Szerintetek is onzoseg lenne ez a reszemrol?
16 hetes terhes vagyok.
A minap beszelgettem sogornommel (neki ket pici gyereke van) es anyukammal, es emlitettem nekik, hogy neha azert (hetente 1-2x egy delelottre v. delutanra) alkalmazni fogok babysittert, hogy esetleg el tudjak menni fodraszhoz/manikuroshoz/kozmetikushoz, vagy csak egy kavera a baratnommel.....
Erre kvazi ramtamadtak, hogy micsoda egy onzo anya vagyok en, ez felhaborito, meghogy "eleg gaz, hogy mar terhesen azon gondolkodom, hova passzoljam le a gyereket"
Szerintetek ez tenyleg onzoseg lenne? Veletek sose fordult elo, hogy babysitterre biztatok a picit, hogy magatokkal is tudjatok foglalkozni egy kicsit? Csak en vagyok ilyen "onzo es elvetemult"?
Elore is koszi.
L.
Attól függ, hogy a babád mennyi idős korától szándékozol így tenni. Egy újszülöttet még nem igazán kellene heti 1-2szer lepasszolni, főleg ha anyatejes. Később, olyan 5-6 hónapos kortól már belefér, de ajánlatos olyasvalakire bízni, akit ismer a baba, mert főleg a szeparációs szorongás időszakában nagyon ki tudnak borulni, ha otthagyják őket egy ismeretlennel.
De én is azt mondom, hogy még sokat változhat a hozzáállásod, ha meglesz a baba. Terhesen én is úgy gondoltam, hogy nem fogok a babával együtt aludni, hogy ha már majd lehet, biztos gyakran rá fogom bízni anyukámra, éjszakára is simán rábízom, hogy majd gyakran eljárok bulizni, hogy majd nélküle megyünk nyaralni stb. Aztán minden megváltozott, amikor meglett a babám, fél éves koráig velünk aludt, most 2 éves, de még sosem töltötte az éjszakát tőlünk távol, és egyáltalán nem keresem az alkalmat, hogy "lepasszoljam", szeretek vele lenni és nem vagyok nyugodt, ha nincs a közelemben.
Nekem is összejött ennyi, csak nem bébiszitterrel volt a gyerek. Először nyilván nem egész délelőttre/délutánra, hanem csak 1-2 órára.
Nekem jó volt, a nagymamáknak ez volt a hét csúcspontja, a férjem mindig nagyon büszke volt magára hogy megoldotta ezt a hatalmas feladatot :-) Első pár alkalommal volt lelkiismeret-furdalásom, de most olyan jó a kapcsolat a gyerekem és a nagyszülei között, hogy biztos vagyok benne hogy nem ártottam neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!