Hagyjam vagy ne hagyjam?
2 gyerekem van, mindkettő lány, a nagy 4 éves, a kicsi fél éves. a kisebbik nagyon élvezi, mikor a nagy gyenteli őt. Pl a kicsi fekszik hanyatt a kanapén, a nagy megfogja a kezét, és elkezd ugrálni. Mondanom sem kell, rázza az egész kis testét, rossz nézni. A kicsi majd kicsikkan. Másik, fekszenek a szőnyegen, a kicsi hason, a nagy meg húzza a két lábánál fogva. A kicsi reakciója, kacag majd kicsikkan. Én ilyenkor mindig szólok a nagynak, hogy szebben meg óvatosabban játsszon a kicsivel. De a férjem azt mondja hagyjam, mert a kicsi is nagyon élvezi, mert akkor nem kacagna rajta ennyire. Ha szépen játszanak nem kacarászik ennyire, csak ha gyenteli.
Szerintetek is hagynom kellene? Szerintem így könnyen megsérülhet a kicsi. Azért nem egy súlycsoport még a két gyerek. Vagy túlaggódom?
Köszönöm a véleményeket.
Én sem hallottam soha ezeket a szavakat, azért irhatnál olyan szavakat amit mindenki ért, mi sme válaszolunk neked helyi szlengben az ország másik végéről. Hidd el hogy a lakosság nagyobb százaléka nem tudná mik is ezek mint aki tudja.
A krédésedre a válasz, természetesen figyeld nehogy megsérüljön a kicsi de amig nevet addig nagy gond nem lehet. de mindneképp figyleni kell mert egy 4 éves érthetően nem tudja még felmérni hol a határ.
Kerdezö ne te legyel kiakadva, mert mas nem erti a tajszolasodat.
En somogyi falubol szarmazom, de egy internetes oldalon nem hasznalom az otthoni szavakat, mert az orszag 90%a nem erti.
Amugy ezt a kettöt meg en sem hallottam ...Kicsikkan gyenteli XD
Én mindkét szót hallottam a nagymamámtól, aki Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nőtt fel. A majd' kicsikkan kifejezés létezik, és valóban azt jelenti, hogy nagyon nevet, majd' kipukkad a nevetéstől.:)
Amúgy én magam Debrecenben nőttem fel, lehet onnan is ismerős, de ebben nem vagyok biztos.
De a lényeg: ne bántsunk már egy-egy szó miatt senkit, valószínűleg fogalma sem volt, hogy épp szlenget használ, neki annyira természetesek ezek.
Én nem hagynám, mert egyrészt félnék, hogy a lábánál fogva húzás esetleg valami kárt okoz. Éppen egyik nap olvastam, hogy pl. ülő babát még véletlenül se húzzunk arrébb a lábánál fogva (már nem emlékszem mivel indokolták).
A rángatást meg azért nem, mert a babákat (nem tudom hány hónapos korig) szigorúan tilos rázni, dobálni.
Szerintem keress rá ezekre a google-ban, mert ezek csak fél infók, amik éppen eszembe jutottak, de én inkább nem engedném ezeket. Bár lehet, hogy én vagyok túl parás, nem tudom, de jobb a biztonság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!