Hagyjam vagy ne hagyjam?
2 gyerekem van, mindkettő lány, a nagy 4 éves, a kicsi fél éves. a kisebbik nagyon élvezi, mikor a nagy gyenteli őt. Pl a kicsi fekszik hanyatt a kanapén, a nagy megfogja a kezét, és elkezd ugrálni. Mondanom sem kell, rázza az egész kis testét, rossz nézni. A kicsi majd kicsikkan. Másik, fekszenek a szőnyegen, a kicsi hason, a nagy meg húzza a két lábánál fogva. A kicsi reakciója, kacag majd kicsikkan. Én ilyenkor mindig szólok a nagynak, hogy szebben meg óvatosabban játsszon a kicsivel. De a férjem azt mondja hagyjam, mert a kicsi is nagyon élvezi, mert akkor nem kacagna rajta ennyire. Ha szépen játszanak nem kacarászik ennyire, csak ha gyenteli.
Szerintetek is hagynom kellene? Szerintem így könnyen megsérülhet a kicsi. Azért nem egy súlycsoport még a két gyerek. Vagy túlaggódom?
Köszönöm a véleményeket.
Amíg a kicsi élvezi nevet rajta addig hagyd ha már nem szereti sír akkor ne hagyd.
Én nem hagytam anno a nagynak, hogy húzza -nyúzza a kicsit.
Szerintem egy fél éves még pici ehhez, de te tudod!
A gyenteli és a kicsikkan Magyarországon sehol nem használatos. Ne sértődj meg, ha senki nem érti a tájszólásodat! Ehhez nem kell sem 80 évesnek lenni, sem panelprolinak, csapán magyarnak.
A gyerekeket pedig hagyd nyugodtan együtt játszani.
Szerintem én nem hagynám, fél éves még se ülni, se állni nem tud, érzékenyebb a gerince, a nagy meg még nem tud annyira vigyázni, hogy ne rántsa meg véletlenül picit jobban.
A többi hozzászólónak meg üzenem, hogy akit ennyire érdekel, hogy honnan származik a kérdező, írjon ki rá külön kérdést. És aki Romániában lakik, az nem feltétlenül román.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!