Miért olvasom mindenhol azt, hogy muszáj már pár hónapos korban rászoktatni a babákat az egyedül elalvásra?
Szia.Ugyanaz a helyzet mint az elso valaszolonal.
Nem ereztem muszajnak hogy egyedul aludjon de o igy dontott.Soha nem eroltettuk hogy egyedul aludjon,nem hagytuk sirni sem csakhogy el tudjon nelkulunk aludni.Neki igy volt jo akkor miert "ellenkeznek"?
Miert olyan hihetetlen hogy nem minden baba egyforma?
Miért lenne kismajom? :(
Csak azért kérdeztem, mert annyi sírni hagyós történetet olvastam. Szerintem attól, hogy Anyuci ott van vele amíg elalszik, nem lesz rosszabb élete, nem lesz butább, stb....
Nem "muszáj". Kettőn áll a vásár. Attól függ, baba mit igényel (mert hogy nagyon különböznek!), és hogy anyának/apának mi a jó.
Én pl. nem bírok aludni, ha mellettem a babám, onnantól, hogy már mozgolódik alvás közben, tehát abban nincs sok köszönet, ha egy ágyban vannak velem. Az első hónapokat mózes kosárban töltik az ágyam mellett, és ha kell szoptatni, magamhoz veszem őket.
Van, amelyik kezdettől jól elaludt a saját ágyában, és van, amelyik csak hónapok után, sőt... :o)
Nekem nincs semmi bajom azokkal, akiknél a fél gyereksereg a franciaágyon alszik, de igazság az, hogy eddig összesen egy olyan családdal találkoztam, ahol látszólag ezt az állapotot mindenki szerette, még 5-10 év után is, a többi család arról számol be, hogy "hja, még x évesen is az ágyukban a gyerek(ek), ÉS HÁT EZ NEM A LEGJOBB"... (Bocs a Caps Lockért)
Egyébként nem tudom, hol az a "Mindenhol olvasod", én nem olvasom mindenhol...
5 vagyok
Az lemaradt, hogy szerintem az ágyba szoktatás nem egyenlő a sírni hagyással!
5 vagyok még 1x
Na már most akkor nem teljesen értem kérdésed, ugyanis a "pár hónapos" koron szemmel láthatólag túl vagytok, más részről, ha Nektek így jó az elalvás, akkor meg mit érdekel, hogy mások hogy csinálják. Nem fontos. Lehet egy "családi szokás" mindennél furcsább, ha az adott családnak jó, akkor nincs vele semmi baj.
És nyilván való, hogy ez sem marad majd így, a szokások dinamikusan változnak, ahogy nő és alakul a gyerkőc...
MInden jót Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!