Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek is onzoseg lenne...

Szerintetek is onzoseg lenne ez a reszemrol?

Figyelt kérdés

16 hetes terhes vagyok.

A minap beszelgettem sogornommel (neki ket pici gyereke van) es anyukammal, es emlitettem nekik, hogy neha azert (hetente 1-2x egy delelottre v. delutanra) alkalmazni fogok babysittert, hogy esetleg el tudjak menni fodraszhoz/manikuroshoz/kozmetikushoz, vagy csak egy kavera a baratnommel.....

Erre kvazi ramtamadtak, hogy micsoda egy onzo anya vagyok en, ez felhaborito, meghogy "eleg gaz, hogy mar terhesen azon gondolkodom, hova passzoljam le a gyereket"

Szerintetek ez tenyleg onzoseg lenne? Veletek sose fordult elo, hogy babysitterre biztatok a picit, hogy magatokkal is tudjatok foglalkozni egy kicsit? Csak en vagyok ilyen "onzo es elvetemult"?

Elore is koszi.

L.

2014. jan. 5. 00:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
67%

Attól függ, hogy a babád mennyi idős korától szándékozol így tenni. Egy újszülöttet még nem igazán kellene heti 1-2szer lepasszolni, főleg ha anyatejes. Később, olyan 5-6 hónapos kortól már belefér, de ajánlatos olyasvalakire bízni, akit ismer a baba, mert főleg a szeparációs szorongás időszakában nagyon ki tudnak borulni, ha otthagyják őket egy ismeretlennel.

De én is azt mondom, hogy még sokat változhat a hozzáállásod, ha meglesz a baba. Terhesen én is úgy gondoltam, hogy nem fogok a babával együtt aludni, hogy ha már majd lehet, biztos gyakran rá fogom bízni anyukámra, éjszakára is simán rábízom, hogy majd gyakran eljárok bulizni, hogy majd nélküle megyünk nyaralni stb. Aztán minden megváltozott, amikor meglett a babám, fél éves koráig velünk aludt, most 2 éves, de még sosem töltötte az éjszakát tőlünk távol, és egyáltalán nem keresem az alkalmat, hogy "lepasszoljam", szeretek vele lenni és nem vagyok nyugodt, ha nincs a közelemben.

2014. jan. 5. 07:53
 12/21 anonim ***** válasza:
85%
Szia! Nekem most született meg 10 év kihagyással a második babám. Előtte nagyon pörgős életet éltem. Sok munka meg a vele járó utazás, emberekkel foglalkoztam stb. Mikor megszületett a pici annyira fáradt voltam és annyira lehangolt az itthonlét, hogy én is elgondolkoztam rajta. Talán meg is teszem ha a párom nem segít ennyit. Viszont azóta sem mertem senkire bízni :) Túl kicsi még. Pedig már 3 hónapos. Nagyon nehéz ez az időszak tudom, mert nehéz belerázódni, hogy más dolgod nincs mint babázni de ezt vállaltuk mikor akartuk a babát. Kicsit várj még amíg megerősödik. Utána már könnyebb lesz hidd el. Mikor az első gyermekem betöltötte az 1 évet utána már újra kinyílt a világ. Na jó nem úgy mint előtte de akkor már nem voltam annyira korlátozva :)
2014. jan. 5. 07:54
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
10 hetes babam van. A parom es a ket nagymama is alkalmas nalunk a felugyeletre. Ket szopi kozti egy vagy ket orara mar tobbszor elmentem , osszessegeben heti 1-2x 1-2 orara. Az alkalmak tobbsegeben sajnos orvoshoz kellett menem, 2x elugrottam bevasarolni, 2x voltam kormosnel es 1x fodrasznal Tobbsegeben reggel 8-ra megyek, 10-re otthon vagyok, ez meg az "ejszakai alvas" resze a babamnal.
2014. jan. 5. 08:38
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja es en szopi mellett fejek is es fagyasztok le a hozzataplalashoz. Amikor elmegyek, mindig hagyok egy etetesnyi friss tejet a hutoben.Igy nyugodt vagyok, ha ne adj Isten valamirt mwgcsuszok, akkor is kap enni. Meg sosem kellett.
2014. jan. 5. 08:41
 15/21 anonim ***** válasza:
43%
Nem vagy önző,aki ezt mondja csak irigy és rosszindulatú.
2014. jan. 5. 08:44
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy önző, de lehet akkorra kéne hívni azt a bébiszittert, amikor egy kicsit apukával is tudtok együtt lenni.
2014. jan. 5. 08:56
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is összejött ennyi, csak nem bébiszitterrel volt a gyerek. Először nyilván nem egész délelőttre/délutánra, hanem csak 1-2 órára.

Nekem jó volt, a nagymamáknak ez volt a hét csúcspontja, a férjem mindig nagyon büszke volt magára hogy megoldotta ezt a hatalmas feladatot :-) Első pár alkalommal volt lelkiismeret-furdalásom, de most olyan jó a kapcsolat a gyerekem és a nagyszülei között, hogy biztos vagyok benne hogy nem ártottam neki.

2014. jan. 5. 10:06
 18/21 anonim ***** válasza:
48%
Tehát apa dolgozik látástól mikulásig, anya fodrásznál meg körmösnél, gyerek a babysitterrel-nekem ez így nem fér bele.
2014. jan. 5. 10:09
 19/21 piroska és a farkas ***** válasza:
Én több évig - különböző családoknál - dolgoztam bébiszitterként,és meg tudom érteni, ha a szülők így döntenek. Pl az egyik családhoz minden héten 1x mentem, mert az volt az egyetlen pár óra, amikor az apuka meg az anyuka elmentek ketten sétálni ( 4 gyerek mellől). Hogy önmagad miatt teszed, az tőlem is kicsit idegen, jobban megértem, ha a férj és a feleség érzi szükségét - és teremti meg az alkalmat - az együtt töltött időre.
2014. jan. 5. 13:57
 20/21 anonim ***** válasza:
Szerintem majd ha megszületik a babád, majd ráérsz ezen gondolkodni. Teljesen másként fogod látni a világot! Meg persze baba függő is.
2014. jan. 5. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!