Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan állítsam le anyósomat?...

Hogyan állítsam le anyósomat? Volt valaki ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

A probléma: anyós összejött egy hapsival, akinek a nővére most lett nagymama. Az én kislányom három héttel fiatalabb az ő fiú unokájánál. Na most ő a "bezzeg-gyerek". MINDEN alkalommal azt hallgatom, hogy "bezzeg ő már nevet, bezzeg ő már ennyit eszik, bezzeg ő már ilyen nehéz/magas stb".

Már többször elmondtam, hogy alapból sem hasonlítunk össze babákat, de ő fiú, enyém lány, ő tápszeres, enyém anyatejes stb. Most utoljára már azt mondtam (bezzeg ő már szépen tartja magát, ha ültetik (!!!), 4 hónapos) hogy reményeim szerint a két gyerek más apától van.

Nem vagyok irigy, de páromat is bántja, hogy az anyukája így "lenézi" a gyerekünket :-(

Nincs elmaradva sem súlyban, sem mozgásban, eszik is szépen.

Hogy tudnám leállítani anyóst?

2012. febr. 1. 16:09
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat :-)

Tegnap itt volt anyós. Párom lelkesen mesélte, hogy fürdés közben mennyire szeret pancsolni a baba és hogy mennyire élvezi. Erre jött a "de hát Krisz-baba már első naptól mindig mosolyog fürdésnél, alig lehet kivenni a kádból, biztos úszóbajnok lesz belőle." Párom kivette a kezéből a gyereket és elsétált a szoba másik végébe lehiggadni. Én valami olyat mondtam, hogy mi nem is várjuk el, hogy az unokájára vesztegesse az idejét, nyugodtan töltse a rá szánt időt is a csodababával. Úgy meglepődött, szóhoz sem jutott. Elkezdett hebegni-habogni, hogy természetesen inkább az unokájával szeret lenni stb. Elmondtam neki, hogy mi nem így érezzük.

Kíváncsi vagyok, mi lesz legközelebb :-)))

Anyatej-tápszer: ezt nem azért írtam, hogy én milyen "jó anya" vagyok mert szoptatom, hanem mert az anyatejes és a tápszeres babák máshogy fejlődnek. Nekünk is volt olyan időszak, amikor tápszert kapott a baba.

2012. febr. 3. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!