Anyukák, akik 1évnél korábban kezdték bevezetni a tehéntejet?
Hogy csináltátok? Fokozatosságot? Milyen arányban? Ha tudunk termelőtől tejet venni, inkább azt? Hogyan higítsam? Mennyit adjak?
Az "inkább várjál", "majd jól megbetegszik" tanácsokat legyetek szívesek kerülni! Köszönöm!
Harmadik vagyok :-) Nálunk is sok az ilyen automata gép,és a közelben van a termelő is ahonnan töltik a gépeket onnan is tudok hozni.Sima tejjel kezdtem de az ugy nem ízlett neki,így került bele a kakaópor :-)
A babatejről csak annyit hogy lehet 1500 Ft és kell belőle 2/hónap na de a tejet mi is megisszuk,és az mindig van itthon.A másik pedig hogy azt az én fiam sem issza meg.Csak a kényelem miatt nem vennék babatejet.Nem esik nehezemre felforralni.
Akkor ő már nagylány! De tulajdonképpen lehet élni tej nélkül, nálunk a férjem pl utálja.
De azért a gyerekeknek mégsem mindegy. Csak a kényelem miatt én lehet, hogy elcsábulnék, és vásárolnék babatejet, vagy tápszert, hiszen annyit próbálkoztunk már, de ő az a gyerek, akinek ezek nem kellenek. Biztos nem egyedi, de nem egyszerű, annak biztos egy picit felfoghatatlan, meg értehetetlen, akinek a babája azt eszik, amit kap. De most, hogy már egyre nagyobb, egyre határozottabbak az elképzelései is, és ezeket remekül ki is tudja mutatni!
12.15-ös vagyok.A lényeg az,hogy a tej 50kg-os borjúknak termelődik akiknek napi több kilót kell híznia tőle.Nem emberi fehérjét tartalmaz,ezér nem kellőképpen megfelelő a gyermekeinknek.Amíg nagyobb mennyiséget iszik,és fiatal addig célszerű olyan tejterméket adni Neki,amiben a fehérje kissebb molekulákra van bontva.Így kevésbé allergizálnak.Ilyen készítmények a babatejek,és a tápszerek.Hígítható,persze,mert úgy kissebb lesz a tápértéke,de a fehérjék ugyan olyan nagyok maradnak.
Mivel Én egy éves kor után is szoptattam a gyerekeimet,ezért vállalom,hogy elkényelmesedtem,és Nekem nehezemre esett a tejet felforralni.Én is csak kb 2 éves korig adtam babatejet,mert utánna már reggelihez,v estére ittak csak,így már nem kellett sok tej.
És egy próbálkozás utánn ne add fel,el fogja fogadni ha nem kap mást.Nálunk is kellett 2-3 nap amíg a szopiról átálltak a babatejre,aztán már megszokták az ízét.
Húha! Köszi, ez egy kicsit magas nekem! :-)
Nem ám egy-két próbálkozásról van szó! Születése után pótlásnak írtak fel neki tápszert, amit 2 hónapos kora után nem volt hajlandó elfogadni, és azóta sem!!! Így maradt a végeláthatatlan és folytonos szoptatás, majd alig vártam a hozzátáplálást. Bevallom, így már feladtam a próbálkozást. Lehet, h teszek egy próbát még ezzel a babatejjel, de tápszert többet nem veszek! Akkor most mi is ez? Úgy kell készíteni, mint a tápszert? És az a neve, h babatej?
Én 1,5ös bolti tejet adtam 6hónapos korától, fele fele arányba még higitottam vízzel, de csak 1 hónapig!a dobozos tejet nem forraltam!
Adom neki simán is,meg kakaót is bár a kakaót sokszor vissza büfizi!
A termelőtöl származót viszont jobban higítsd mert az zsírosabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!