Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akik 1évnél korábban...

Anyukák, akik 1évnél korábban kezdték bevezetni a tehéntejet?

Figyelt kérdés

Hogy csináltátok? Fokozatosságot? Milyen arányban? Ha tudunk termelőtől tejet venni, inkább azt? Hogyan higítsam? Mennyit adjak?

Az "inkább várjál", "majd jól megbetegszik" tanácsokat legyetek szívesek kerülni! Köszönöm!

2009. dec. 8. 11:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Harmadik vagyok :-) Nálunk is sok az ilyen automata gép,és a közelben van a termelő is ahonnan töltik a gépeket onnan is tudok hozni.Sima tejjel kezdtem de az ugy nem ízlett neki,így került bele a kakaópor :-)

A babatejről csak annyit hogy lehet 1500 Ft és kell belőle 2/hónap na de a tejet mi is megisszuk,és az mindig van itthon.A másik pedig hogy azt az én fiam sem issza meg.Csak a kényelem miatt nem vennék babatejet.Nem esik nehezemre felforralni.

2009. dec. 8. 12:23
 12/18 anonim ***** válasza:
már 4 éves a lányom azóta. amikor kiverte a tej, tejallergiás tápszert írt fel a doki. kb 2 éves kortól pedig napi 2 alkalommal kap bolti 1,5%-os tejből kb 1 dl-t. bár mostanában nem igazán kéri, nem esik neki jól.
2009. dec. 8. 12:28
 13/18 A kérdező kommentje:

Akkor ő már nagylány! De tulajdonképpen lehet élni tej nélkül, nálunk a férjem pl utálja.

De azért a gyerekeknek mégsem mindegy. Csak a kényelem miatt én lehet, hogy elcsábulnék, és vásárolnék babatejet, vagy tápszert, hiszen annyit próbálkoztunk már, de ő az a gyerek, akinek ezek nem kellenek. Biztos nem egyedi, de nem egyszerű, annak biztos egy picit felfoghatatlan, meg értehetetlen, akinek a babája azt eszik, amit kap. De most, hogy már egyre nagyobb, egyre határozottabbak az elképzelései is, és ezeket remekül ki is tudja mutatni!

2009. dec. 8. 12:35
 14/18 anonim ***** válasza:

12.15-ös vagyok.A lényeg az,hogy a tej 50kg-os borjúknak termelődik akiknek napi több kilót kell híznia tőle.Nem emberi fehérjét tartalmaz,ezér nem kellőképpen megfelelő a gyermekeinknek.Amíg nagyobb mennyiséget iszik,és fiatal addig célszerű olyan tejterméket adni Neki,amiben a fehérje kissebb molekulákra van bontva.Így kevésbé allergizálnak.Ilyen készítmények a babatejek,és a tápszerek.Hígítható,persze,mert úgy kissebb lesz a tápértéke,de a fehérjék ugyan olyan nagyok maradnak.

Mivel Én egy éves kor után is szoptattam a gyerekeimet,ezért vállalom,hogy elkényelmesedtem,és Nekem nehezemre esett a tejet felforralni.Én is csak kb 2 éves korig adtam babatejet,mert utánna már reggelihez,v estére ittak csak,így már nem kellett sok tej.

És egy próbálkozás utánn ne add fel,el fogja fogadni ha nem kap mást.Nálunk is kellett 2-3 nap amíg a szopiról átálltak a babatejre,aztán már megszokták az ízét.

2009. dec. 8. 13:11
 15/18 A kérdező kommentje:

Húha! Köszi, ez egy kicsit magas nekem! :-)

Nem ám egy-két próbálkozásról van szó! Születése után pótlásnak írtak fel neki tápszert, amit 2 hónapos kora után nem volt hajlandó elfogadni, és azóta sem!!! Így maradt a végeláthatatlan és folytonos szoptatás, majd alig vártam a hozzátáplálást. Bevallom, így már feladtam a próbálkozást. Lehet, h teszek egy próbát még ezzel a babatejjel, de tápszert többet nem veszek! Akkor most mi is ez? Úgy kell készíteni, mint a tápszert? És az a neve, h babatej?

2009. dec. 8. 13:24
 16/18 anonim ***** válasza:
Igazából babaital van ráirva és egy nagy 1+ jel!
2009. dec. 8. 14:31
 17/18 anonim ***** válasza:

Én 1,5ös bolti tejet adtam 6hónapos korától, fele fele arányba még higitottam vízzel, de csak 1 hónapig!a dobozos tejet nem forraltam!

Adom neki simán is,meg kakaót is bár a kakaót sokszor vissza büfizi!

A termelőtöl származót viszont jobban higítsd mert az zsírosabb!

2009. dec. 8. 14:43
 18/18 anonim ***** válasza:
Azert van 1+ a babatejen mert az is egy eves kortol adhato ahogy a tehen tejet is ajanljak.
2009. dec. 8. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!