15hós kislányom nem akar enni ha etetem, volt már valaki ilyen helyzetben? Próbálkozik egyedül kanállal meg persze kézzel, de így nagyon kevés étel jut a szájába.
A fiam ugyanilyen. :-) Kétkanalas módszer beválik - ő is próbálkozik szabadon, két próbálkozása között meg simán elfogadja tőlem is.
Másik, hogy megpróbálok gyakran olyasmit adni neki, amit kézzel is ehet. Bolognai makarónit pl. penne tésztával csináltam, azt egyesével szépen a kezével bepakolta a szájába. Amikor lehet, darabosabb kajákat csinálok - krumplit husival, párolt zöldségeket, stb. ezeket mind simán megeszi kézzel.
Előző válaszolóval egyet értek! Nekünk is az a módszer jön be, hogy nála is egy kanál, nálam is, és az ő két kanalazása közben tőlem is elfogadja. És valóban érdemesebb olyat adni, amit kézzel tud enni. Nekünk még az jön be, hogy van egy kis gumi macskája, és ő is ott eszik velünk. Tehát ha a babám ellenáll, akkor mondom, hogy "nézd, a cica is eszik", és ilyenkor a cica szájához emelem a kajával teli kanalat, ez után már ő is elfogadja. Mikor kevesebbet eszik a kicsim, akkor az étkezések között szoktam a kezébe adni 1/3, vagy fél banánt, és akkor annyival is több lesz a pocakban.
16 hós kisfiú anyukája
Mi is két kanállal csináltuk annó. :) Egy darabig bevált, de elég gyorsan belejött. :) Próbálj rövidebb szárú kanalat adni, hátha könnyebben tudja fogni, és használni. (bár nem tudom milyen kanalat használsz).
:) Éhen nem fog halni, és max többször adj neki főtt ételt egy nap. De ha 1-1 nap kevés, az sem lesz gond. (eljön az az időszak amikor egyáltalán nem hajlandó megenni-mi most épp ezt éljük, 2 éves múlt 3 hónappal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!