Házasságban ez tényleg elítélendő?
Azért írom le a "problémámat", mert idegenek véleménye is érdekel.
A helyzet: a Férjem és közöttem 10 év a korkülönbség a Férjem javára. 8 éve vagyunk együtt, 3 éve házasok. A Kisfiúnk 16 hónapos.
Mindenünk megvan, semmire nincs panasz.
A Férjemnek nagyon jó állása van, reggel 6-tól délután 2-ig dolgozik, iszonyú jó fizetésért+ cafeteria.
Családi házban élünk, mindegyiküknek van 1 autója.
Felmerült bennünk, hogy jövőre nekiállnánk a tesó projektnek ( a Férjem miatt sem szeretnénk már sokat várni vele), így a tesó kb. akkor születne mikor a Kisfiam betölti a 3. évét.
Tehát még jó pár évig nem dolgoznék. A Férjemnek semmi kifogása ellene, mert azt mondja szerencsére nem kell szükölködnünk, nem hiányzik az Én fizetésem.
Közös számlánk van így az Én juttatásom is arra megy, de azt meg a Férjem egy az egyben rakja félre egy al-számlára a Kisfiúknak.
A probléma ma merült fel: Nálunk volt az Anyukám, és éppen mondtam a Férjemnek hogy elmegyek vásárolni fehérneműket mert már kellenek újak. Férjem mondta, hogy oké. Anyukám megjegyezte, hogy milyen jó nekem, hogy csak így költekezek a Férjem számlájáról (ami közös), és hogy a Férjem meg milyen engedékeny hogy semmiért nem szól.
Hozzáteszem a Férjem hobbija az autószerelés és sokszor munka után is dolgozik itthon, de az a "zsebpénz" a saját hobbijaira megy el.
Namost amit magamra költök egy hónapban:
Hajfesték, műszempilla, műköröm, szolárium csak ilyenkor nyár előtt, és ruhát sem veszek minden hónapban, de van hogy egyszerre többet is veszek+ cipőt. Fodrász, és innen-onnan rendelek magamnak dolgokat ( Avon pl.)
Hát pár ismerősőm szemében ez úgy néz ki, hogy mivel az Én jövedelmem kisebb összeg mint a Férjem fizetése ezért ÉN A FÉRJEM PÉNZÉT KÖLTÖM. És szegénynek csak jönnek az sms-ek a vásárlásról :)
Ez engem nagyon zavar, mert mindenki szemében Én vagyok a "rossz", meg az eltartott....
A Férjem tudta h egy gyerekvállalás mivel jár, azt is tudta h Ő az aki többet keres, és valószínű többet is fog.
Aláírom, hogy többet költünk mint egy átlag család, na de ekkora baj, hogy ez a Férjem fizetéséből megy?
Köszönöm a válaszokat!
Úgy vélem, hogy ameddig közöttünk ez nem okoz problémát addig senkinek semmi köze hozzá. Nyilván az Anyukám sem akart rosszat, csak szemet szúrt neki, hogy a férjem milyen engedékeny. De ő az élet minden területén az :)
:) Kedves utolsó!
Másolom:
Közös számlánk van így az Én juttatásom is arra megy, de azt meg a Férjem egy az egyben rakja félre egy al-számlára a Kisfiúknak.
Ti dolgotok ez igazából,de hát mondjuk szerintem luxus kiadás a szoli,műszempilla,műköröm és a minden hónapos ez az is.Van rá keret,ezért ti dolgotok végülis,de mondjuk én inkább spórolós vagyok,ha rengeteg pénzünk lenne,akkor is félretennék akkorra,amikorra lehet kelleni fog.Nekem felesleges kiadás a márkás ruha,a sok kozmetikum is.Anélkül is meg vagyok elégedve magammal.
Ha azt nézzük nem a férjed pénzét költöd,mert a te gyeded/családidat a kicsinek teszitek félre,de akár azt is költhetnéd magadra.
Igen, kinek mi a felesleges. Nekem műszempilla és a köröm nem az. Szoláriumba csak nyár elött megyek. Vannak dolgok amikre egy nőnek szüksége van. Nyilván ha nem férne bele nem költenék ilyenekre!
A Férjem döntése volt, hogy azt a pénzt amit Én kapok rakjuk félre a gyereknek. Ha innen nézzük akkor igen, az Ő fizetését költöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!