Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan állítsam le az anyósoma...

Hogyan állítsam le az anyósomat? Nagyon dühít amit csinál!

Figyelt kérdés

Van egy kutyánk, egy uszkár, nagyon szelíd, jámbor, szófogadó kutya, imádja a kislányunkat, mindig odamegy hozzá és a kicsi is szereti, együtt játszanak, néha együtt is alszanak.

Anyósom viszont utálja, ha a gyerek közelébe megy, mindig ráüvölt, arrébb tolja, ami még rosszabb arrébb is rúgja. Azt tanítja a kislánynak, hogyan tolja illetve küldje el a kutyát. Elmondtam neki kismilliószor, hogy nem baj, ha a kutya közelében van és megfogja de ő hajthatatlan. Mindig azzal jön, hogy meg fogja harapni. Ezt is elmondtam neki, hogy kizárt dolog, mert az uszkár nem olyan fajta kutya, amelyik csak úgy megharap bárkit. Aszongya jó, de mi van ha megnyalja? Mondom és? Nem lehet kezet mosni? Erre a válasz fújjogás meg hogy milyen koszos. Pedig mondom, uszkár, havonta fürdetev van, tiszta, oltva van, féregtelenítve van, naponta kefélem. Nekik is van két kutyájuk, azokkal ugyanígy viselkedik az anyósom.

Direkt mutattam neki képeket kutyákról és babákról, hát majdnem szívrohamot kapott.

Most mit csináljak? Gondoltam arra, hogy megmondom neki: ha mégegyszer rászól vagy belerúg a kutyámba, be se teheti a lábát hozzánk. De ezzel magam alatt vágnám a fát, mert sokszor vigyáz a gyerekre, ha a párommal el kell mennünk és nagy segítség. De már nem bírom elviselni, hogy bántja a kutyánkat és ellen neveli a gyerekemet!

2013. dec. 14. 04:06
 1/10 anonim ***** válasza:
Pedig vagy elfogadod, hogy ő így bánik az állatokkal, vagy nem kéred a segítségét. Nagymama korban van, ilyenkor te állatszeretetre már nem nevelsz egy embert. A gyermekednek még van esélye megtanulni, hogy az állatot is tiszteljük és szeretjük, anyósod már menthetetlen. Én nem tartok itthon állatot, de régen volt kutyusom. Tudom, mennyire lehet őket szeretni. Ha neked szülőként belefér, hogy a gyerek mellett legyen a kutya, és így látod helyesnek, állj ki a véleményed mellett!
2013. dec. 14. 07:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon utálom az ilyen anyósoka, akik nem látják be, hogy az unokájuk nevelése nem az ő felelősségük.

Őszintén szólva, ha az en anyósom belerúgna a kutyámba, akkor elküldeném a fenébe.

Mondd meg neki, hogy ne rugdalja a kutyát, mert az egyik szomszéd már fel akarta jelenteni állatkínzásért.

Kiakadtam. Mekkora paraszt ember az, aki egy gyerek szeme láttára rugdalja a család kutyáját, meg amúgy is.

2013. dec. 14. 07:31
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A férjed beszéljen az édesanyjával. Jó volna ha belátná, hogy a ti gyereketek és a ti kutyátok, ebben a ti szabályaitok az érvényesek. Egyébként meg senkit nem rúgunk meg. Se felnőttet, se gyereket valamint kutyát és macskát sem.

Ráadásul ha a gyerek is utánozni kezdi a rugdosást és a kutya egyszer mégis megharapja ki lesz a hibás?

2013. dec. 14. 08:14
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok híve a gyerek melletti kutyatartásnak, de az anyósodnak nincs joga így viselkedni. Felelős állattartónak tűnsz, és neki tiszteletben kellene tartania, hogy te és a férjed kutyát tartotok.

Valahogy le kell állítani, mert az nagyon durva, hogy rugdossa a kutyát, és a gyerek is ezt látja. A férjedre sem hallgat?

