Házasságban ez tényleg elítélendő?
Azért írom le a "problémámat", mert idegenek véleménye is érdekel.
A helyzet: a Férjem és közöttem 10 év a korkülönbség a Férjem javára. 8 éve vagyunk együtt, 3 éve házasok. A Kisfiúnk 16 hónapos.
Mindenünk megvan, semmire nincs panasz.
A Férjemnek nagyon jó állása van, reggel 6-tól délután 2-ig dolgozik, iszonyú jó fizetésért+ cafeteria.
Családi házban élünk, mindegyiküknek van 1 autója.
Felmerült bennünk, hogy jövőre nekiállnánk a tesó projektnek ( a Férjem miatt sem szeretnénk már sokat várni vele), így a tesó kb. akkor születne mikor a Kisfiam betölti a 3. évét.
Tehát még jó pár évig nem dolgoznék. A Férjemnek semmi kifogása ellene, mert azt mondja szerencsére nem kell szükölködnünk, nem hiányzik az Én fizetésem.
Közös számlánk van így az Én juttatásom is arra megy, de azt meg a Férjem egy az egyben rakja félre egy al-számlára a Kisfiúknak.
A probléma ma merült fel: Nálunk volt az Anyukám, és éppen mondtam a Férjemnek hogy elmegyek vásárolni fehérneműket mert már kellenek újak. Férjem mondta, hogy oké. Anyukám megjegyezte, hogy milyen jó nekem, hogy csak így költekezek a Férjem számlájáról (ami közös), és hogy a Férjem meg milyen engedékeny hogy semmiért nem szól.
Hozzáteszem a Férjem hobbija az autószerelés és sokszor munka után is dolgozik itthon, de az a "zsebpénz" a saját hobbijaira megy el.
Namost amit magamra költök egy hónapban:
Hajfesték, műszempilla, műköröm, szolárium csak ilyenkor nyár előtt, és ruhát sem veszek minden hónapban, de van hogy egyszerre többet is veszek+ cipőt. Fodrász, és innen-onnan rendelek magamnak dolgokat ( Avon pl.)
Hát pár ismerősőm szemében ez úgy néz ki, hogy mivel az Én jövedelmem kisebb összeg mint a Férjem fizetése ezért ÉN A FÉRJEM PÉNZÉT KÖLTÖM. És szegénynek csak jönnek az sms-ek a vásárlásról :)
Ez engem nagyon zavar, mert mindenki szemében Én vagyok a "rossz", meg az eltartott....
A Férjem tudta h egy gyerekvállalás mivel jár, azt is tudta h Ő az aki többet keres, és valószínű többet is fog.
Aláírom, hogy többet költünk mint egy átlag család, na de ekkora baj, hogy ez a Férjem fizetéséből megy?
29.vagyok
Kinek mi fontos,nekem megnő a körmöm és a szempillám is hosszú,így értelme nincsen azokra kiadnom :D Szolárium engem meg nem fog meg,így maradom hófehérke :D
Abban értek egyet inkább,hogy most végülis ha elveszi úgymond a te összes bevételedet,mert félreteszi a kicsinek,akkor nagy sz...ba lennél ha otthagyna téged...És sajnos nem lehet már senkivel sem örökre tervezni.De végülis lesz hová visszamenned dolgozni majd,így még az sem állja meg a helyét,hogy rá lennél utalva teljesen.
Ha nekünk annyi pénzünk lenne és ezt várná el párom,vagy nem zavarná,hogy nekem ilyen igényeim vannak és persze nem is tenné sose szóvá,akkor biztosan én is többet adnék magamra.De párom így is szeret,nem lát rondábbnak másnál ,csak mert nincsen rajtam semmi mű,semmi márkás,semmi extra,sőt sajnálatos módon szemüveges vagyok.
