Miért olvasom mindenhol azt, hogy muszáj már pár hónapos korban rászoktatni a babákat az egyedül elalvásra?
Szerintem sokan félnek attól, hogy elrontják a gyereket. Hogy nem fogják tudni leszoktatni az altatásról. Vagy hogy kismajmot nevelnek belőle ezzel, ahogy az egyik hozzászóló írta. Vagy mert már van valami kedvezőtlen tapasztalata, vagy a környezetében lát negatív példát erre. És mindenki a legjobban szeretné csinálni a gyereknevelést, úgyhogy mindenkinek megvan a saját elképzelése, aminek a mentén halad.
Én nem szoktattam a lányomat egyedül alváshoz, most 16 hónapos, nincs semmi dráma lefekvéskor, 7 órakor megyünk lefeküdni, odafekszem mellé, és pár perc múlva már alszik is.
Az én lányom 16 hónapos,de semmiért nem aludna el egyedül.Csak úgy alszik el,ha lefekszem mellé(még apával se alszik)Nekem ez nem gond.Akinek nem tetszik,hát nem tetszik.Senkinek semmi köze hozzá!Majd ha muszáj lesz valahogy megoldjuk azt az egyedülalvást.
Ne foglalkozz senkivel!Te gyereked,te neveled úgy ahogy ezt jónak látod!
Én is azon az állásponton vagyok hogy a gyerek aludjon külön. Ez sokkal nyugodtabb, pihentetőbb babának és szülőknek is. Szerintem olyan nincsen hogy "nem megy a kicsinek", ez csak szoktatás kérdése. Egy olyan gyerek aki kezdetektől fogva külön kiságyban alszik, azzal később se lesz majd probléma ebből a szempontból. A "kismajom" talán tényleg elég bántó jelző de tényleg gondot tud okozni, főleg nagyobb gyerekeknél hogy nem hajlandók a saját ágyukban aludni, csimpaszkodnak a szülőkre, nincsenek önállóságra szoktatva egy kicsit sem.
1,5-2 évesen lesz velük igazából gond mert akkor már tudnak hisztizni, zsarolni, cirkuszolni ha akarnak valamit, az lesz csak az igazi kihívás saját ágyba tenni őket ha addig nem szokták meg.
Nem kell, hogy egyedül aludjon el. Az kell, hogy egyedül aludjon éjjel a saját szobájában és ne maszkaljon át a szülők közé ha már akkora lesz..
Én sosem vettem őket magam mellé ha éjjel nyuglodtek. Inkább álltam az agyuk felett ameddig csak kellett, simiztem, cirogattam őket míg megnyufodtak, de a felnőttek ágyába nem jöhettek aludni.
Nem is keredzkedtek így soha oda.
Viszont a nagyobb (5 éves) egyszer beteg volt és a férjem maga mellé vette. Jól el is lett rontva..Azóta kb minden második éjjel átjön, és már majdnem 7 éves. Szerintem ez nem jó, engem zavar, dehát jelenleg ez van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!