Hogy kell a babák fülét tisztítani?
Én soha nem mostam a kisbabám fülét anyum mondta nem szabad!
Én illat mentes törlőkendöt használtam mindig!
Én is fültisztítóval csinálom, viszont nem egy gyerekorvos mondta hogy ne tegyem!
mert úgyis tisztul magától!Hát én nem bírom nézni ha zsíros a lányom füle!
Semmilyen fültisztitóval ne nyúlj a baba fülébe!Tisztúl magától, nem kell belenyúlni!A fülzsír egyébként kifojik a külső kagylóba.
A páromnak mindig belenyúlkált az anyja, olyan fülfájós még a mai napig is hogy csak na.
Ahol a hallójárat (vagy mi) kezdődik ott szokott megállni a kifolyt zsír. Na onnan törlöm ki sima fülpiszkálóval, csak a fejét fogni kell, mert ha forgatja, akkor beleszalad a pálcika. A biztonsági fülpiszkáló szerintem nem jó.
Egyébként van, hogy naponta 2x tisztítom, mert folyik kis a fülzsír és ronda.
Ezen kívül szintén fülpiszkálóval szoktam fürdés után kitörölni a vizes fülkagylót is, de ugyanígy jó egy textilpelus sarka is.
Arra kell még figyelni, hogy a füle mögött a redőnél olajos vattával át kell törölni fürdés előtt, különben bepállik és az rém büdös, meg ki is sebesedik a füle tőle.
Fül-orr-gégész szerint:
heti egyszer olajat kell cseppenteni a belső részbe, az oldja ki a zsírt.
Biztonsági fültisztítóval szigorúan csak a külső részt szabad piszkálni.
Fürdéskor mehet bele víz, de pelenkával, törölköző sarkával mindig szárazra kell törölni.
Fokozott óvatosságra a babák kis százalékánál van csak szükség, náluk vigyázni kell a vízzel, fülgyulladást kaphatnak. Kérdésemre azt válaszolta, egy normál (nem érzékeny fülű, immunrendszerű,...) kisbaba nyugodtan mehet babaúszásra, nem baj, ha fülébe megy a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!