Kinek van igaza? Miért mindig nekem kell engedni?
A kicsi 16 hós, a nagy 3 éves múlt. A nagynak szokott jönni a "barátnője" játszani, egykorúak. Ott a kislány nagyon sok kukót-pukit ki hogy ismeri:) eszik, ha jönnek hoznak mindig. De szóltam már anyukának, hogy tegyék már meg,hogy ne hozzanak, van itthon mindig valami rágcsa, mert a kicsinek fáj tőle a hasa, és ilyenkor egész éjszaka alig alszunk,mert rettentő nagyokat pukizik tőle, és állandóan felébred. Jó, oké a válasz mindig, de következő alkalommal megint hoznak, és amikor nem tetszésem fejezem ki, az a válasz, de hát nem lehet a gyerekkel bírni hozni kell :(
Itt voltak a minap, és mondtam,hogy nem vehetik elő, kapnak helyette ropit, kekszet, bármit, erre a vendég kislány olyan szinten elkezdett sírni,hogy ki kellett vinni a friss levegőre,mert már lilult a feje :(
Na jó, egyenek, de erre az én gyerekem kezdett ordítani,hogy miért nem kap, végül evett sikerült pár darabbal beérnie, és bár éjszaka nem volt gond, de másnap elmaradt a kaka :(
Én azt gondolom,hogy egy 3 éves gyereknek el lehet ezt már magyarázni, mit csináljak,hogy végre megértsék, vagy tényleg én reagálom túl???
Ez egy olyan dolog, hogy a másik anyukától elvárod, hogy magyarázza el a gyerekének, hogy ne vigyen kukit. Akkor te is elmagyarázhatod a tiédnek, hogy ő meg tudja jól, hogy nem bírja a kis gyomra, akkor ne egyen, egyen helyette kekszet. Vagy abban is igazad van, hogy szólsz, hogy ne hozzanak, ha annyira akarnak hozni, akkor hozzanak kekszet. Vagy azért anyukának sem kellene mondjuk olyankor kukit vennie, vagy tegye el és akkor nincs mit vinnie magának a kislánynak hozzátok.
Szóval szerintem jussatok valamilyen módon kompromisszumra. Ha a másik kislány akar hozni valamit, akkor hozzon kekszet. Vagy adj 2-3 darab kukit a tiédnek, attól azért nagy baja nem lesz és adj neki helyette kekszet, a másik kislány meg egyen kukit.
"Na jó, egyenek, de erre az én gyerekem kezdett ordítani,hogy miért nem kap"
"Én azt gondolom,hogy egy 3 éves gyereknek el lehet ezt már magyarázni"
Kicsit ellentmondásos vagy, nem?
Egyébként igen, el lehet! Ahogy te is eltudnád a tiednek magyarázni. Az én gyerekem tejallergiás. szegény előtt ott ették a csokit és mégsem vert ki hisztit 2,5 évesen. Megmagyaráztam neki, hogy fáj a hasa tőle.
3 évesen ment oviba, a második nap torta volt valakinek és még ő mondta az óvónéninek, hogy nem ehetek belőle, mert tej van benne. 3 évesen! Az óvónő könnyezett, mikor elmesélte nekem. És nem hisztizett a fiam!
Nem tudtok dűlőre jutni a barát anyjával, neked kell a gyereket nevelned, hisz neki van baja a pukitól. Ennyi. A ti érdeketek, nektek kell megoldani. Nyilván a barát is megérthetné, de mivel nem érti, hát a te dolgod.
Köszönöm :)
Mondjuk azért egy 16 hónaposnak nehéz elmagyarázni,hogy ő miért nem ehet, a másik kettő gyerek pedig miért igen :)
FÉLREÉRTITEK!
Nem a kérdező 3 éves gyereke hisztizett, hogy miért nem ehet, hanem a 16 hónaposa!!!! Nem mindegy!
Ismerősödnek tekintettel kellene lennie a kicsi gyerekedre. Egy 3 éves nagylány ne sírja már lilára a fejét azért mert nem kap kukit. Jézus. Azért mindennek van határa. Meg kell neki mondani, hogy a kisbabának fáj tőle a hasa, nálatok nem ehet. Gondolom nincsenek ott egész nap csak pár órát, addig csak kibírja kuki nélkül nem??? Abszolút neked van igazad.
