Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek jo dolog a babykom...

Szerintetek jo dolog a babykomp? Mikortol lehet hasznalni?

Figyelt kérdés
2013. dec. 12. 15:07
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
az elöttem hozzaszolo cikkei is ugyanazt mondjak, nem közhelyekkel dobalozunk TENYekkel. El lehet olvasni vagy be lehet dugni a fejünket a homokba. Kedves kerdezö, te tudod hogy meg akarod e kockaztatni a gyermeked egeszseges fejlödeset, hogy akarsz e kiserletezni. de kerlek olvasd el a szakemberek irasat ne csak a nagyokos gyk anyukaket.
2013. dec. 12. 19:05
 22/52 anonim ***** válasza:

"Mert pl az én fiam kihagyta a mászást,így ha pl wc-re kellett mennem és leültettem addig ordított hogy hol vagyok míg vissza nem mentem érte "

Itt egy nagyon jó példa arra, hogy miért káros a bébikomp: kihagyta a mászást. Ez nagyon gyakori a kompozó babáknál, mert állásra, járásra készteti a babát, ezáltal lerövidül, vagy teljesen kimarad a kúszós-mászós időszak. A kúszás-mászás nagyon fontos az idegrendszer fejlődéséhez, ha ez kimarad, problémákhoz vezethet, ami esetleg csak később, iskoláskorban derül ki (tanulási problémák).

Tessék, egy kis magyarázat, hogy "tényekkel dobálózzak": [link]

2013. dec. 13. 07:09
 23/52 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó...képzeld..nem azért hagyta ki a mászást a fiam mert kompba tettem..jóval később vettük neki a kompot..

Ha figyelmesen olvastad amit írtam akkor felgohatnád hogy már kézenfogva jártunk kilómétereket,és 10 hósan tette ezt...ezztán kompot vettünk neki augusztusban ...majd szülinapja előtt 4 nappal elindult..

Az meg abszurd hogy azt mondod,amiatt hogy kihagyta a mászást tanulási nehézségei lesznek...nem egy nem kettő ilyen babát ismerek

2013. dec. 13. 07:49
 24/52 anonim ***** válasza:
Nem azt mondta, hogy lesznek, hanem, hogy lehetnek. Egyáltalán nem abszurd, amit írt, ha kicsit utána olvasol, rögtön látod, hogy a mászás kihagyásának bizony például tanulási nehézségek is lehetnek a következményei. Reméljük nálatok nem lesz következménye, de a válaszoló egyáltalán nem írt valótlant, még ha ez neked nem is tetszik.
2013. dec. 13. 07:57
 25/52 anonim ***** válasza:

Ne nevezz valamit abszurdnak, csak mert te tudatlan vagy a témában, inkább néz utána, tájékozódj, mielőtt véleményt alkotsz róla. Ezek tények, ha nem tetszik, akkor is így van. A váltott végtagos mozgás (kúszás-mászás) nagyon fontos gyakorlat a két agyfélteke működésének összehangolásában. Ha ez kimarad, akkor előfordulHAT, hogy ez a fejlődés nem helyesen megy végbe.

Nem azt mondtam, hogy biztosan problémát okoz, de mindenképpen növeli a kockázatot.

Én viszont ismerek olyan gyereket, akinél ez gondot okozott. Teljesen kihagyta a mászást és nagyon korán kezdett járni. Semmi gond nem volt vele, amíg iskolába nem került, ott aztán előjött egy csomó probléma. Hiperaktivitás, különböző viselkedési zavarok, tanulási nehézség, beilleszkedési problémák. Nem én találtam ki, hogy ez a mászás kimaradása miatt van, hanem neurológus. Úgy próbálják a kezeléseken helyrehozni a problémát, hogy a 7 éves gyerekkel végeztetnek olyan gyakorlatokat, amiket babakorban kellett volna csinálnia, tehát konkrétan mászatják figyelve a végtagok összehangolt, váltott mozgására.

