Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek igaza van a...

Szerintetek igaza van a védőnőnek?

Figyelt kérdés

Húgom kisfia december 21-én volt 2 éves. Nagyon aranyos, okos kisfiú. Viszont a védőnő szerint nem fejlődik rendesen, mivel még nem tud beszélni. Beutalta neurológiára.

A gyerek amúgy kérdésre mindent megért, megcsinál, telefont, tabletet önállóan kezeli, játszik. Az apja azt mondja, ő is 3 évesen szólalt meg. Most kezdi amúgy mondogatni, hogy apapapap, meg ilyenek.

Szerintetek? Volt még valakinek ilyen, hogy később kezdett beszélni a baba? A hallása rendben van.

2014. jan. 11. 21:34
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Azt nem tudjuk, hogy mennyire nem beszél. Kérdeztem már korábban, de még nem jött válasz.
2014. jan. 12. 07:50
 22/26 anonim ***** válasza:
66%
A védőnő nem túlbuzgó, hanem tapasztalt...
2014. jan. 12. 08:09
 23/26 A kérdező kommentje:

sziasztok!

Bocsi, hogy már este nem válaszoltam, de tanítok, és nagyon sok felmérőt kellett javítanom. Most is azt csináltam reggel...

Na de már itt vagyok.

Szóval a keresztfiam egyáltalán nem beszél, 3-4 állathangot utánoz. Nappal is alszik, de már most 2 éves korára alszik át egy éjszakát. Kisebb korában 3-4 órákat fenn volt éjjel. Nagyon sokat kellett vele éjszakázni, néha a húgom már olyan volt, mint egy élő halott. Komolyan. És akkor odaadta neki a telefonját, és azzal elvolt a gyermek, legalább nem ordított órák hosszat egyfolytában hajnalban...

Azóta meg csak az kell neki.

Szerintem különben a társaság hiánya a legrosszabb. Egy héten 2x találkozik a húgom anyukánkkal, amikor eljönnek, akkor legalább a nagymamájával is van a kicsi, de amúgy nincs társaságban. Csak az anyja van neki.

Amúgy, ha az én kisfiam lenne, és biztosan elvinném arra a kivizsgálásra. mivel nem invazív, nem fájdalmas. Nem lesz tőle a gyereknek semmi baja. De valószínűleg az is közrejátszik abban, hogy anyukám lebeszélte a húgomat erről, mert nem akarja, hogy azt mondják a gyerekre tévesen, hogy maradandó baja van.

2014. jan. 12. 09:37
 24/26 anonim ***** válasza:
ilyet nem mondanak valszeg, de adnak a fejlesztéshez ötleteket, hogy miket játszanak csináljanak vele. És itt lenne az ideje bölcsibe beadni, mert ez így nagyon nem jó, hogy nincs emberek, gyerekek között, nem játszik stb.
2014. jan. 12. 12:50
 25/26 anonim ***** válasza:
Abban van igaza,hogy ez így nem mehet tovább egy 2 évesnek nem telefonnal meg tablettel kell játszani hanem igazi játékokkal,játszani kell vele,meg kell tanítani játszani,venni neki favonatot stb. ami érdekli a telefont és a tabletet jól eltenni.
2014. jan. 12. 13:55
 26/26 A kérdező kommentje:

Sajnos a bölcsi kilőve, mert nincs a faluban bölcsőde...Én is ajánlottam már. Óvodába pedig csak fél év múlva viheti szokatni.

Jó lenne, ha leszokna a tabletről, meg a telefonról....remélem, le fog!

2014. jan. 12. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!