Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elvarhatom 7 hetes babamtol,...

Elvarhatom 7 hetes babamtol, hogy egyedul aludjon el?

Figyelt kérdés
Ha evett (az utolsot 10.30-kor), beviszem a szobankba a kisagyaba, de mi meg nem fekszunk le. Neha teljesen ebren van meg, akkor beinditom a babamobilt a kisagy felett, de sokszor nyoszorog. Ha bemegyek es megsimogatom, meg kedvesen beszelek vele, elhallgat, 10 perc mulva megint nyoszorog. Neha ejfelig is eltart ez, s szerintem eleg kesoi ora ez egy ekkorika babanak ebren maradni. Mi tv-t nezunk, s nem akarnam kihozni. Vajon jarkaljak ki-be, vagy megis hozzam ki magunkhoz? Ott elvan (nem karban, csak a szofan fekszik).
2009. dec. 8. 23:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem korai.

Miért nem próbálod elringatni?

Az ilyen picibabáknak még nagy szükségük van az anyjuk közelségére!!!

Én hanyagoltam a tv-t, és a babómat szeretgettem míg el nem aludt.

2009. dec. 8. 23:48
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
Szerintm nem. Próbáld ki ha megvárod hogy elalszik, mennyi ideig alszik, mert ha tovább mint tíz perc lehet érdemesebb altatnod mégha fárasztóbb is és lemaradsz vmi műsorról.
2009. dec. 9. 00:13
 3/14 anonim ***** válasza:
48%

Hagyjad nyöszörögni. 1szer menj be hozzá, aztán ne. Mi 8-kor tesszük le, van hogy 9-kor is még elvan, de aztán bealszik és reggelig alszik (már pár hete). Mondjuk én csak este altatom sötétben, du-án is lámpafénynél alszik hogy tudja, ez még nem a "hosszú alvás". De működik.

Minden jót!

10 hetes baba anyukája

2009. dec. 9. 02:02
 4/14 anonim ***** válasza:
71%

Mikor a fiam volt 7hetes volt, hogy ő is "tvzet" a fejcskéje a vállamon, ültem néztem a filmet, és az első reklámnál már ment is a helyére. Addig töltődött anyaszaggal:)

Azóta vacsi+fürdés+vacsi2+egy két kör ringatás, és már alszik is.

6hós

2009. dec. 9. 07:33
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Altasd el. A lányunk úgy indított itthon, hogy hajnali fél 5-ig! fenn volt az első héten, utána 3-4 hétig fél 2-nél előbb nem aludt el. Végül vagy velem vagy apjával aludt el a másik szobában úgy, hogy ment a tv, mi azt néztük, ő meg a mellkasunkon feküdt, majd kicsit mindig mi is bealudtunk, de 3 körül az ágyában volt. Bármit próbáltunk, nem aludt előbb, úgyhogy rábíztuk végül a dolgot. A 6. hét környékén kezdte előrébb hozni az alvást, úgyhogy nagyon sokáig úgy alakult, hogy fél 12-kor cici, azon elaludt, be az ágyba és aludt reggel 8-ig. Az első ilyen alkalmat követte az első átaludt éjszaka. Jó pár hónapig így aludt, aztán egyre korábbra hozta az utolsó cicizést (innentől kezdve nem erőltettük, hogy aludnia kell), most 13,5 hónapos, már babatejet iszik - leszokott a ciciről - , fél 7-kor vacsi, negyed 8-kor fürdés, 8-kor alvás reggel 7-fél 8-ig. Ja és hozzátenném, hogy ahogy átaludta az éjszakát, a nappali alvása drasztikusan lecsökkent, kb 2-3 órával aludt kevesebbet összesen, mint ahogy a "nagykönyv" szerint kellene. A babád egyszerűen nem álmos még, ő nem egy "nagy kisgyerek", hogy na, most már késő, hogy fenn legyél. Próbálj hozzá igazodni, hagyd, hogy ő alakítsa a napirendet (persze a keretet te adod), hidd el, hogy sokkal könnyebb lesz az életed). Persze, járkálhatsz is hozzá órákig, neked kell választanod, melyik a szimpatikusabb megoldás. Egyébként a babáknak 20 perc kell, hogy mély álomba merüljenek, ha előbb zavarja meg őket vmi, kezdődik előlről az altatás, szóval szerintem maradj mellette 20 percig, utána gyere ki.
2009. dec. 9. 07:59
 6/14 anonim ***** válasza:
51%
Ne altassd szerintem mert utánna nehezebb lesz. tedd le puszi, simi gyere ki ha sír ugyan ez. Én igy csináltam és 1 hét alatt már nem kellett az esti altatás.
2009. dec. 9. 08:03
 7/14 anonim ***** válasza:
68%
Hát a lányom a mai napig nem alszik el egyedül....Ott kell vele ülni. 22 hónapos múlt.
2009. dec. 9. 08:05
 8/14 anonim ***** válasza:
59%

Szia!

Ne altasd szerintem, mert akkor ahhoz fog hozzászokni.Az én fiam három hónapos, első naptól egyedül alszik el este.Amikor már jóllakott, és látom, hogy álmos, átviszem a szobájába, leteszem, és alszik.Párszor volt, hogy nem akart aludni, nyöszörgött, nem sírt, de ez csak pár percig tartott.Nem mentem be hozzá, így elaludt.Ha sírt volna bementem volna, de csak nyöszörgött.

2009. dec. 9. 08:07
 9/14 anonim ***** válasza:
59%
Ne altasd szerintem. Nekünk is volt egy időszaka, mikor nem akart aludni az ágyikóba, aztán egyszer hasrafordítva tettem le, azóta rögtön elalszik. Persze volt, hogy letettem, néztük a tv-t, aztán csak oldalra néztem és láttam, hogy a 2,5 hónapos baba megfordult a kiságyba, hogy atv-t nézze, mert egyébként a fejvédőtől nem látta a tv-t. Na akkor visszatettem a normális irányba, kikapcsoltuk a tv-t, 5 perc mulva aludt mi meg néztük tovább a filmet.
2009. dec. 9. 08:42
 10/14 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Az igazsag az, hogy nem szeretnem aput sem hanyagolni, s probalom a kettot osszehozni. Csak a vasarnapokat toltjuk igazan harmasban. :-( De gondolom, ez nemcsak nalunk van igy. Ki fogom probalni, hogy nem megyek be hozza, vagy nem rogton, hatha segit. De ha nem mukodik, nem hagyhatom sirni, akkor bentmaradok vele. Megegyszer koszi a gyors valaszokat, mindenkinek Bekes Karacsonyt kivanok! Es sok gyermekkacagast!
2009. dec. 9. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!