Szerintetek onzoseg a reszemrol?
Szia!
A sógornőm ugyanígy volt,de neki a kislánya 4éves koráig cicizett.ő is elapasztotta a tejét és a kislánya hiába hisztizett,le kellett róla mondania.
A nagyinál meg utánad fog sírni.
Még jó, hogy nem szoptattam, már csak ez hiányzott volna nekem a sok gondom mellé.
Menjetek olyan helyekre napközben, ahol sok ember van és nem illik elővenni a cicit, ott adjál neki más kaját. A programok miatt elfárad és talán elfelejti az egészet.
Szerintem teljesen normális, ha 2 év után megelégelted. nem vagy önző. Viszont a mamához elvitel nem túl jó ötlet. Nagyon brutális, és mikor újra találkoznátok, akkor még jobban rákattanna, az se érdekelné, hogy nem jön tej (úgyis jönne pár nap után, ha szopizna) Nekik már nem atej a fontos, hanem maga a helyzet, az összebújás, a melegség.
Itt nagyon szépen leírják, mi a teendő:
Én csak egy drasztikus módszert hallottam. Van vmi ecsetelő amit akkor szoktak adni amikor a gyerek a körmét rágja, vagy már véresre cumizta az ujját
ezzel kente be a mama a mellbimbóját, és mikor megkóstolta a gyerkőc keserű volt. megbeszéték, hogy anya teje megromlott és sosem kérte többé.
drasztikus tudom, de én csak ezt hallottam. enyém tápszeres nálunk ilyen gond nem volt.
Az utolsóval értek egyet teljesen!!
Az én lányom 2,5 éves, én kéthetente megyek el mellőle suliba 3-4 napokra. Amikor visszajövök, mindig szopitúra van, hiába van benne akkor épp kevesebb tejcsi a kihagyás után... ÉN vagyok a lényeg, nem a tej.
Az ekkora gyerekek már nem a tej miatt szopiznak, hanem a közelség, a bizalom miatt. És ez, bár tényleg nagyon fárasztó tud lenni néha, aláírom:), nagyon fontos és hosszú távon nagyon megtérül! Amennyivel több időt fordítasz most a gyerkőcödre ilyen téren is, később (elviekben) annyival közelebb lehettek majd egymáshoz.
Szóval én mindenképp azt javasolnám neked, hogy ne akard őt gyorsan leválasztani, csakis lassan, fokozatosan! Így is lehet, hogy nehéz lesz neki és sokszor fog emiatt nyüszizni, de még ez is sokkal kíméletesebb, mint pikkpakk elhagyni! A ligás honlapon, cikkekben jól összefoglalják, hogy hogyan érdemes, szerintem is olvasd el!
Mármint a 13:20-assal értek egyet.
A kenegetés megint egy durva módszer! :(
En is hallottam, h 3-5 evesen is szopizik. Hat, en is lehet onzo lennek, de nalam 2 eves kor max, foleg mert akarunk 2.-at nemsoka es 2ot nem kivanok szopiztatni. Raadasul a cicin alszik el, nem jo...
Szoval, mi van, ha csorosbol adsz neki tehentejet?
A 2-3 nap elvonas nekem drasztikusan hangzik.
Egyrészt a tejed olyan gyorsan nem fog elapadni, másrészt nem biztos, hogy hatásos lesz.
Ismerősöm, aki pár hét múlva szül, még szoptatja 2 éves kisfiát. Mivel a nyáron le akarta szoktatni a születendő baba miatt, a mama elvitte nyaralni magához pár napra. A kisfiúnak alig tudta elterelni a figyelmét, mindig sírt, kereste az anyukáját. Szóval nem jártak sikerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!