Hogyan állítsam le anyósomat? Volt valaki ilyen helyzetben?
A probléma: anyós összejött egy hapsival, akinek a nővére most lett nagymama. Az én kislányom három héttel fiatalabb az ő fiú unokájánál. Na most ő a "bezzeg-gyerek". MINDEN alkalommal azt hallgatom, hogy "bezzeg ő már nevet, bezzeg ő már ennyit eszik, bezzeg ő már ilyen nehéz/magas stb".
Már többször elmondtam, hogy alapból sem hasonlítunk össze babákat, de ő fiú, enyém lány, ő tápszeres, enyém anyatejes stb. Most utoljára már azt mondtam (bezzeg ő már szépen tartja magát, ha ültetik (!!!), 4 hónapos) hogy reményeim szerint a két gyerek más apától van.
Nem vagyok irigy, de páromat is bántja, hogy az anyukája így "lenézi" a gyerekünket :-(
Nincs elmaradva sem súlyban, sem mozgásban, eszik is szépen.
Hogy tudnám leállítani anyóst?
Egyik füleden be a másikon ki:)
Nálunk is megy a hasonlítgatás a másik unokával.Már egy párszor üsszevesztem anyóskámmal emiatt.Aztán annyit mondtam neki,hogy ha nem fejezi be nem jöhet hozzánk.
Azóta nem hasonlítgat:)
AZ uj pasi novere nagymama lett, akkor ahhoz a gyerekhez mi koze anyosodnak? Nem ertem, bocs.
De nem foglalkozz vele, tuti csak AZ uj pasinak akar imponalni.
ma 16:23: igazából nincs hozzá köze, csak az új hapsi sokat szeret ott lenni a kisfiúval, így anyós is megy vele.
Lehet, hogy tényleg imponálni akar, ez eszünkbe sem jutott :-) Köszi a tippet
Várom a további véleményeket, az eddigieket köszönöm:-)
Ott még szerencsére nem tartunk, hogy emiatt nem jöhet hozzánk, de talán már csak idő kérdése
én egyszer csak cinikusan megjegyezném: akkor legközelebb nem is kell jönnünk majd jönnek azok a kisgyerekkel :)
vagy: hát lényegében nem muszáj látogatni az unokát, menni kell a másikhoz ha az olyan ügyes:)
en is azt mondanam, hogyha igy all hozza, ne jojjon...
a masik, amit mondanek, hogy lehet, hogy az ove jobban ul, all, mosolyog, verset szaval, mint az enyem, DE ez az en babam (az o unokaja), ezert a legkulonlegesebb a vilagon.
Meg kell mondani kedvesen, hogy akkor menjen ahhoz a babához unokázni.Ha a tietekkel szeretne lenni ,vele foglalkozzon .Biztos vannak sokkal jobb nagymamák is mint Ő ,sokkal többet segítenek ,mégsem dörgölöd az orra alá ahányszor találkoztok !
Ezt mind szépen kedvesen. :) Nem kell veszekedni hidd el , a szelíd szembesítés hatékonyabb!Csak okosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!