Hogyan kell bevezetni a tehéntejet?
Szia!
Bár nincs allergiás a családban, én a tejjel megvártam amíg kislányom betöltötte az 1 évet.
8 hós korától adtam neki a savanyított tejtermékeket (joghurt, túró, tejföl, sajt), 10 hónaposan kezdtem neki tejjel habarni a főzelékeket, és most, hogy már betöltötte az 1 évet, csináltam neki pl. tejbegrízt 2,8%-as tejből, illetve már adok neki tejet inni is.
Most akarok neki rendes házi tejet venni, van felénk egy "bocis" autó, abból lehet venni friss, de bevizsgált tehéntejet, forralva ilyet fogok most már adni neki.
1 éves kislány anyukája
A védőnőnk azt tanácsolta, hogy 1 éves kor után fokozatosan kell adni a tehéntejet a tápszer mellé. 1 hétig a teljes mennyiség 3/4-e legyen tápszer és 1/4-e tej, ha nincs gons akkor mehet felesben a 2. héten, 3. héten már a tej lesz 3/4rész, a végén pedig mehet a tehéntej teljes mennyiségben.
Követtem ezt a módszert, nem is lett bajunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!