Anyukák, milyen a kapcsolatotok a párotokkal?
Egészen a szülésig minden rendben volt. Heti 5-6 szeretkezés, mentünk ide-oda, sokat filmeztünk stb...
Megszületett a kisfiúnk akire 1 évet vártunk, imádjuk, szeretjük.
9 hónapja szültem, 3 fog.gátlót próbáltam, egyik sem volt jó, lecsökkent a libidóm mindegyiktől.
Most ott tartunk hogy már nagyon unom hogy állandóan piszkálva vagyok hogy szexeljünk, miért változtam meg ennyire stb...
Engem is nagyon bánt hogy más lettem, igyekszem vissza változni de nem megy.
A férjem azt mondogatja hogy más családban biztos nem ilyen rossz a helyzet.
Napközben a kisfiúnk totál lefáraszt, este miután leraktam aludni még sok dolgom van, kutya-macska etetés, fürdés, cumisüveg elmosás, tea bekészítés stb... Apróságok, de 9 óra mire ágyba kerülök és akkor már nem arra vágyom hogy szexelni kelljen hanem hogy bambulhassam kicsit a tv-t és aludhassak.
Megértem őt is, hiányzom neki, de nem fogja fel hogy képtelen vagyok mindenre és mindenkire állandóan figyelni amikor magamra sincs időm soha.
Nálatok ezek a dolgok hogy mennek? Ti is megváltoztatok mióta babátok van? Tényleg én vagyok a rossz mert nem vagyok képes mindenre vagy más is van hasonló helyzetben? Próbálok, igyekszem változtatni, szedek magneb6-ot hogy fittebb legyek, homeos depresszió elleni bogyót is szedek (sírósságra és nemi vágy csökkenésére van), néha úgy érzem ezek segítenek, de ... Nemtudom...
Családi házban lakunk, rengeteg tenni való van, a babával sem egyszerű mert nagyon anyás lett és 2 percre nem tudom a szobájában hagyni. Kész kínlódás egy porszívózás vagy egy főzés is.
Kimozdulni nem tudok max a boltig meg vissza.
Barátnőm nincs sok, egy van akivel jól megvagyunk, de most ő is a saját babájával van elfoglalva.
Úgy érzem hogy kész, végem... Nem bírom már.
Az állandó gyerek sírás, nyűgösség, alig alszik, sok a munka, a férjem csesztet, nincs időm semmire, nem megy a diéta, nem segít senki....
Hogy hozhatnám helyre az életünket? Nem akarok még nagyobb problémákat és késöbb válást...
Szia!
Bocs, de nem olvastalak vegig mert ez nekem is sok :)
Beleestel abba a tipikus hibaba, mint mindannyian!
Te vagy a cseled a stakacs a takarito, a szorakoztato, es hat meg feleseg is kene legyel neha...
Ha alszik a gyerek napkozben 1 orat vagy kettot, fekudj melle! Pihenj Te is!
Legyel kicsit onzo, ne legyel mosott rongy :)
Most vegig olvastalak!
Csak az "onzoseget" tudom ajanlani! A kicsi anyas lett, ez a dolga! En 9hos koratol 2 eves korig egy estere se tudtam odaadni mamanak hogy apaval mozizzunk egyet...
Viszont mikor tudtam, hogy neki ram van mar szuksege, akkor megfoztem elore 2-3 napra elore dolgoztam amit tudtam es mikorra ugy dontottem, hogy akkor en vagyok apanak az ajandek aznap semmit nem csinaltam!
Gyerekeztem, ha aludt en is aludtam (delutani alvast mar nem engedtem igy este koran bealudt) pennyben vettem elore panirozott cuccokat csinaltam salit, gyertyafenyt es egyutt ettunk, bedzelgettunk (ha szeretitek 1-2 pohar bor) kozos zuhany es olyan nincs hogy a libidod a padlon marad! :)
A dieta majd menni fog! Arra figyelj hogy ne hizz, a pentek enikonek van 20 perces tornaja... Elsore is kemeny lesz, de lassan hozzaszoksz ugyis :)
A depidre is jo a mozgas, libidodra is! Energikusabb fittebb ledzel (normalis taplalkozassal egyutt!)
Stb stb stb
Nálunk ez inkább fordítva volt,miután 17 kilót híztam az első terhesség meg szoptatás alatt. Azóta még két gyerekünk született (mindkettő havi egy alkalomtól). A férjem még mindig szeret (meg én is őt), de a gyerekektől megváltozott a kapcsolatunk. Mindkettőnknek a gyerekek az elsők, csak aztán jön minden más.
Arra meg,hogy mit tudsz tenni, hogy bírd: el kell fogadni, hogy ahol gyerek van, nem jut idő mindenre. Nem baj, ha nem vasalsz, ha csak hébe-hóba törölsz port, ha ritkábban porszívózol, ha rendeled egy ideig az ebédet, ha anyukádat/apukádat/testvéredet néha megkéred, hogy vigye el sétálni a gyereket, amíg te mást csinálsz. És ha valamire nem jut idő, ne legyen lelkiismeret-furdalásod! Próbáld a babádat bevonni minél több házimunkába, biztos élvezni fogja, az enyémek például mindig is imádták a porszívózást, kergetik a porszívót, csavargatják a csövét, stb. A pároddal meg próbáld őszintén megbeszélni a dolgot, közösen megbeszélhetitek, hogy miben tud segíteni.
