Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez normális vagy a védőnőnek...

Ez normális vagy a védőnőnek van igaza?

Figyelt kérdés
Szülés után 6-7hétig volt vérzésem.Azóta viszont 3 havonta valamikor 2napig,valamikor 5,de minden hónapban amikor meg kellene jönnie,ugyanazok a tüneteim vannak mint menstruációkor azzal a különbséggel ugye,hogy nem jön meg.Kisfiam lassan 10 hónapos és még mindig szoptatom,de a védőnő szerint már be kellett volna állnia rendszeresebbre igy azt mondta forduljak orvoshoz.
2013. márc. 12. 22:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Sztem is orvos! De ha nem zavar, akkor ne menj, de sztem vmi hormon okozza...
2013. márc. 12. 22:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A szoptatás bekavarhat, de egy vizsgálat nem árt. Ha tudsz menj el a nődokidhoz, legalább megnyugtat ha nincs semmi.
2013. márc. 12. 22:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha szoptatsz, akár a teljes szoptatás alatt is kimaradhat, lehet rendszertelen. ( akár 1- 1,5 évig is ) Persze, egy vizsgálat ártani nem árthat, én nem aggódnék
2013. márc. 12. 22:50
 4/6 dorka6 ***** válasza:
100%
Szerintem ne aggódj, természetes dolog hogy a szoptatás alatt rendszertelen a vérzésed. Ha igény szerint rendszeresen szoptat az ember, akár 1-2 év is kimaradhat. Ha viszont két szopi között egyszer-egyszer hosszabb idő telik el, előfordulhat egy-egy rendszertelen vérzés. Nyugodtan menj orvoshoz, de valószínűleg mindent rendben fog találni.
2013. márc. 12. 23:28
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is teljesen összevissza volt szoptatás alatt (3 hósak voltak a gyerekeim amikor megjött onnantól meg vagy megjött vagy nem) 13-14 hós korukig szopiztak, onnan amikor abbahagyták pontosan 14-15 napra rá már volt peteérésem majd viszonylag rendszeres mensi is visszatért. Szóval azért ez teljesen más helyzet mintha "alap" állapotban menstruálnál ennyire összevissza.

Hiszen van aki amíg szoptat végig egyáltalán nem mensizik, és azzal se csinálnak semmit. Szerintem ez kicsit túl van aggódva.

Ha abbahagyod a szoptatást, neked is visszaáll szerintem.

2013. márc. 13. 07:08
 6/6 frászkarikaborsó ***** válasza:
Szokás szerint a védőnőnek nincs igaza. Ha még szoptatsz akkor persze hogy másak a hormonjaid mint normál esetben, és ez a menstruációra is kihat. Van aki szoptatás alatt egyáltalán nem menstruál, az is normális. Ha már nem szoptatsz majd, akkor pár hónap után illik beállnia, elég akkor orvoshoz menni ha nem áll be.
2013. márc. 13. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!