Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg keveset beszél a...

Tényleg keveset beszél a lányom? Igaza lehet a védőnőnek? Hogyan tanítsam?

Figyelt kérdés

14 hónapos. Általában csak halandzsázik, de vannak szavak amiket tudatosan és jól használ: anya (imádom, amikor mondja :-)), apa, mama, papa, ham, vau, cica, teh (tehén), baba (ezt mondja nagyobb gyerekre is, de felnőttre nem, szóval szerintem érti), csüccs. Hirtelen ezek jutnak eszembe.

A védőnő szerint már többet kéne, pl az arc részeit, mondókák egy-egy szavát, foglalkozzak vele többet. Ezeket mondogatom neki fürdéskor, meg a színeket is játék közben de nem mondja őket egyenlőre.

A ti gyereketek többet beszélt ennyi idősen? Hogyan vegyem rá, hogy több szót mondjon?

2012. dec. 3. 13:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom még nem mondott ennyi szót 14hónaposan, csak halandzsázott. Soha nem mondta senki, hogy gond lenne vele, vagy le lenne maradva. Mégis megnőtt, már 3 éves, de mindent mond, folyékonyan beszél úgy ahogyan kell. Szerintem a védőnőd kicsit túlzott ezzel a kijelentésével. Én nem gondolom, hogy el lenne maradva a beszéddel a gyereked.
2012. dec. 3. 13:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

az én fiam sem beszél többet, szerintem még kori is lenne...a védőnőnek nincs igaza, ha tanítod sem fog 14 hósan beszélni!!!

amúgy arc részeit csak mutatja (hol van a szeme, orra füle de nem mondja)

2012. dec. 3. 13:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeség, hogy ennyi idősen már többet kéne. Szerintem ez is elég sok, korának megfelelő.

Az én fiam még 3 évesen is alig tudott beszélni. A lányom meg már másfél évesen mindent mondott. A 3. gyerekem (aki szintén kislány) nem beszélt még másfél évesen mindent, mint az előző lányom. Egy évesen ő is pár szót mondott, aztán leállt. Aztán szép lassan beindult. Kb. két évesen mondott mindent, most 28 hónapos, de már mondatokban beszél, viszont ő sem tudja még a mondókákat, énekeket, hiába mondom neki. A testének a részeit azt viszont tényleg gyakoroljátok, hogy hol a szeme, keze stb. Amúgy meg majd beindul.

2012. dec. 3. 13:44
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
Imádom a védőnőket! Szerintem is ez egy kicsit túlzás. 14 hónaposan ugyan ennyit beszélt a fiam is. Már 2 éves múlt folyékonyan beszél, mondókákat, dalokat tud. Egyszer csak majd ömleni fog belőle a szó! :)
2012. dec. 3. 13:45
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

Védőnő elmehet valahová...

Annyira "bírom őket".

Komolyan nem tudom, a holdon képzik ki őket vagy hol, meg hogy hány gyereket láttak, mielőtt munkába álltak...

Bocsánat, tisztelet a kivételnek! De fel tudnak húzni nagyon. :o(

2012. dec. 3. 13:45
 6/10 anonim ***** válasza:
86%

Ne izgulj. Szerintem bőven elég amit beszél, egyáltalán nincs lemaradva. Legtöbb gyerek ilyenkor még ennyit sem mond. Az én fiam 19 hónapos, de testrészeket még nem mond, csak mutatja, mint ahogy sok minden mást is csak mutat. Sokat beszél már, de leginkább csak a szavak elejét mondja, így neki kaka a kakas, a katica és a kaka is. Mondókák egyes szavait is mostanában kezdte el.

A védőnőtök biztos csodagyerekekre specializálódott.

2012. dec. 3. 13:50
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam csak 2 évesen kezdett el beszélni. Előtte néhány szót használt, de szerintem ennyit nem, mint a kislányod.

Szerintem sincs elmaradva.

A beszédet meg amúgy sem tudod tanítani/sürgetni.

2012. dec. 3. 13:53
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Fejlesztőpedagógus vagyok. Biztos, hogy nincs lemaradva a lányod. Beszélj hozzá sokat, nézegessetek olyan képeskönyveket, amin nem zsúfoltak a képek, és nevezd meg amikre rámutatsz. És a legfontosabb: Élvezd a babázást, és ne azon agyalj mit kell tudnia már a gyerekednek.
2012. dec. 3. 13:53
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Viccelsz? Nagyon okos kislányod van! Az enyém 17 hónapos és egy szót sem mondott még eddig! És senki nem mondta, hogy ez gond lenne!
2012. dec. 3. 14:37
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam :-)
2012. dec. 4. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!