Utánanézhetsz annak is, hogy a közeletekben van-e valamilyen baba-mama klub. Ott Te is tudnál beszélgetni hasonló problémákkal küzdő anyukákkal, kicsit kimozdulnál, és a babád is biztos nagyon élvezné.
Igaza van a 2-nek. Nálunk két pici baba van, persze én is elfáradok. Beszéld meg a férjeddel, hogy legalább a kaját, ha megtehetitek rendeljétek, h. főzni, bevásárolni, mosogatni ne kelljen (és így minden nap különböző kaját ehettek-ez kb. napi 3 óra).
Próbálj meg tornázni kicsit, hogy a fittséged kicsit visszajöjjön, jobban bírod a strapát. Menjetek sétálni, levegőre neked is jót fog tenni, baba is elfárad tőle. Hétvégére 1-2 órás közös programot szervezz apával (babával v.nélküle ha van segítség).
Ha nem szoptatsz, este igyatok meg egy pohár vörösbort. Nézz olyan közös fotókat amikor még nem volt a babátok. Muszáj kitalálnod olyan feltöltődést magad számára amitől jobban érzed magad és napi 5-10 percet rászánsz (mert több időd később sem lesz).
Nagytakarítás majd 3-4 év múlva, most csak a rutint. Vasalni csak a legszükségesebbeket (heti 3-4 órát nyersz)
Remélem tudtam segíteni.
Semmi gond veled kedves kérdező!
Egy kicsit össze vagy kuszálva de mindent helyre lehet rakni és hozni. Először is nem csak te vállaltad a kis csemetéteket hanem a párod is és igen! Vegye ki a részét az otthoni teendőkben. Elhiszem, hogy ő a dolgozó most, de te meg a nap 24 órájában otthon vagy talpon érte és a babáért na és persze mindenért. Valóban kellene neked pihenés mielőtt úgy néznél ki mint egy felmosó rongy (már elnézést kérek a célzásért)
A kisfiú, hogy ennyire ragaszkodik hozzád ez természetes hiszen te vagy vele egész nap azaz éjjel-nappal. Te vagy neki a támasza és a mindene.
Párod viszont igazán megérthetné a helyzetet. Le lehet faragni a teendőkből, ha soknak érzed akkor én személy szerint elajándékoznám a cicát, kutyust.
Esetleg segítséget a nagyszülőktől kapsz?
Persze megértem a barátnődet is, neki is a babájával kell foglalkoznia.
De ha adódik esély arra, hogy leültök a barátnőddel és egymástól "lopni" ötleteket az még egy jó dolog lenne.
A szexről: Szerintem amíg nem állítasz fel magadnak egy úgynevezett "házirendet" ami nem fáraszt le "annyira" addig nem is fogsz rá epekedni.
Rendbe kell hozni és helyrerakni a dolgokat, erős vagy te ahogy olvasom, hogy nap mint nap mit csinálsz és megértem mert én is anyuka vagyok és jelenleg kismama.
Ha esetleg kedved van beszélgetni velem, nagyon szívesen várom leveled.
Nem vagy rossz!
Sok sikert és minden jót!
Ha baba alszik te is feküdj le.Nem kell egyszerre felkapni ha sirogat.Az én fiam megszokta,hogy ő a világ közepe,még a WC-re is vittem,ki is akadtam,már sírtam,egész nap a kezemben volt,ha főzni akartam vonyított,takarítani sem hagyott.Ez a saját rossz tapasztalatom.
Szex:mi a 6 hetet sem vártuk ki,aztán nekem szép fokozatosan elmúlt a vágyam.Jött az állandó veszekedés,aztán kiderült,hogy mással szexelt,vége lett a kapcsolatnak,azóta még a fiunkra se kíváncsi.
Az tényleg segít, ha sokat vagytok kint. Nem csak a babád fárad el jobban, hanem te is feltöltődsz picit.
A fürdetést pedig bízd apukára, meg az utána jövő procedúrákat is. Addig te is megcsinálhatod azt, amit eddig még ez után csináltál.
Ha még szoptatsz esetleg, akkor ne is várd, hogy minden a régi legyen, mert a hormonok sok mindenért felelősek. De a kimerültség és az állanó készenléti állapot is sokat ront. Próbálj meg lazítani. Legalább az egyik nap közbeni alvásnál aludj te is a picivel vagy ha nem is alszol, legalább csak magaddal foglalkozz.
A házimunkába pedig vond be a kicsit is. Mindig ott legyen ahol te is vagy, hogy lásson, beszélhess hozzá, de adj a kezébe valamit, amivel elfoglalatoskodik közben. Még akkor is, ha ettől esetleg tiszta kosz lesz.
A nem létfontosságú munkákat el kell halasztani, főzni próbálj meg legalább két napra előre. És ne akarj tökéletes lenni mindenben!
És ha már csak a tv-t akarod bámulni, akkor valami olyat válassz, ami meghozza a kedved egy kis kényeztetéshez :-)
2 vagyok! Tudom, hogy sokan megkoveznek erte, de nekem hisztis eroszakos jarni probalkozos idoszakban hatalmas segitseg volt a komp...
Csinaltam a dolgom a Fiam meg nem visitott ertem allandoan! Neha atgurult 8 kerekkel a labamon akkor lejott a bor a labamrol de ezz leszamitva en szerettem s kompot! Nagy segitseg!
Ti is abban az idoben vagytok valahol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!