Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik nevet adnátok a gyereke...

Melyik nevet adnátok a gyereketeknek?

Figyelt kérdés
3 hónap múlva kisbabám fog születni :-) pontosabban: kisbabáim fognak születni :-) . Egy fiú és egy lány. A férjemmel még nem döntöttük el, hogy fogják hívni a piciket :-), de még a vezetéknevüket sem tudjuk. Engem Bártfainak hívnak, őt Baloghnak. Ha fiúnk lesz Ábel, Áron vagy Milán névvel szeretnénk megáldani, ha pedig lányunk akkor Zora vagy Zoé. Ti melyik nevet adnátok melyik vezetéknévhez? (Mi ezt gondoljuk: Bártfai Zora és Balogh Áron, de igazából a többi is tetszik és még elég képlékeny ez a véleményünk :-) )
2009. dec. 4. 20:18
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
45%

Azért írtam az elejßen hogy kamu, mert ha házas lenne a kedves kérdezö. tudná, hogy milyen nevet kértek a születendö gyerekeiknek. mert ugye az anyakönyvezetönél nyilatkozni kell erröl, és akkor sem lehet más neve a gyerekeknek, ha esetleg az apa nem a házastárs, ez csak a gyerekek megszületése után lehet változtatni, de míg házaságban él valaki csak is a házaság bejelenkezésekor választott nevet (aminek nem kell ugyan annak lenni, mint amit a nö férjezett nevének választ) lehet adni.

A másik, hogy a kérdezö folyamatosan egyes számba beszél az ikreiröl, akinek van két gyereke tudja, hogy soha nem beszél egyesszámban róluk, ha mindkettöre gondol. A másik meg folyamatosan ellent mond saját magának.

2009. dec. 4. 20:50
 22/41 A kérdező kommentje:
gondoljatok amit akartok :-) csak a kérdésre válaszoljatok :-)
2009. dec. 4. 20:53
 23/41 anonim ***** válasza:
0%

1: nem adhatsz ikreknek különböző vezetéknevet.

2: ha a kisfiú szép magyar nevet kap, akkor a kislánynak is azt adjatok. Szerintem.

2009. dec. 4. 21:09
 24/41 anonim ***** válasza:
0%

Én a helyedben ha fiu Botond,vagy Egon, Mátyás, Jozsua,Gusztáv,Oszkár

Ha lány akkor Brünhilda,Gizella,Sarolta,Veronika,Izolda,Orsolya

Ezeket gondoltam leirom szép estét

2009. dec. 4. 21:43
 25/41 anonim ***** válasza:
48%

egyszerűbb ha megnézed a házassági anyakönyvi kivonatot, a megjegyzéseknél benne kell lennie a nyilatkozatnak, ha nincs, az apa nevét kapják a babák, de az is lehet, h díjmentesen változtatni lehet rajta

mindenesetre a szüléskor be kell mutatni egy 300 napnál nem régebbi ak kivonatot

2009. dec. 4. 21:48
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
Én elfogult vagyok...2 fiam van,Áron és Milán.Szval a 2 név közül bármelyik.Ha ez a két lánynév van,akkor inkább a Zora.De írtad,esetleg a Míra.A Maja nem tetszik?
2009. dec. 4. 22:25
 27/41 A kérdező kommentje:
megnéztük, tényleg ott van. hát igen, a mi esküvőnk sem tegnap volt :-) . Baloghnak fogják hívni a gyerekeket :-) . Beszélgettem a férjemmel és most úgy vagyunk, hogy Áron lesz a kisfiú, a kislány pedig Zora vagy talán Mira. Bár ki tudja mi lesz még :-)
2009. dec. 4. 23:33
 28/41 anonim ***** válasza:

Kisfiú: Áron

Kislány: Zoé, de a Zora is szép.

2009. dec. 5. 01:38
 29/41 anonim ***** válasza:
0%
Ugyanazon szülőktől származó gyerekeknek csak egyforma vezetékneve lehet természetesen. A nevekre nem írok semmit, mert nem tetszenek. (Gondolod, hogy 30 év múlva is jól hangzanak majd? Nem járnak úgy, mint az ezer Anita, akiknek rém unalmas a nevük?)
2009. dec. 5. 07:20
 30/41 anonim ***** válasza:
100%
Nekem így tetszik : Balogh Áron, Balogh Míra
2009. dec. 5. 08:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!