Nem feltétlen mindenkiből az irigység beszél,hanem lehet van aki jobban belegondol dolgokba külső szemlélőként.De ha te is belegondolsz abba,hogy pl bevállaltok még egy gyereket,mert csomó pénzetek van,aztán a férjed el akar válni mit csinálsz?!Két gyerekkel nem olyan könnyű már megélni sajnos,és hát azt meg nem nehéz ám megoldania,hogy válóper beadás után lenullázza a vagyonát és semmit ne kapj.Persze,nem kell mindenben rosszat látni...De édesanyád is emiatt félt inkább,hogy nem lehet tudni mikor mondja azt párod,hogy elég,menj el szépen te is dolgozni és ugyanennyit keresni és álld magad a luxuskiadásokat.
KEdves Utolsó!
Van egy lakásom amit az Édesapám után örököltem, így lenne hova mennem gyerekkel/ gyerekekkel.
Egyébként csináltunk ( az Én kérésemre) házassági vagyonszerződést! Így nem tudna kisemmizni ahogy Én sem Őt :)
Ja, és miért lennék szarban ha elhagyna? Szerinted nem tudom saját számlára utaltatni a cégemtől a fizetésem, vagy az államkicstártól a juttatásokat? Dehogynem :) Ez nem egészen így működik.
Engem is szeret a férjem ezek nélkül is, köszönöm szépen :) Ezek a saját hóbortomból vannak!
Ja, és azért a havi 10- 15e ft-os kiadást (ami CSAK magamra költök) nem nevezném a luxus kategóriának :)
Ha pedig azt mondaná hogy keressem meg magam az erre valót akkor megoldanám :)
De szerencsére egy tündéri férjem van aki imád, elviseli a "hóbortjaimat" és mindig próbál a kedvemre tenni, nem mindenkinek van ekkora szerencséje :)
Szép estét!
Néhányan,hogy leoltották a kérdezőt 10-15ezer ft miatt,és azért mert nem csak a gyerekre költ.A múltkori kérdésben az anyuka havi 60-70et költött magára,ami ha megteheti és nem nélkülöznek akkor szintén elfogadható nem? Akkor miért is kell megszólni a kérdezőt aki ad magára,és nő is akar maradni? csak nem fáj,hogy másnak erre nem telik.
Ezeket úgy mondom,hogy 3 havonta járok fodrászhoz akkor melíroztatom a hajam, a körmömet magamnak megcsinálom,nincs műszempillám,nem szolizok csak nyár előtt pár héttel elmegyek,hogy ne kifehéredett bőrömmel menjek a napra,félévente veszek ruhát,cipőt tavasz-nyár,illetve ősz-tél időszakra,kozmetikushoz nem járok mert megoldom magamnak,a kozmetikumok több hónapig nem fogynak el,tehát az se veszek minden hónapban.Igaz már dolgozom de még nem dolgoztam is ez volt.
Köszönöm :)
Igen, kozmetikumokat én sem veszek havonta, mert se a sampon se a testápoló nem fogy el ennyi idő alatt :)
Mindenkinek meg lehet a saját véleménye, csak ne mondják már meg hogy NEKEM mi a felesleges és mi nem....
Egyébként egy tök átlagos Anyuka vagyok, aki nincs itthon miniszoknyában és agyig sminkben. Egyszerűen csak van pár dolog amire adok :)
Én nem azt mondtam,hogy ez sok kiadás.Csak leírtam a véleményemet,hogy akárhogy is nézzük,ez a mai világban luxus.De amint írtam,ti dolgotok és engem nem is érdekel.Nem mondtam semmi bántót szerintem.
Igen kérheted saját számlára a pénzedet,de amit ő keres és közös számlán van,ha válni akarna,csak fogja és elutalja másik számlára más nevére.Nem írtam egy szóval sem,hogy te nem tudod magadnak utaltatni a tiedet...De mindegy,nem is érted amit írtam,csak azt hiszed beléd kötöttem...Költs amire akarsz és ne írogass ide,ha úgy igazán nem is érdekel más véleménye és csak megerősítésre vársz,hogy nem vagy kitartott nő...
Tehát akkor a kérdésedre válaszolva,nem,nem baj ha a férjed fizetéséből megy minden,ő keres többet,a tiedet félreteszitek,ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!