Egyébként nem értem, ha már tudott járni a gyereked, akkor minek kellett a bébikomp? Ja és a kézenfogva járatás (vezetgetés) is káros, pont emiatt, amit idáig magyaráztam. Minden dolog káros a baba fejlődésére, amivel erőltetjük, siettetjük a mozgásfejlődést, elsősorban az állást, járást. (természetesen egészségesen fejlődő babákról beszélek, nem arról, amikor egy babának fejlesztésre, gyógytornára kell járnia)

2013. dec. 13. 08:22
 26/52 anonim ***** válasza:
nyugodtan le lehet pontozni attol meg nem fogjatok atirni a tenyeket hogy a babykomp nem karos.
2013. dec. 13. 08:31
 27/52 anonim ***** válasza:
marmint hogy a babykomp karos. en nem kockaztatnek, de hat az anyukasagot nem kötik se vegzettseghez se IQ szinthez, midnneki azt csinal amit akar.
2013. dec. 13. 08:32
 28/52 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem semmi nem káros, ami nem erőlteti a babát, vagy nem érzi rosszul magát benne. A gyerekek tudják, hogy bírják-e vagy sem. Ha kényelmetlen neki, vagy megfájdul benne valamije akkor nyilván sír, és ki akar szállni. Azonban a fejlettebb, erősebb babáknak semmi káruk nem származik belőle.

Azzal kapcsolatba meg, hogy a védőnők és orvosok megint mit találtak ki, az alábbi példákból kiindulva teljesen lényegtelennek gondolom a véleményüket.

15-16 éve szültem. Akkor ezt mondták.

- Nem szabad háton fektetni a babát, mert megfullad, megnő a csecsemőhalál kockázata

/Rá 3 évvel a barátnőm mondta, hogy a védőnő azt tanácsolta, hogy csak háton altassa, nem meri hasra fektetni. Nem tudom, hogy most mi az aktuális álláspont./

- Nekem még azt tanácsolták, hogy ha ül tegyem be a kompba, mert a mozgását fejleszti, jót tesz. /Most azt mondják bele ne tedd./

- Nekem azt szajkózták, hogy egy éves korától adjak neki tehéntejet, mert az milyen egészséges. /Rá pár évre kitalálták, hogy nem hogy nem egészséges, hanem egyenesen mérgező. Utána megint egészséges lett, most megint mérgező, sőt a felnőtteknek sem szabadna inni, mert ugye több ezer évig meg tudtuk emészteni, de mára már nem tudjuk./

Hát nem látjátok, hogy bármennyit is vitatkoztok, sose lesz jó? Ez az az eset amikor a gyereke meg az apa folyton úgy ül a szamár hátára ahogy a környezete elvárja.

Egy egészséges gyereknek se lesz baja, ha beteszitek a kompba. Mindkét fiam kompa volt hosszú órákon keresztül, semmi bajuk. Az összes barátom, rokonom gyereke komba volt, egyiknek sincs semmi baja.

Gerincferdüléses emberek meg komp nélkül is azok lennének, lásd 100 éve a kompot hírből se ismerték, de a csípőficamot, gerincferdülést stb. igen.

Aki úgy ugrál, ahogy mondják neki, annak szomorú élete lesz. Azt kell tenni ami szemmel láthatóan örömet okoz a picinek. Ha szeret a kompba lenni hát hajrá, ha szereti a kakaót akkor adjatok neki. Kizárólag erőltetni nem szabad a dolgokat. Ha a baba elutasít valamit, azt okkal teszi.

2013. dec. 13. 09:12
 29/52 anonim ***** válasza:
"Azt kell tenni ami szemmel láthatóan örömet okoz a picinek." A picinek az is örömet okozna, ha végignyalogathatná az összes vegyszert. Akkor azt is hagyjuk? Azért vagyunk mi felnőttek, mert már tudunk mérlegelni. Nem az a dolgunk, hogy mindent megengedjünk, amit egy gyerek akar, hanem, hogy felfogjuk, ha valami káros és azt ne engedjük. A kényelmünk elé kell helyeznünk (mert a komp csak a szülő kényelmét szolgálja) a gyerek érdekét.
2013. dec. 13. 09:19
 30/52 anonim ***** válasza:
0%
29. Remélem nincs gyereked, ha arról, hogy engedjük azt ami örömet okoz neki, neked a vegyszer jutott elsőre eszedbe. Remélem Te is érzed, mekkora i.d.i.ótaságot írtál.
2013. dec. 13. 09:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!