Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik nevet adnátok a gyereke...

Melyik nevet adnátok a gyereketeknek?

Figyelt kérdés
3 hónap múlva kisbabám fog születni :-) pontosabban: kisbabáim fognak születni :-) . Egy fiú és egy lány. A férjemmel még nem döntöttük el, hogy fogják hívni a piciket :-), de még a vezetéknevüket sem tudjuk. Engem Bártfainak hívnak, őt Baloghnak. Ha fiúnk lesz Ábel, Áron vagy Milán névvel szeretnénk megáldani, ha pedig lányunk akkor Zora vagy Zoé. Ti melyik nevet adnátok melyik vezetéknévhez? (Mi ezt gondoljuk: Bártfai Zora és Balogh Áron, de igazából a többi is tetszik és még elég képlékeny ez a véleményünk :-) )
2009. dec. 4. 20:18
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
még nem néztünk utána, de szerintem meg lehet oldani, hogy különböző legyen a vezetéknév. elvégre is ha jól tudom a testvéreknél is lehetséges. és az ikrek ugyanúgy testvérek :-)
2009. dec. 4. 20:38
 12/41 anonim ***** válasza:

am ötletes,hogy alfa és omega effektust csináltok:D érted mire gondolok ugye?

AdaésAbi

2009. dec. 4. 20:39
 13/41 anonim ***** válasza:
83%

szia

először döntsétek el mi legyen a vezetéknevük, a törvény nem engedi meg, h ugyanazon szülők gyerekei különböző vezetéknevet viseljenek

ha házasságot kötöttetek, nyilatkozni kellett h mi lesz a születendő gyerekek vezetékneve, amennyiben nem vetted fel a férj nevét, ha felvetted bármilyen formában, a gyerekek automatikusan a férj családnevét viselik

egyébként a fiú nevek tetszenek, a lánynevek nem, valamilyen hosszabb,dallamosabb nevek jobban illenének a Balogh névhez

meg ha a fiú szép magyar nevet kap, a lánykának miért lenne ennyire idegen hangzású a neve?, szép lehet az Emese, Boglárka, Enikő, stb.

2009. dec. 4. 20:40
 14/41 anonim ***** válasza:
66%
Jól írta az előző válaszoló. Nem lehet különböző vezetéknevük az egy apától származó babáknak.
2009. dec. 4. 20:44
 15/41 A kérdező kommentje:
semmilyen formában nem vettem fel a férjem nevét. így lehetséges, hogy a gyerkőcök viselhessék az én nevemet is. amúgy biztosak vagytok benne, hogy nem viselhetnek más-más vezetéknevet a testvérek, ha azonos az apjuk? :-S
2009. dec. 4. 20:45
 16/41 anonim ***** válasza:
48%
A fiúneveitek mind tetszenek, a lánynevek sajna egyik sem.
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy tudom, hogy nem lehet eltérő vezetéknevük, egyébként meg miért is lenne ez jó?

Nekem is ikereim vannak: fiam Áron, tehát fiú neveknél erre szavazok, lánynál pedig Zora, bár igazán nem nyerte el a tetszésemet...

18/41 anonim ***** válasza:
48%
Ha házasok vagytok, akkor a házasságkötés előtt meg kellett adnotok, hogy melyikőtök vezetéknevét fogják viselni a gyerekek.
2009. dec. 4. 20:47
 19/41 anonim ***** válasza:
48%

ennek meg mi értelme lenne, hogy külön vezetéknevük legyen??? VAgy külön is akarjátok őket nevelni?

Nekem hármasikreim vannak, lányok mind, de tudom, milyen nehéz nevet választani, pláne hármat. Viszont szerintem teljesen mindegy, itt ki mit ír, az a lényeg, hogy nektek tetsszen.

2009. dec. 4. 20:49
 20/41 A kérdező kommentje:
nem emlékszem ilyesmire, de elég rossz a memóriám, majd utána nézek, vagy megkérdezem a férjem
2009. dec. 4. 20:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!