Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Kinek van igaza, kinek kellene...

Kinek van igaza, kinek kellene engedni és keresni a másikat? Sok éves barátság kérdése.

Figyelt kérdés
'Van' egy barátnőm évek óta, gimnáziumból ismerjük egymást. Nekem külön életem van már gyerekkel, ő a szüleivel lakik. Nagyjából egyformák a körülményeink, de más dolgokat tartunk szem előtt, másra költ a háztartás. Született egy huga 4 éve, nekem egy kisfiam 3 éve. Mivel elég szerény körülmények között vannak amit örököltem a kisfiamnak gyerekülést odaadtam, mert nem "tudtak" vagyis inkább nem akartak venni egyet, de nem volt mivel hordani a kislányt. Én vettem magamnak egy újat. Soha nem érdekelt, hogy bánnak vele, hogy szerelik fel, mit csinálnak, úgy voltam majd ha nem kell, visszaadják. Mígnem kiderült, hogy ők azt sajátnak tekintik. Ezzel sem volt problémám. Viszont, 1 hónapja adódott egy olyan szituáció, hogy édesanyám bicajára rá szerettük volna tenni, mert sokat ő hozza viszi a kisfiamat. Szóltam a lánynak, hogy nem kell most rögtön, de jó lenne, ha visszakerülne az ülés, mert szükség lenne rá. Erre felháborodottam kaptam a kérdést, hogy ők akkor mégis mivel vigyék a 4.5 éves gyereket? Én megírtam, hogy mint mindenki más az ekkora gyerekét a csomagtartón. Erre azt kaptam válaszul, hogy ennél nagyobb gyereket is visznek gyerekülésben és nehogy már majd az elektromos biciklin vigyék ülés nélkül, meg vigyem én a 3 évesemet ülés nélkül. Nagyon erre nem tudtam semmit mondani, csak hüledeztem. Végül közöltem vele, hogy egyrészt nem mindegy, hogy 3 vagy majdnem 5 éves az a gyerek, illetve nem azonnal kértem csak szóltam, hogy jó lenne ha lassan visszakapnám. De csak a vagdalkózást kaptam, hogy nekik még kell, meg hogy vigyék a gyereket, nekem minek mikor van másik. Annyit tudtam mondani, hogy rendben, akkor hagyjuk ha így áll a dolgokhoz. Kis idő múlva írta, hogy szólt otthon és fel voltak háborodva a kérésemen, majd ha vesznek másikat visszakapom. Őszinte leszek, akkor szóltam direkt, amikor megkapta a diákhitelt gondolván, akkor tudnak másikat venni. De nem így volt, az ülés azóta sem került elő, sőt ők vannak megsértődve. Mondtam valami rosszat? Nekem kellene elnézést kérni? Nem igazán értem a mai napig a szitut, azt hiszem én segítettem rajtuk és nem fordítva. Nem hánytorgattam fel és nem is tenném sosem. Mit csináljak? Bocsi, ha kusza lett.
2013. nov. 4. 13:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Semmit. Volt egy barátnőd.

Idegeskedhetsz, de csak magaddal szúrsz ki.

2013. nov. 4. 13:12
 2/13 anonim ***** válasza:

úgy voltál vele vagy meg is mondtad neki hogy csak kölcsönbe adod? Mert ha ajándékba adtad akkor taplóság csak azért visszakérni mert neked most mégis szükséged van rá.

Ha viszont eleve úgy adtad oda(és ezt meg is említetted neki) hogy még lesz rá szükséged akkor meg neked van igazad.

2013. nov. 4. 13:15
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha nem mondtad egyértelműen, hogy kölcsön adod az ülést, nem örökbe, akkor te vagy a hibás. Másrészt meg amúgy sem értem, hogy ha vettél másikat, akkor minek most a régi?
2013. nov. 4. 13:21
 4/13 anonim ***** válasza:
28%
Odaadtad a régit, vettél egy újat. Minden épeszű ember arra következtet ebből, hogy nem kölcsönben van hanem nekiadtad. Így úgymond jogos a felháborodása, és nem szép visszakövetelni.
2013. nov. 4. 13:22
 5/13 A kérdező kommentje:
Mikor odaadtam úgy adtam, hogy ha nem kell, majd visszaadjátok. Ez lett mondva. Nem is kellett volna, de mivel édesanyám sűrűn hozza illetve viszi a gyereket, én a saját gyereküléses bicómmal járok, nekik gyalogolni kell olyankor. Erre kellene az a gyerekülés, amit nem nagyon akarnak visszaadni.
2013. nov. 4. 13:23
 6/13 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom, lehet egy valamiből 5 db is, ha nem akarom, akkor nem adom örökbe, csak kölcsön. De én jóval utána vettem ülést magamnak, hogy odaadtam. Akkor még bicóm sem volt, így nem kellet az ülés sem, illetve a gyereket is kicsinek találtam hozzá.
2013. nov. 4. 13:24
 7/13 anonim ***** válasza:

Szerintem is attól függ, hogy az elején tisztáztátok-e a dolgokat. Ha úgy adtad, hogy kölcsönbe, akkor nagyon bunkón viselkednek. Ha nem mondtad, hogy vissza fogod kérni, akkor sem feltétlenül ez a módja a párbeszédnek, ahogy ők reagáltak, de tény, hogy nem illik ajándékot visszakérni.

(Előző terhességemnél az egyik akkori barátnőnek adtam egy nagyon szép márkás szövetkabátomat, mert úgy gondoltam, nekem már úgysem lesz jó. Fordult a helyzet, ő rendesen meghízott, én meg gyerek után szép vékony lettem, de nem akartam rákérdezni, mi van a kabáttal. Ha egyszer nekiadtam, akkor az ővé.Pedig annyira már nem szoros a barátság.

2013. nov. 4. 13:26
 8/13 anonim ***** válasza:
Közben látom az újabb hozzászólásokat. Szóval azt mondtad, hogy ha nem kell, majd visszaadjátok. De közben nekik még kellett, valószínűleg ez az oka a sértődésnek.
2013. nov. 4. 13:27
 9/13 anonim válasza:
0%
Bizony, tudod ha valakinek valamit adsz, azt mindenki csak udvariágból mondja, hogy ha nem kell, akkor visszaadjátok, ha valamit kölcsönadsz, akkor bizony azt mondod hogy addig adom, ameddig nem kell... Így bizony jogos a sértődésük.
2013. nov. 4. 13:31
 10/13 anonim ***** válasza:
Na, ezért nem szeretek odaadni semmit, még ha "rászorulnak" akkor sem.
2013. nov. 4. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!