Szövegértéssel kicsit gondban van a két válaszoló..:)
Nem a 3 évesének van gondja a kukóval, hanem a 16 hónaposnak. Ha neki el tudjátok magyarázni hogy NEM EHET, mert... , hát le a kalappal..:)
Anyukával kellene dűlőre jutnotok, amíg ő enged a lányának, addig sajnos nyelned kell. Vagy ne hívd meg őket..:-/
Ja,azért egy 16 hónaposnak nem lehet megmondani,hogy ne egyél,ha a többiek esznek...nálam 1 és 3 évesek a gyerekek,és a kicsi nálunk is kiköveteli azt,amit a nagy eszik szóval értem miről beszélsz.
Persze,el lehet magyarázni egy 3 évesnek,max jön a hiszti,de akkor meg csak azért sem kéne megengedni!Én pl így vagyok ezzel.Ha valamit nem lehet és elkezd miatta hisztizni azt már tuti nem kapja meg a hiszti miatt!És ezt már ő is tudja!
Nem értem az ismerősödet...simán meg lehetne beszélni a lányával,hogy nálatok nincs pufi(mi így hívjuk:)) de van más!!Oké,lehet 1-2x hisztizne miatta,de ezt anyukának még otthon kéne elrendezni,és nem elhozni a pufit,hogy a kislány tudja,hogy azért ott lapul a táskában...
Én a helyedben tuti nem engednék,hiszen nem ő szív utána(bocsi a kifejezésért) hanem te!!!
Amúgy a sima kölesgolyó nem,vagy buláta nem lenne jó?Oké,drágább mint a pufi,de hátha lehetne ez egy köztes megoldás,ha a kicsinek ettől nem fáj a pocija!
Egyfelől persze igazad van, ha szóltál, akkor nekik tiszteletben kellene tartani ezt, hogy nem hoznak. Nem igaz, hogy pár órát nem bír ki a kislány nélküle. Én szólnék még egyszer, nyomatékosabban, hogy nálatok nincs pufizás, ne hozzanak.
Másfelől viszont téged se értelek. A te felelősséged végső soron, hogy ne fájjon a kicsi hasa, és te inkább beletörődsz, hogy fájjon neki, mert nem tudsz nemet mondani? Vannak olyan dolgok, amit a gyerekek nem ehetnek, nem ihatnak, sőt olyan is, amit a nagyobb gyerek ehet csak, de a kicsi még nem. Ezt meg kell szokniuk. Ezt nyilván a kicsi nem fogja még megérteni, de vannak olyan dolgok, amibe a szülő dönt. Hidd el a kicsi is azért hisztizik érte (gondolom ez a probléma) mert mindig mesajnálod, és adsz neki. Ha elhatározod magad, hogy nem kap, vagy max. egyet, és nem engedsz további hisztinek, hidd el, egy-két eset után megtanulná (megérezné az eltökéltségedet). A kicsinek lehet mást ajánlani, amit szeret, vagy elterelni addig másfelé játszani. Szóval szerintem rajtad is múlik. (Nálunk ugyanez a helyzet, 3 éves és 16 hónapos lányok.)
16 hósan is allergiás volt a gyerekem és van neki nagyobb testvére, megoldottuk , hogy hiszi nélkül mindenki kapjon amit szeret. Nekem nem szabadott megsajnálni és mégis megoldható volt.
Másrészt ha a barátnőd végignéz egy őrületes hisztit, és a végén nem kap a 16 hósod a pukiból, hidd el ő fogja sajnálni és legközelebb nem visz.
Szerintem meg igaza van a kérdezőnek!
Sokkal könnyebb az hogy a másik anyuka ne vigyen pukit mint az hogy örült hisztik közepette értesse meg a 16 hósával,hogy nem ehet abból amiből a másik két gyerkőc jóízűen eszeget!Miért kellene ilyennek kitennie magát és a gyermekét!Könyörgöm amit könnyen el lehet kerülni azt tegyük már meg,elvégre is a saját házában hagy kérjen már azt amit akar és ami nekik jó!
Kérdező!Maximálisan megértelek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!