Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek is onzoseg lenne...

Szerintetek is onzoseg lenne ez a reszemrol?

Figyelt kérdés

16 hetes terhes vagyok.

A minap beszelgettem sogornommel (neki ket pici gyereke van) es anyukammal, es emlitettem nekik, hogy neha azert (hetente 1-2x egy delelottre v. delutanra) alkalmazni fogok babysittert, hogy esetleg el tudjak menni fodraszhoz/manikuroshoz/kozmetikushoz, vagy csak egy kavera a baratnommel.....

Erre kvazi ramtamadtak, hogy micsoda egy onzo anya vagyok en, ez felhaborito, meghogy "eleg gaz, hogy mar terhesen azon gondolkodom, hova passzoljam le a gyereket"

Szerintetek ez tenyleg onzoseg lenne? Veletek sose fordult elo, hogy babysitterre biztatok a picit, hogy magatokkal is tudjatok foglalkozni egy kicsit? Csak en vagyok ilyen "onzo es elvetemult"?

Elore is koszi.

L.

2014. jan. 5. 00:14
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
56%
Nekem nincs gyerekem, de normálisnak gondolom, nem találok benne kivetnivalót. Hacsak annyit nem, hogy én inkább ismerőst kérnék meg és nem egy idegen bébiszitterkedő fruskát.
2014. jan. 5. 00:17
 2/21 anonim ***** válasza:
59%
Azért heti 1-2 nap elég sok idő,főleg ha nagyszülőknél is lesz 1-2 napot.
2014. jan. 5. 00:21
 3/21 anonim ***** válasza:
76%
Néha ok, de heti 1-2 alkalom már nem néha (nálam), és attól is függ, mennyi idős lesz a gyerkőc. Pár hetesen, pár hónaposan biztos nem hagynám másra. Később rendben van, de miért nem nagyszülőkre hagyod, vagy apukára?
2014. jan. 5. 00:23
 4/21 anonim ***** válasza:
23%
sztem is sok a heti 1-2 alkalom, bár nem mondom néha nekem is jólesne. viszont egyáltalán nem biztos, hogy én csinálom jól. soha nem megyek sehova, egész nap babázás meg házimunka és már eléggé kivagyok idegileg, alig várom, hogy visszamenjek dolgozni és ne egy itthonülő trampli legyek. lehet, te csinálod jól, ha hagysz magadnak időt
2014. jan. 5. 00:26
 5/21 A kérdező kommentje:

Apukara nem is tudnam hagyni, o reggeltol estig dolgozik.

Nagyszulokre meg azert nem szeretnem, mert csak a parom szulei vannak kozel, veluk meg nem tul rozsas a viszonyom, szoval ha nem muszaj, inkabb ne ok.

2014. jan. 5. 00:39
 6/21 anonim ***** válasza:
60%
teljesen normális dolog.
2014. jan. 5. 00:43
 7/21 anonim ***** válasza:
60%

Egy idegenre nem bíznám a gyerekem. Inkább akkor barátnődet kérd meg, de egy idegenre bízni...

Meg nem hiszem, hogy minden héten mennél fodrászhoz, kozmetikushoz, stb.

2014. jan. 5. 02:21
 8/21 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem heti 1-2 alkalom is belefér, ha nem egésznapos a program hanem csak 1-2 óra. De csak ha már nagyobbacska, közelebb van az egy éveshez mint a nullához. :)

Egyébként most még így gondolkodsz, de ha meglesz a babád megváltozik majd a fontossági sorrend. Mikor először hagyod majd másra a bébit, folyamatosan rá fogsz gondolni és alig várod majd, hogy hazaérj!

Én anyósra bízom a kicsimet, hiába nem vagyunk puszipajtások, egyszerűen nincs más. A szüleim több ezer kilométerrel arrébb élnek, bébicsőszökben 1 nem bízom, 2 sokba kerülnek, anyós ingyen vállalja. ;) Amúgy meg hiába nem rózsás a kapcsid párod szüleivel, mégis a picid nagyszülei és hidd el, jól jönnek havi, vagy akár heti 1-2 alkalommal.

Egy szóval szerintem bem gáz, csak mondom, majd ha nagyobbacska lesz, akkor mehet a heti 1-2 alkalom. Először havi egyben gondolkozz, akkor meget a fodrász, körmös, stb. Bnőd meg addig mehet hozzátok traccsolni meg kávézni. :)

2014. jan. 5. 04:59
 9/21 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem igazad van. Sokkal jobbat teszel a kicsivel, ha hetente egyszer foglalkozol egy kicsit magaddal, feltöltődsz, több energiád jut a gyerekre is. Van olyan,akinek kitölti az életét a gyerek, nem is akar már semmi mást csinálni, csak babázni, de nem mindenki ilyen. És a baby sitter se feltétlenül rosszabb mint a nagyi, csak meg ki kell választani a megfelelőt.
2014. jan. 5. 06:53
 10/21 anonim ***** válasza:
89%

Én is azt javaslom, hogy erre a kérdésre inkább akkor térj vissza, amikor megvan a baba. Egy pár hetes mellől nem hiszem, hogy kávézgatni lenne kedved elmászkálni. Az, hogy igényed van pl. fodrászhoz, kozmetikushoz járni, teljesen normális, de ez azért nem tesz ki heti 1-2 napot. Az én viszonyom sem volt felhőtlen anyósommal, de ezerszer inkább hagyom rá a gyerekeimet, mint egy idegenre.

Ahogy nő majd, úgy fog egyre jobban leválni rólad, de egy kicsi, pár hetes vagy 1-2 hónapos csecsemő mellől, pláne ha szopik, valóban irreális elképzelés hetente többször elmászkálni.

2014. jan. 5. 07:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!