Szerintetek jo dolog a babykomp? Mikortol lehet hasznalni?
28 vagyok.
Áruljátok el nekem, hogy ha egy olyan kérdéshez amiben a mozgásfejlődésről van szó, valaki azt írja, hogy ne erőltesd hanem azt figyeld hogy mi okoz örömet a babának, akkor hogy a fenébe jön ide az, hogy csokit adjunk ebédre?
Mi köze van a mozgásfejlődésnek a csokihoz, meg a vegyszerekhez?
Szerintem a rettegő jajj pici gyerekem anyukák kb 25 évesek, első gyerekükkel vannak otthon, akik max 1 évesek. A széltől is óvják őket, az első köhintésre rohannak az orvoshoz antibiotikumért, mert hát jajj szegény.
Elárulom, hogy a gyerekeiteknek semmiféle ellenálló képessége nem lesz, és nem lesz bátorsága se.
Az meg, hogy a komppal mekkorát lehet esni, és biztos rögtön ott a baj csak annyit, hogy a kismotorral is borzasztóan össze tudják zúzni magukat, mégis minden baba feneke alatt ott van.
A biciklin is meg lehet halni, mint az egyik ismerős 8 éves tette, aki megemelte a bicikli elejét, és úgy esett rá egy kőre, hogy azonnal életét vesztette.
De hát ne engedjetek semmit annak a gyereknek, mert ilyen alapon se motorozni, se biciklizni, sőt van aki a hintába szerez komoly sérülést, mert lecsípheti a pici ujját stb.
Ne hagyjatok neki semmit. ÁÁÁÁ az ilyen szülőknek lesznek anyámasszony katonái gyerekük.
Még egy utolsó hozzászólás, mert a mindennapos "ellenségeket" fel szeretném sorolni. Elsősorban zokat, amik miatt a fiaimmal a balesetit látogattuk anno.
Ágy széle: felszakadt a feje
Bicikli: Elszakadt a lánc, és a sípcsontját feltépte. /nem tudom mit csinált/
Ovi pad: Felszakadt a feje
Kerti hinta: agyrázkódás
Bejárati ajtó: átszaladt rajta, varrni kellett
Gyufa: elvitte a tűzhely mellől, és elszopogatta
Amit a sürgősségin láttam ottlétünkkor.
tégla: A gyerek ujját amputálták, mert ahogy ráesett, szétlapította
Nyalóka: A gyerek szájpadlását végighasította, mert nekiment valaminek úgy, hogy a szájába volt.
Gombostű: a gyerek lenyelte
Tapasztalt szülők ezt a listát még bőven ki tudnák egészíteni, én se írtam le mindent.
Aki arra hivatkozva tilt a gyerekének valamit, hogy veszélyesnek gondolja, az a lehető legrosszabbat teszi, mert megbénítja.
Minden veszélyes.
- Kint az utcán elüthetik
- Megverhetik ha emberek közé megy
- Balesetet szenvedhet rajta kívülálló ok miatt.
Nem tiltani kell, hanem védeni és a biztonsága érdekében megtenni amit lehet. Nem eltiltom a gördeszkától, hanem veszek neki védőfelszerelést. Szintúgy a biciklihez stb.
A komptól se tiltani kell, hanem akadálymentesíteni azt a helységet ahol használja.
Sok balesetük volt a gyerekeimnek, de a komppal sose történt baj. A legnagyobb biztonságba abban éreztem őket, ha elszaladtam a mosdóba, vagy főztem és játszottak.
"A legnagyobb biztonságba abban éreztem őket, ha elszaladtam a mosdóba, vagy főztem és játszottak."
Legfeljebb tönkre tetted a gerincüket, de az nem számít. Az a lényeg, hogy el tudtál menni mosdóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!