Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik nevet adnátok a gyereke...

Melyik nevet adnátok a gyereketeknek?

Figyelt kérdés
3 hónap múlva kisbabám fog születni :-) pontosabban: kisbabáim fognak születni :-) . Egy fiú és egy lány. A férjemmel még nem döntöttük el, hogy fogják hívni a piciket :-), de még a vezetéknevüket sem tudjuk. Engem Bártfainak hívnak, őt Baloghnak. Ha fiúnk lesz Ábel, Áron vagy Milán névvel szeretnénk megáldani, ha pedig lányunk akkor Zora vagy Zoé. Ti melyik nevet adnátok melyik vezetéknévhez? (Mi ezt gondoljuk: Bártfai Zora és Balogh Áron, de igazából a többi is tetszik és még elég képlékeny ez a véleményünk :-) )
2009. dec. 4. 20:18
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
76%
A gyerekek vezetékneve nem lehet különböző. Nekem az Ábel és a Zoé tetszik. És a Zea?
2009. dec. 5. 18:06
 32/41 anonim ***** válasza:
76%

Erdekes,nalunk nem kerdeztek meg amikor osszehazasodtunk h mi lesz a gyerek vezetekneve.

De sok itt az okoskodo.Raadasul valaki kamurol beszel...szomoru.

Kedves Kerdezo!

En is az Aronra teszem a voksomat,lany nevek kozul meg a Mira a legszebb.

2009. dec. 5. 18:33
 33/41 anonim ***** válasza:
Utolsónak: Biztos hogy megkérdezték, hogy mi legyen a vezetékneve, csak legfeljebb te elfelejtetted, de ezt törvény írja elő. Mi nem házasodtunk, csak apasági nyilatkozatot tett a párom, és ott is az volt az első kérdés, hogy mi lesz a születendő gyerek vezetékneve.
2009. dec. 5. 20:26
 34/41 anonim ***** válasza:
Nekem nem tetszik az Áron,a Balogh név ráadásul elég gyakori, én biztos valami különlegesebbet adnék,hogy ne legyen belőle egy tucat. És tényleg nyilatkozni kell a házasságkötés előtt az anyakönyvvezetőnél a gyerek nevéről.
2009. dec. 5. 20:30
 35/41 anonim ***** válasza:
Csupán akkor nem kell nyilatkozni a gyerekek vezetéknevéről, ha a feleség felveszi a férj vezetéknevét, hisz így automatikus, hogy csakis a "közös" vezetéknevet kaphatják.
2009. dec. 5. 23:05
 36/41 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Kérlek titeket, hogy most már a kérdésre válaszoljatok :-) hiszen azt már rég tisztáztuk, hogy azonos vezetéknevűeknek kell lenni a piciknek és azt is, hogy meg kellett adni azt a bizonyos vezetéknevet még az esküvő előtt, amit viselni fognak mind a ketten :-) .

Köszi szépen mindenkinek :-)

2009. dec. 6. 00:11
 37/41 anonim ***** válasza:

Balogh Milan es Balogh Mira.

Ez igy olyan jol hangzik,szerintem:)

2009. dec. 9. 16:04
 38/41 anonim ***** válasza:
Már biztosan két boldog pici baba van a karjaidban, és talán ezerféleképp becézheted őket, azért írd ám meg, mi lett a döntés:)! Meglepődve olvastam a válaszadókat, hogy mennyire lehúzták a Zoé-t... Az én pici lányom dec. 28-án született, sokáig a Jázmin volt a favorit, de amikor rátaláltam a Zoé-ra és arra hogy görög eredetű ami "élet"-et jelent, már nem volt kérdés:)! Ettől szebb nem kell:)! Azóta a szememben már sokan dícsérték, rövid, zengő, és szép. A nagyobbik lányomat Kingának hívják, őhozzá is nagyon illik a neve.Jó egészséget Nektek, mert ez a legfontosabb!!!
2010. márc. 12. 12:07
 39/41 A kérdező kommentje:

Bizony, bizony, már két kis csöppség hatalmas hangja veri fel a ház csendjét :-). Istenem, mekkora áldás is ez így 12 év szerencsétlen próbálkozás után :-). Az utolsó 2 hónap mondjuk rettenetesen megterhelő volt, létezni sem volt sok erőm. A szülés viszont - mit ne mondjak, nehezebbre számítottam - elég könnyen ment. Szinte kipotyogtak :-)). Most 21 naposak és rengeteget esznek :-D (napi 12-16 biztos megvan).

Egyébként az én kis Balogh Áronom 2950 grammal, kishúga Balogh Zora pedig 2300 grammal látta meg a napvilágot :-).

Köszönöm azoknak, akik segítettek nevet választani :-)

2010. márc. 12. 23:13
 40/41 anonim ***** válasza:

Gratulalok nektek!

Sok erot neked es a ferjednek es egezseget kivanok a csemeteknek.

8 honapos kisfiu anyukaja

2010. márc. 13. 06:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!