Mi a véleményetek ezekről a lánynevekről?
Adnátok-nem adnátok, miért?
Tetszési sorrendbe is állíthatnátok, köszönöm!
1. Nina
2. Adriána
3. Liana
1.: Én személy szerint nem adnám, de egyébként nem rossz név, szerintem a 3 közül a legjobb. Bohókás, de mégis határozott nő jut róla eszembe.
2.: Egyáltalán nem tetszik, a férfi név ugrik be róla, könnyen félreérthető.
3.: Nem hallottam még, furcsa. Tetszenek az "L" betűs nevek, de akkor inkább maradnék a Lilla, Léna, Liliána stb. variációknál.
A Ninát nem adnám, mert ez inkább becenév, legalábbis úgy hangzik. És nem hangzik túl komolyan. Egy hivatalban vagy egy új munkahelyen ha megszólítanak az addig idegenek egy Ninát, akkor olyan hülye szitu, hogy egy vadidegen nőt kénytelenek becézgetni. Persze nyilván nem becézgetés, hisz az a neve, csak hát úgy hangzik. És őszintén, ki az aki rögtön becézgetne egy idegen embert. Még ha olyan kedves és bájos is az a Nina..., egy lazább társaságban oké, de máshol komolytalanul hangzik.
Megjegyzem, így becézni egy családtagot már teljesen oké, ha van komolyabb keresztneve.
A másik két név az jó, nem gáz, nem ciki. Az Adriána számomra kicsit keményen hangzik, de ízlések és...
1.: nekem listás volt nyár elején, mikor még pocakos voltam. De a férjem leszavazta. Nekem nagyon tetszik ez a név, és adnám/adtam volna a kislányomnak.
2. Nem tetszik, nekem túl nyakatekert.
3: Suzukira asszociálok, nem adnám, nem is tetszik.
Nina tetszik, komoly kis név, ha jó a vezetéknév és passzol hozzá, akkor jó választás lehet.
Adriána névről a modell Adriana Lima jut eszembe, gyönyörű nő... magyarul a név nem igazán hangzik jól, szerintem.
Liana, hát én is a Suzukira asszociálok róla, már csak emiatt se adnám a gyereknek.
Javasolni tudnám neked még a Lina, Léna, Lisa, Lotti, Hanna, Leona neveket.
Őszintém? Mind borzalmas, egyiket sem adnám.
Talán a Nina legidegesítőbb. Becenévnek hangzik, de még annak is rossz. Csak egy rózsaszín fodros ruhába öltöztetett ölebet tudok vele elképzelni. Hogy hangzik már pl. az, hogy Dr. Kovácsné Szabó Nina?
Az Adriána nekem már egy kicsit sok, az Adrienn sem a kedvencem.
Liana.... Utálom az ilyen stílusú neveket (lásd Lili, Liliána, Lara, Lola...) Olyan komolytalan, és felvágós. Állandóan az jut eszembe az ilyen nevekről, hogy van egy anyuka, aki kitalálja, hogy neki egy cuki kislánya lesz, és Lilinek fogják hívni, és az olyan különleges meg szép... Van egy ismerősöm, Liliennek hívják, az emberek rögtön félreolvassák/hallják a nevét, nem győzi őket javítgatni, hogy az nem Liliána, hanem Lilien.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!