Cumit egyik napról a másikra vegyem el a babámtól? Hogyan szoktassam le róla?
15 hónapos és sajnos még nem hagyta el. Nagyon csúnyának találom, ha egy ekkora gyereknek cumi van a szájában. Arról nem is beszélve, hogy mi bacit visz már be vele a szervezetébe. Sajnos nem tudom állandóan figyelni, hogy hova rakja le és honnan veszi vissza a szájába. Jó lenne, ha nem kellene már ezzel a kérdéssel foglalkozni.
Az elejétől fogva haragszom a cumira, de ő valamiért nagyon nem. Gondoltam, most már lassan leszokhatna róla. Lehet, hogy korai még?
Ne haragudj, nem akarok kötekedni, de ennél több piszok is megy a szájába, pl játszótér, utána fogzás miatt mondjuk a szájába nyúl, gondolom nem rohangálsz mögötte kézfertőtlenítővel. (ha mégis, a bölcsibe, oviba senki se fog)
A másik, hogy írod, haragszol a cumira. Gondolom nem a babád vette le a boltban a polcról.
A majdnem 3 évesemnek én adtam egy hetes korában, én szoktattam rá, majd elhagyja ha akarja.
A 10,5 hósom nem kapott babaként, nem is cumizik.
Lassan el fog kezdeni beszélni, akkor úgyse lesz a szájában (jó esetben) és akkor tedd el a szeme elől. Én kislányom 1 éves körül kezdett beszélni, akkor magától elhagyta így nappalra, aztán 20 hós körül éjszakára is. nem viselte meg, szinte észre sem vette szerencsére.
Megértelek egyébként. Én se szeretem a cumit, és amikor 2-3 éves gyerek szájában látom az kimondottan taszít, és csúnya látvány, főleg még beszél is úgy... Brrrr. Nálunk azért kapta a nagyobbik lányom, mert sajnos csak pár hónapig volt tejem, és nagyon szopizott volna még. persze szophatta volna az ujját is, de arról még rosszabb véleménnyel vagyok, saját tapasztalat, hogy arról még nehezebb leszokni :S Szóval így lett cumi. Szerencsére könnyen elhagytuk. (A kisebbik gyereknek meg nem volt szerencsére).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!