2013. dec. 14. 08:36
 5/10 anonim ***** válasza:
52%

én simán mondanám,hogy vagy észhez tér,vagy nem jöhet.

Szerintem ha szereti az unokáját úgysem meri megkockáztatni,hogy eltiltod tőle.

2013. dec. 14. 09:37
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia! Ha nem akarsz direkt konfliktust, akkor beszélj a férjeddel! Köztük más a viszony és anyós talán jobban tűri tőle a kritikát is. Az már más kérdés, hogy eleve jogos is a dolog, mivel normális ember állatszeretetre tanítja a gyerekeket, nem agresszióra! Nem bántásból, de a férjedet ez nem zavarja?!
2013. dec. 14. 10:06
 7/10 anonim ***** válasza:
58%
ASZONGYA :-D :-D :-D :-D
2013. dec. 14. 10:11
 8/10 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Az aszongyát direkt írtam így, mert már kettőig se láttam, gyorsan akartam írni.

Köszönöm a válaszokat, meg fogom mondani neki, hogy ne tanítsa rúgdosni a kutyát mert a végén tényleg megharapja, ha pedig nem hagy fel vel, akkor eltiltom az unokájától.

Ment mindenkinek a zöld kéz még az aszongyának is. :)

2013. dec. 14. 10:43
 9/10 anonim ***** válasza:
7%

Uszkár-nem uszkár, az anyósodnak részben igaza van. Na nem abban, hogy belerúg a kutyába meg hasonlók. De azért az mégis túlzás, hogy a gyerekkel alszik néha...Minek? A kutya, az kutya, akit ha kiviszel, kakit nyalogat...utána meg együtt alszik a gyerekeddel.

Ráadásul sosem lehetsz biztos abban, hogy nem harapja meg a kislányodat...tudom, erre azt mondanád, ismered a kutyádat. De nem, egy kutyában sosem szabad megbízni. Egy kutya sem ér annyit, hogy egy kiszámíthatatlan harapása tönkre tegye egy ember életét.

Egy 2éves kutyus gazdija, és egy 11hónapos baba anyukája!

2013. dec. 15. 00:05
 10/10 A kérdező kommentje:

Az én kutyám ugyan nem nyalogat kakit, lehet hogy a tiéd igen, de az enyém biztos nem, mert ha kakit talál, be van tanítva, hogy egy szimat és megy tovább. Gyerek korom óta uszkárok között nőttem fel, melette pedig korcs kutyáink voltak, mert anyám kedvenc kutyája az uszkár, apám meg összeszedi a korcsokat. :) egyik sem harapott meg soha, senkit, az uszkár a legalkalmasabb kutyafajta gyerek mellett, olvass utána! Amelyik uszkár harap, vagy agresszív, az "hibás" kutya, fajtabeli követelmény hogy jámbor legyen. A korcsok pedig rendkívül intelligens állatok, akik ha eleget foglalkoznak velük és szeretik őket, pláne ha utcáról kerülnek szerető családba, előbb rágnák le a saját lábukat, mint hogy megharapják azt aki befogadta őket. Az, hogy együtt alszanak, nem én forszírozom, teszek-veszek a lakásban és egyszer csak azt veszem észre, hogy a kislány elaludt vagy a szőnyegen, vagy a kutya helyén, a kutya meg mellette van és melegíti. Most azért nem fogom szétszedni őket, mert jajj kutya!

Tegnap rászóltam az anyósra amikor belerúgott a németjuhászukba, hogy egyszer meg fogja így harapni, ha továbbra is ilyen durva vele. Aszongya (;)), merjen megharapni, úgy megverem! Mondom, ha egy németjuhász neked esik, onnan nem kelsz fel ép csonttal. Erre ő: már rég oda jellett volna adni valakinek, vagy elaltatni... De csak azért, mert nagy, meg hullik a szőre, azért utálja, a kis csivavát persze nem adná oda senkinek, pedig az ezerszer agresszívabb, mint a nagy.

2013. dec. 15. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!