Akinél hamar jött a kistesó, esetleg váratlan "becsúszott" baba?
Kisfiam 10 hónapos, terveztünk kistesót de kicsit később.
4 hónapja abba hagytam a fog gátló szedését mert nem éreztem tőle magam jól, 2 hete voltam is orvosnál és irattam másikat. A ciklusom 35. napján járok, nem meglepő hogy még nem jött meg mert 40 napos ciklusaim vannak gyógyszer nélkül.
"Poénból" csináltam egy tesztet reggel, és olyan erős pozitív hogy majd kiszúrta a szemem. Remegés és sírás közepette csináltam gyorsan még egyet, az is pozitív.
Teljes kétségbe esésben vagyok, nagyon félek, hogy jó e ez így.
Amit írtam, tervben volt még egy baba de majd később, ha a kisfiam nagyobb lesz, 2-3 éves, félek hogy nem bírok majd kettő picivel.
Tisztában vagyok vele hogy felelőtlen voltam, menzesz előtt 1-2 nappal és menzesz után 1-2 napig nem védekeztünk mert hogy hol van még a peteérés, ami nekem amúgy nem is szokott lenni, kisfiamra is egy évet vártunk mert nem volt soha peteérésem.
Lehet hogy sokan azt írjátok majd hogy ha már ilyen hülye voltam akkor vállaljam a felelősséget és ne sírjon a szám, de ha esetleg járt más is így, írnátok?
Ti is féltetek?
Eszetekbe jutott az abortusz?
Nálunk nem került szóba, csak anyukám mondta hogy ha nem merjük vállalni ő mellettünk áll abban hogy elvetessük.
De hogy vetethetnék el egy kisbabát, amikor amúgy is szerettünk volna még egyet, azért nem vetetném el hogy 1 év múlva jöjjön, ahogy terveztük.
Az anyagiak miatt nem félek, jól elvagyunk, nagy a ház, autó, rendes munkahely.
Inkább attól félek hogy mi lesz kettő babával, mennyire lesz nehezebb. Engem megviselt kisfiam születése, kb 9 hónapos lehetett amikor elkezdtem élvezni az anyaságot. Állandóan fáradt voltam, elegem volt, nem igazán bírtam a strapát pedig talpra esett nő vagyok. Mostanra sikerült úgy alakítani az itthoni teendőket hogy nem úszok a munkában és szívesen játszom a kisfiúnkkal is, most minden szép és jó és félek hogy újra beleesek a mélyvízbe és kezdődik minden elölről.
Kaphatnék egy kis bíztatást?
Köszönöm szépen.
Köszönöm a biztatást, nagyon kedvesek vagytok. Reggel óta ahogy telik az idő egyre jobban örülök a tesónak. Férjem is hasonlóan érez, reggel ő is megijedt de nagyon jól reagált. Most amikor beszéltem vele telefonon annyit mondott viccesen hogy 2-nél azért álljunk meg. :)
Ha hazajön átbeszéljük de szerintem nem lesz gond, csak elsőre ijesztő a dolog.
Köszönöm még egyszer a kedves szavakat.
Nem cseszlek le :) miért tenném, nem egy felelőtlen tini vagy, meg amúgy is szerettetek volna még egy babát és felnőtt emberek vagytok, tudjátok a dolgok kövekezményét, bár érdekes, hogy a fiatokra olyan sokat vártatok a tesó meg nem várat magára :) nagyon jönni akar.
Amúgy én nagyon gondolkodóba vagyok legyen-e tesó és mikor most 20 hós a fiam. Nálad nincs ilyen gond már ott van :) Bár én is be lennék sz.rva :) Én sem tudom hogy bírnám kettővel, mert már a fiam szépen sétál velem az utcán, egyre kevésbé kell szaladgálnom utána, itthon is eljátszik szépen a játékaival, meg ha együtt játszunk is jól lekötni magát, látod egyre könnyebb :)
Szóval én azért szeretnék kis korkülönbséggel, persze ha bele mernék vágni ismét a baba projectbe, mert ezek kétségem van, mint neked :) meg testileg is félek az ismét változástól, hogy odalent megint.... meg jó lenne megint megúszni csíkok nélkül stb,
Tök jó viszont, hogy azonos érdeklődésűek lesznek, úgy értem, ha elmentek pl vidámparkba, már ha lesz :) akkor nem az van, hogy az egyik már felülhet a másik meg nézni, de ez akárhol így lesz. Lehet jobban is kijönnek majd egymással, mert nincs köztük akkora gondolkodás különbség. sok közös programotok lehet. Ha az egyik 10 a másik 2 éves már nem hiszem, hogy akkora kötődés, játék stb. lehet szeretik egymást, de már más a gyerekkor. Bár nekem nincs tesóm, nincs tapasztalatom.
Az hogy kemény lesz az tuti, hiszen egy gyerekkel is kemény volt az első néhány hét, hónap, így meg még inkább, de később meg lehet mégjobb lesz.
Ha anyagilag megengedhetitek és egyébként is szerettetek volna még egy babát, akkor ne jusson eszedbe abortusz. Miért? Azért mert még nem érzed kész magad, Ki tudja két év múlva késznek fogod-e érezni? Az élet eldöntötte :) jönni szeretne.
Én bíztatlak!!!! Hajrá!!!!
Köszönöm. :)
Biztos nehéz lesz ahogy a kisfiammal is az volt eleinte de most már úgy gondolom, ha jönni akart ez a kisbaba hát legyen, mindent megoldunk majd. Kisfiam is ahogy nő úgy egyre könnyebb vele, biztos jó lesz majd együtt, 2 picivel. Most már nyugodtabb vagyok.
Saját tapasztalatot nem tudok írni, nekem még nincsenek gyerekeim, viszont anyummal is ugyan ez volt a helyzet. Bátyám születése után pár hónappal teherbe esett velem. Rettegett nagyon, mert tesómmal sok gond volt, rengeteget sírt, emiatt is félt nagyon, hogy két kisbabával még nehezebb lesz. De ez nem így lett, mikor megszülettem csak ettem és aludtam és tesómra is jó hatással volt, sokkal nyugodtabb lett, nem ébredt fel állandóan éjszakánként.
Anyum a második terhességet jobban viselte, mert akkor már tudta, mi fog jönni.
Sógornőm most fog szülni februárban, az első kislánya most 1 éves. Ő is meg volt ijedve az elején, viszont most nagyon boldog, örül a bébinek. Nincs baja egyáltalán, nem "zavaró", hogy az első gyerek még csak egy éves.
Egyébként én ezt hasonlóan tervezem már most, nem szeretnék sokat várni két gyerek között :)
Másrészt, én a helyedben biztos megtartanám, ha az első ilyen nehezen jött össze, ki tudja, mégegyszer lesz-e ilyen szerencséd, hogy teherbe esel.
Mindenesetre a legjobbakat kívánom, remélem sikerül jó döntést hozni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!