Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Házasságban ez tényleg elítéle...

Házasságban ez tényleg elítélendő?

Figyelt kérdés

Azért írom le a "problémámat", mert idegenek véleménye is érdekel.

A helyzet: a Férjem és közöttem 10 év a korkülönbség a Férjem javára. 8 éve vagyunk együtt, 3 éve házasok. A Kisfiúnk 16 hónapos.

Mindenünk megvan, semmire nincs panasz.

A Férjemnek nagyon jó állása van, reggel 6-tól délután 2-ig dolgozik, iszonyú jó fizetésért+ cafeteria.

Családi házban élünk, mindegyiküknek van 1 autója.

Felmerült bennünk, hogy jövőre nekiállnánk a tesó projektnek ( a Férjem miatt sem szeretnénk már sokat várni vele), így a tesó kb. akkor születne mikor a Kisfiam betölti a 3. évét.

Tehát még jó pár évig nem dolgoznék. A Férjemnek semmi kifogása ellene, mert azt mondja szerencsére nem kell szükölködnünk, nem hiányzik az Én fizetésem.

Közös számlánk van így az Én juttatásom is arra megy, de azt meg a Férjem egy az egyben rakja félre egy al-számlára a Kisfiúknak.

A probléma ma merült fel: Nálunk volt az Anyukám, és éppen mondtam a Férjemnek hogy elmegyek vásárolni fehérneműket mert már kellenek újak. Férjem mondta, hogy oké. Anyukám megjegyezte, hogy milyen jó nekem, hogy csak így költekezek a Férjem számlájáról (ami közös), és hogy a Férjem meg milyen engedékeny hogy semmiért nem szól.

Hozzáteszem a Férjem hobbija az autószerelés és sokszor munka után is dolgozik itthon, de az a "zsebpénz" a saját hobbijaira megy el.

Namost amit magamra költök egy hónapban:

Hajfesték, műszempilla, műköröm, szolárium csak ilyenkor nyár előtt, és ruhát sem veszek minden hónapban, de van hogy egyszerre többet is veszek+ cipőt. Fodrász, és innen-onnan rendelek magamnak dolgokat ( Avon pl.)

Hát pár ismerősőm szemében ez úgy néz ki, hogy mivel az Én jövedelmem kisebb összeg mint a Férjem fizetése ezért ÉN A FÉRJEM PÉNZÉT KÖLTÖM. És szegénynek csak jönnek az sms-ek a vásárlásról :)

Ez engem nagyon zavar, mert mindenki szemében Én vagyok a "rossz", meg az eltartott....

A Férjem tudta h egy gyerekvállalás mivel jár, azt is tudta h Ő az aki többet keres, és valószínű többet is fog.

Aláírom, hogy többet költünk mint egy átlag család, na de ekkora baj, hogy ez a Férjem fizetéséből megy?

2014. febr. 8. 21:32
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
A férjed így szeret ahogy vagy, amilyen vagy. Ő így fogad el, Te vagy a gyermeke édesanyja. Ti vagytok egy család, ha nektek ez így megfelel akkor nem kell mások véleményével foglalkoznod. Lehet mások is féltékenyek erre az életmódra, de ezzel ti nem tudtok mit kezdeni. Minden ember a saját sorsának kovácsa.
2014. febr. 9. 08:55
 22/37 anonim ***** válasza:
Szülés előtt mit dolgoztál? Szakmádban?
2014. febr. 9. 08:56
 23/37 anonim ***** válasza:
Amikor megismertem a férjem 5x annyit keresett, mint én. Mióta a gyerekkel vagyok itthon, pontosan a 10x-esét hozza haza havi szinten, mint amit én kapok. Mindent közösen kezelünk és nem kell engedélyt kérnem, ha vennék magamnak valamit. Nálunk ez természetes, és sosem volt belőle vita, mert azonos értékrend szerint kezeljük a pénzt, spórolósak vagyunk mindketten. Ennek ellenére nem magyarázkodom rokonoknak, ismerősöknek, hogy hogyan kezeljük itthon a pénzt. Tulajdonképpen most először beszélek erről, mert a kérdésed erről szólt :) A nagymamám nálam is bepróbálkozott a "kitartott" és "kényelmes élet" kifejezésekkel, de csak annyit mondtam neki, hogy mindenki a saját életével foglalkozzon, ne a máséval, azóta nem beszélt róla. Nem fogok magyarázkodni se neki, se másnak, és neked is ezt javaslom. Nem tartozik senkire, hogy hogyan osszátok el a közös bevételt.
2014. febr. 9. 09:02
 24/37 A kérdező kommentje:
Az egyik pénzintézetnél voltam hitelügyintéző/ bíráló.
2014. febr. 9. 11:58
 25/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Úgy vélem, hogy ameddig közöttünk ez nem okoz problémát addig senkinek semmi köze hozzá. Nyilván az Anyukám sem akart rosszat, csak szemet szúrt neki, hogy a férjem milyen engedékeny. De ő az élet minden területén az :)

2014. febr. 9. 12:17
 26/37 anonim ***** válasza:
Bocs nem olvastam el az összes kommentet, mert látom jöttek a kis irigyek is :) Nekem egyetlen egy fura van a dolgotokban, hogy miért van külön számla? Mi viszonylag kevésből élünk, nem igazán telne sok mindenre amit leírtál, de szinte az első perctől kezdve egy számlán vagyunk. Nyilván így is szól az ember a másiknak, hogy ezt veszek, azt veszek, de így nem is merül fel senkiben, hogy amikor csak a GYED-et kapom, akkor én élősködnék. Mondjuk meg is csapkodnám 20 éves munkaviszonnyal a hátam mögött ilyet tételezne fel valaki :)
2014. febr. 9. 13:25
 27/37 A kérdező kommentje:

:) Kedves utolsó!

Másolom:

Közös számlánk van így az Én juttatásom is arra megy, de azt meg a Férjem egy az egyben rakja félre egy al-számlára a Kisfiúknak.

2014. febr. 9. 13:35
 28/37 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi baj ezzel,normális esetben ez van,féltékenyek az ismerőseid ennyi az egész.
2014. febr. 9. 16:33
 29/37 anonim ***** válasza:

Ti dolgotok ez igazából,de hát mondjuk szerintem luxus kiadás a szoli,műszempilla,műköröm és a minden hónapos ez az is.Van rá keret,ezért ti dolgotok végülis,de mondjuk én inkább spórolós vagyok,ha rengeteg pénzünk lenne,akkor is félretennék akkorra,amikorra lehet kelleni fog.Nekem felesleges kiadás a márkás ruha,a sok kozmetikum is.Anélkül is meg vagyok elégedve magammal.

Ha azt nézzük nem a férjed pénzét költöd,mert a te gyeded/családidat a kicsinek teszitek félre,de akár azt is költhetnéd magadra.

2014. febr. 10. 09:55
 30/37 A kérdező kommentje:

Igen, kinek mi a felesleges. Nekem műszempilla és a köröm nem az. Szoláriumba csak nyár elött megyek. Vannak dolgok amikre egy nőnek szüksége van. Nyilván ha nem férne bele nem költenék ilyenekre!

A Férjem döntése volt, hogy azt a pénzt amit Én kapok rakjuk félre a gyereknek. Ha innen nézzük akkor igen, az Ő fizetését költöm!

2014. febr. 10. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!