Babám egy éves, és szeretném bevezetni a tehéntejet és a tojásfehérjét az étrendjébe. Ti hogy csináltátok?
Szia!
Nekem a védőnő a házi tejet ajánlotta, mert az a legegészségesebb. De ha nálatok nincs, akkor 3,5 %-os tejet adjál neki. Első alkalommal reggel adjál neki 1/3 tej - 2/3 forralt víz arányban. Ha nincs semmi baja másnap reggel mehet ugyanez fele-fele arányban. Harmadik nap 2/3 tej - 1/3 víz, ha minden oké negyedik nap már ihatja a sima forralt tejet. Ja, igen a tejet CSAK FORRALVA kaphatja a baba!!!!
Tojásfehérjét én nagyon egyszerűen kóstoltattam a babámmal. Egyik reggel 1 egész tojásból csináltam neki rántottát. Mivel semmi baja nem volt, utána már bárhogy kaphatta :-)
20 hós kislány anyukája
Jó minőségű tejet vegyél,hígítsd fel 1:3 arányban, mivel szopizik még a babád én "ételként" adnám neki,pl. tejbegríz,tejberizs...
A tojásfehérjét keményre főzött tojásból adj neki,főzelékhez szokták szeretni a babák.
Közben felhívtam a védőnőt, aki azt mondta, hogy sima 2,8-as, nem tartós bolti tejet vegyek, nem kell se forralni, se hígítani. Fokozatosan adjak egyre többet.
Meg ő is ajánlotta a tejbegrízt, meg hogy először főzelékbe keverjem. Hát ennyi. :) Jó, hogy mindenben egyeznek az álláspontok. :D
Továbbra is érdekel, hogy ki hogyan csinálta!
Enyém 11 hónapos. Tojást 8 hónapos kora óta eszik, először csak a sárgáját nagyon keményre főzve, és belemorzsolva főzelékbe, egy héten max 3szor. Jól reagált rá (sehogy), ezért következő héten csináltam laza rántottát kicsi sóval, és abból csipegettem neki. Először csak két-három falatot, étkezések között, nasizni. Később egyre többet, ma már ezt kapja tízóraira kenyérrel.
A tejet néhány napja kezdtem. Házi tehéntejet adok neki, de a kecske jobb, mert alacsonyabb a zsírtartalma, könnyebben szokják az érzékenyebb babák. Én bevállaltam a tehéntejet egyből. Nyersen vásárolt tejet épp csak megmelegítettem, felforrás előtt le is kapcsoltam. Vízzel higítva italként is kapta, és az esti tépszerbe mindig 10 milivel többet teszek neki,(30-cal kezdtem) és ugyanazt a mennyiségű tápszert elhagyom. Így lassan a tápszert teljesen felváltja a tej. Persze mire eljutunk ide, addigra a vacsora is szilárd táplálék lesz, és mellé a tej. Most a tépszer még elég neki, mert laktató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!