Hagyjam vagy ne hagyjam?
2 gyerekem van, mindkettő lány, a nagy 4 éves, a kicsi fél éves. a kisebbik nagyon élvezi, mikor a nagy gyenteli őt. Pl a kicsi fekszik hanyatt a kanapén, a nagy megfogja a kezét, és elkezd ugrálni. Mondanom sem kell, rázza az egész kis testét, rossz nézni. A kicsi majd kicsikkan. Másik, fekszenek a szőnyegen, a kicsi hason, a nagy meg húzza a két lábánál fogva. A kicsi reakciója, kacag majd kicsikkan. Én ilyenkor mindig szólok a nagynak, hogy szebben meg óvatosabban játsszon a kicsivel. De a férjem azt mondja hagyjam, mert a kicsi is nagyon élvezi, mert akkor nem kacagna rajta ennyire. Ha szépen játszanak nem kacarászik ennyire, csak ha gyenteli.
Szerintetek is hagynom kellene? Szerintem így könnyen megsérülhet a kicsi. Azért nem egy súlycsoport még a két gyerek. Vagy túlaggódom?
Köszönöm a véleményeket.
Te meg 80 éves vagy első, hogy nem hallottad még ezeket a szavakat?
A gyengébbek kedvéért:
kicsikkan: nagyon nevet, kacag.
gyenteli: nyúzza, vonja, picit vadul vele
Kérdező, miért, baj lenne ha a válaszoló 80 éves lenne?
Miért baj, ha a gyerek nevet játék közben? (egyébként nem kell megsértődni, mert valaki nem érti ezeket a szavakat)
Ostoba primitív emberek. Ne törődj velük kérdező. Ha lenne egy kis hangyányi agyuk, akkor a szövegkörnyezetből rájöttek volna, hogy mire gondolsz, ha már a szavak konkrét jelentését nem tudják. De nincs.
A kérdésedre válaszolva szerintem hagyd őket, és addig örülj, amíg nem verekszenek :-) Picit talán jobban figyelj rájuk mikor ezt csinálják. Minden jót nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!