Szerintetek is onzoseg lenne ez a reszemrol?
16 hetes terhes vagyok.
A minap beszelgettem sogornommel (neki ket pici gyereke van) es anyukammal, es emlitettem nekik, hogy neha azert (hetente 1-2x egy delelottre v. delutanra) alkalmazni fogok babysittert, hogy esetleg el tudjak menni fodraszhoz/manikuroshoz/kozmetikushoz, vagy csak egy kavera a baratnommel.....
Erre kvazi ramtamadtak, hogy micsoda egy onzo anya vagyok en, ez felhaborito, meghogy "eleg gaz, hogy mar terhesen azon gondolkodom, hova passzoljam le a gyereket"
Szerintetek ez tenyleg onzoseg lenne? Veletek sose fordult elo, hogy babysitterre biztatok a picit, hogy magatokkal is tudjatok foglalkozni egy kicsit? Csak en vagyok ilyen "onzo es elvetemult"?
Elore is koszi.
L.
Apukara nem is tudnam hagyni, o reggeltol estig dolgozik.
Nagyszulokre meg azert nem szeretnem, mert csak a parom szulei vannak kozel, veluk meg nem tul rozsas a viszonyom, szoval ha nem muszaj, inkabb ne ok.
Egy idegenre nem bíznám a gyerekem. Inkább akkor barátnődet kérd meg, de egy idegenre bízni...
Meg nem hiszem, hogy minden héten mennél fodrászhoz, kozmetikushoz, stb.
Szerintem heti 1-2 alkalom is belefér, ha nem egésznapos a program hanem csak 1-2 óra. De csak ha már nagyobbacska, közelebb van az egy éveshez mint a nullához. :)
Egyébként most még így gondolkodsz, de ha meglesz a babád megváltozik majd a fontossági sorrend. Mikor először hagyod majd másra a bébit, folyamatosan rá fogsz gondolni és alig várod majd, hogy hazaérj!
Én anyósra bízom a kicsimet, hiába nem vagyunk puszipajtások, egyszerűen nincs más. A szüleim több ezer kilométerrel arrébb élnek, bébicsőszökben 1 nem bízom, 2 sokba kerülnek, anyós ingyen vállalja. ;) Amúgy meg hiába nem rózsás a kapcsid párod szüleivel, mégis a picid nagyszülei és hidd el, jól jönnek havi, vagy akár heti 1-2 alkalommal.
Egy szóval szerintem bem gáz, csak mondom, majd ha nagyobbacska lesz, akkor mehet a heti 1-2 alkalom. Először havi egyben gondolkozz, akkor meget a fodrász, körmös, stb. Bnőd meg addig mehet hozzátok traccsolni meg kávézni. :)
Én is azt javaslom, hogy erre a kérdésre inkább akkor térj vissza, amikor megvan a baba. Egy pár hetes mellől nem hiszem, hogy kávézgatni lenne kedved elmászkálni. Az, hogy igényed van pl. fodrászhoz, kozmetikushoz járni, teljesen normális, de ez azért nem tesz ki heti 1-2 napot. Az én viszonyom sem volt felhőtlen anyósommal, de ezerszer inkább hagyom rá a gyerekeimet, mint egy idegenre.
Ahogy nő majd, úgy fog egyre jobban leválni rólad, de egy kicsi, pár hetes vagy 1-2 hónapos csecsemő mellől, pláne ha szopik, valóban irreális elképzelés hetente többször elmászkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!