkezőjét állítja. Majd ez is elmúlik lassan, mint a hasfájós, vagy a fogzós időszak és jön helyette másik nehéz élethelyzet! Fel a fejjel!!
15/41 A kérdező kommentje:
ami a legjobban fáj,hogy a gyerek csak azt látja,hogy az apja nyugodtabb,és szívesebben van vele, várja mikor végez a munkával..és nekem meg beszól napközben-közbe ő dolgozik,mikor éppen "küzdök vele",hogy csak én vagyok béna,mer ugye nem tudom belerakni a székbe..én meg nagynehezen beletuszkolom, a gyerek nyűgös..aztán összetörök egy bébiételes üveget..tiszta rossz anyának érzem magam..de múltkor láttam,hogy küzdött a párom vele,ideges is lett, ő se bántotta,csak erősebben fogta meg,mikor ellenkezett..pedig csak fél órát volt vele. Aztán káromkodott ő is hogy vigyem innen a ...stb.stb.szóval ő is káromkodik,ha éppen leissza magát a gyerek stb,pedig mindketten tudjuk,hogy nem szándékosan teszi,csak fáradtak vagyunk,és így jön ki,hogy a fenébe,már megint át kell öltöztetni..sose a gyerekre haragszunk ilyenkor, csak kifut a szánkon..
2014. febr. 21. 16:21
16/41 A kérdező kommentje:
És rettenetesen zavar,és irigy vagyok azokra a kismamákra,akik sokat tologatják kint a babakocsit,és van kisbabás barátnőjük..és segítségük, én meg ilyen apró dolgokon felhúzom magam..
2014. febr. 21. 16:22
17/41 anonim válasza:
Én azóta dohányzom, amióta gyerekem van. De legalább nem vagyok már olyan feszült. Na meg néha elmegyek jól berúgni. De azért néha elszakad a cérna. Vágtam már földhöz tojást, tányért, poharat, telefont, rúgtam már bele a laptopba, ajtóba. Ezen annyit változtattam, hogy ha érzem, hogy ver az ideg, elkezdem verni az ajtót. Aztán persze annyira fáj, hogy meg is nyugszom. Megváltozni teljesen nem lehet, mert ezek vagyunk mi. Indulatosak. De amint visszamész dolgozni, más lesz, és nem vagy attól rossz anya, ha beadod bölcsibe. Tavasszal vannak a beiratkozások. Én már a gondolattól is szárnyalok, hogy a gyerek szeptembertől bölcsis lesz.
18/41 A kérdező kommentje:
De picit rossz anyának érzem magam,mert kicsit erősebben fogtam meg a lábát mikor az etetőszékbe raktam bele,mert erőlködött,hogy nem akar belemenni..és káromkodtam,holott ő csak egy 1 éves baba,( rossz anyának érzem magam,mert az üvegszilánk akár oda is pattanhatott volna..mégis szeretem a gyerekemet..
2014. febr. 21. 16:41
19/41 A kérdező kommentje:
Nagyon anyás nem adnám be bölcsibe még de amúgy se szeretném még,mert a munkahelyemmel vannak gondok sajnos,jó lenne másikat találnom..minden szempontból (anyagi stb..
2014. febr. 21. 16:43
20/41 anonim válasza:
Ha nem bírod már a bezártságot, járjatok el! Olyan nincs, hogy nem lehet, mert nincs hova. Lehet, hogy játszóház nincs a környéketeken, de gyerekkel is fel lehet ülni buszra vagy vonatra (én is szoktam), egy évessel már órákat lehet játszótéren tölteni, én is ott ismerkedtem meg más babás anyukákkal. Férjeddel hármasban is csinálhattok hétvégén családi programokat, nézz körül, hogy a környéken milyen lehetőségek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!