Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti megjegyeznétek a védőnőnek...

Ti megjegyeznétek a védőnőnek hogy "régen járt" nálatok?

Figyelt kérdés

Holnap megyek a lányommal mert elfogyott a vigantol. Mivel a védőnő ott van ahol az orvos így van rá esély hogy összefutunk.

Azt tudni kell hogy a lányom 3hónapos kora óta(azóta van ez a nő)egyszer sem volt látogatóban! Sőt a gyereket a 2éves státuszon látta utoljára,pedig már 32hónapos. Előtte meg csak a kötelező védőoltásokkor.

Nagyon böki a csőröm,és szívesen megjegyezném neki. Kíváncsi vagyok mit mondana!

2012. nov. 11. 16:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

3. számú melléklet a 49/2004. (V. 21.) ESzCsM rendelethez

A családlátogatások gyakorisága

- Várandós anya a várandósság ideje alatt legalább 5 alkalommal, (ebből az első látogatás a gondozásba vétel után 2 héten belül, a várandósság utolsó hónapjában pedig 2 hetente), fokozott gondozást igénylők esetén havonta egy alkalommal és szükség szerint,

- gyermekágyas anya az intézetből hazajövetel után - munkaszüneti nap kivételével - 48 órán belül, majd az első 6 hétben legalább hetente,

- újszülött, csecsemő hazaadást követő - munkaszüneti nap kivételével 48 órán belül -, majd ezt követően az első 6 hétben legalább hetente,

- csecsemő (6 hét-1 éves kor) havonta, fokozott gondozást igénylők esetében havonta és szükség szerint,

- 1-3 éves korú kisded évente legalább 6 alkalommal, fokozott gondozást igénylők esetében évente legalább 6 alkalommal és szükség szerint,

- 3-6 éves korú kisgyermek (ha nem jár közösségbe) évente legalább 4 alkalommal, beiskolázás előtt kötelezően, fokozott gondozást igénylők esetében évente legalább 4 alkalommal és szükség szerint,

- 3-6 éves korú (ha közösségbe jár) évente legalább 2 alkalommal, beiskolázás előtt kötelezően, fokozott gondozást igénylők évente 2 alkalommal és szükség szerint,

- oktatási intézménybe nem járó tanköteles korú gyermek évente legalább 2 alkalommal, illetve szükség szerint.

Nalunk sem latogatta csak az elso ket hetben - mondjuk azert, mert en jartam hozza tanacsadasra.

2012. nov. 11. 16:48
 2/19 anonim ***** válasza:
52%
Valószínű azért nem megy hozzátok, mert látta, hogy a gyermeked szépen fejlődött a találkozásokig, rendezetten éltek, nincs szükséged segítségre, tanácsra. A miénk se jön, de ha kérdés/kérés van, bármikor hívhatom, még hétvégén is, sőt heti egy délelőtt bármikor el lehet menni tanácsadásra. Nagy a falu, egyedül van minden gyerekre, megértem, ha nem jön, ha nincs baj. Sőt, a múltkor elárulta, hogy mindig megnézi a bejegyzéseket a facebookon, így látja, hogy szépen cseperedik a csemetém. Miért nem jelentkezel nála te, ha igényled a védőnői segítséget?
2012. nov. 11. 16:56
 3/19 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok ezekkel a szabályokkal,ezért is idegesít hogy magyarán ő lesz@rja!

Én is hordtam hozzá az első évben mérni a gyereket,de minden alkalommal kb 2percet szánt ránk. Aztán már csak a védőoltásokra,meg a státuszvizsgálatokra mentünk mert nem láttam értelmét......

Az előző védőnőm sem volt terhességem alatt egyszer sem,de legalább jött a gyerek születése után.

2012. nov. 11. 17:05
 4/19 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem ne akarj magadnak rosszat. Nem gondolom ,hogy tragédia lett volna, hiszen minden rendben van a picurral.

A védőnő is el van foglalva sajnos. Hogyha ő kedves lesz akkor nem szabad bántani.

2012. nov. 11. 17:12
 5/19 A kérdező kommentje:

Honnét tudja hogy fejlődik a gyerekem??? 1éves koráig jártam hozzá ez OK,de utána a 15hónapos oltáson meg a 2éves státuszon látta a lányom.

Nincs rá szükségem,de azért ez már túlzás! Főleg hogy meg van határozva hányszor kell jönnie!

Ja és telefonon soha nem lehet elérni,egy idő után már nem is próbáltam!!!

2012. nov. 11. 17:12
 6/19 A kérdező kommentje:
El van foglalva??? Neki ez a munkája! Én is el vagyok foglalva,mégis rendesen el kell járnom dolgozni,mert fenéken billentenek!
2012. nov. 11. 17:14
 7/19 anonim ***** válasza:
Nem is voltam tudatában ennek a szabálynak. 4 éves lesz a lányom, de időtlen idők óta nem volt nálunk a védőnő. Státuszra járunk, ennyi. Mondjuk engem nem zavar, mert odafigyelek a gyerekre, hogy lássa logopédus, oviban pszichológus, meg az óvónők, dadusok naponta látják, és ha kérdésem van, én jelentkezem. Komplex vizsgálaton is voltunk már szekembernél, visszamegyünk kontrollra is, pedig semmi baja lánynak. Amilyen a mi védőnőnk, tök fölösleges időrablás lenne a látogatása, csak az unokáiról szokott mesélni. Nem sokra megyek vele.
2012. nov. 11. 17:35
 8/19 anonim ***** válasza:
32%

Nem jegyezném meg, hanem nem foglalkoznék vele.

Nem akarok kötözködni veled, de ha meg a nyakadra járna havonta, akkor az lenne a bajod.

Ha lenne valami problémád a gyerekeddel, úgyis felkerested volna, gondolom ezt ő felmérte pár találkozás alkalmával is. Feltételezi rólad, hogy normális szülő vagy, aki normálisan neveli a gyerekét.

2012. nov. 11. 17:36
 9/19 anonim ***** válasza:
Én védőnőm sem volt, csak kétszer. Egyszer még szülés előtt, egyszer pedig utána. Engem nem zavar, sőt, örülök hogy nem jön ki. Nincs semmi probléma, szépen fejlődik a gyerek, rendes körülmények között élünk. Nyilván ezt ő is tudja, így azokra szán több időt, ahol probléma van - remélem. Ha a gyerkőc nem fejlődne rendesen, azt észre venné az oltások alkalmával.
2012. nov. 11. 17:43
 10/19 A kérdező kommentje:

Komolyan mondom nem értem miért ilyen elnéző mindenki a védőnőkkel???

Természetesen az sem lenne jó ha a nyakamra járna,de 2,5év alatt EGYSZER sem volt azért ez csak szerintem durva???

Kedves 4-es lehet hogy ugyan az a védőnőnk,mert az enyém állandóan az unokájához hasonlította a lányom.....

2012. nov. 11. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!