Van valakinek még 11 hónapos kisfia, aki több, mint 11 kiló?
kisfiam lassan 11 hónapos és hát elég husis,szokták is mondani hogy van ott mit fogni de nekem furcsa,mert a nagy fiam nem ilyen volt,sőt...étvágya egyébként változó,mostanában alig eddig jól evett nagyon.
már álldogál 7 hónapos kora óta,megyeget is bútorokba kapaszkodva,tehát mozog is rendesen.most hogy már alig akar pépeset enni változott az étvágy meg a foga is jön.de most már azért biztos lelassul ugye ez a nagy hízás?
3 kilóval született és 53 centivel,azt nem tudom most mennyi lehet.kilóra 11,2őt mértünk a rendes mérlegen,mert a babára már nem fér rá.köszönöm!
Kisfiam 2640 grammal született, kizárólag anyatejes volt 6 hós koráig. Eleinte szinte naponta meghízta a 90-100 grammot! A védőnő, gyerekorvos és a kórház, ahol szültem, azt tanácsolták, szoptassam, ahányszor kéri. 1 hónaposan 4100 gr, 4 hónaposan 8260 gramm volt! Kétségbe voltam esve, hogy mi lesz vele... Majd ez nagyon lelassult, most 18 hónapos és nincs még 12 kiló... Emellett 86 cm. Nem tűnik vékonynak, még mindig kis husis, tokás, fodros a combija, de csininek látjuk, szép arányos kisfiú lett.
Azért az elején az a nagy hízás hátráltatta sok mindenben, pl. a mozgásfejlődésben, gyógytornára kellett járni miatta. Nem tudom, mit és hogy fogok másképp tenni a második babánkkal (most várjuk), de semmiképpen nem szeretném, hogy ekkora hízásnak induljon a babánk... mert ez már egészséges szerintem -igény szerinti szoptatás ide és oda.
köszönöm mindenki válaszát,aranyosak vagytok!
anyatejes a kezdetektől de már csak éjjel fogadja el,napközben eszik szilárdat,pedig amennyire döcögősen indult a hozzátáplálás,nem is gondoltam volna de szépen kialakult az evőkéje és cukros dolgokat meg nemis ismeri,mindent csinálok neki,sem babakeksz,tejpép,ezeket nem is ismeri.sütök kekszet,csinálok joghurtot,túrókrémet,mindent házilag,amibe nem teszek cukrot tehát azt se lehet mondani hogy nasiztatom.ti is leírhatnátok miket adtok nekik,köszönöm!
Vannak ilyen tipusú kisbabák, de ez ilyen korban még elfogadható, ettől még nem kövérek a kicsik.
NEkem pont az ellenkezője volt a fiam, alig hízott, pedig evett rendesen.. tiszta mérlegfóbiám volt, mert éves koráig szinte naponta rakam a mérlegre, hogy mennyit mutat- de keservesen alakultak a grammok. A végére azért belehúzott elérte a 8kg-ot egy éves korára....
ÉN is olyan tanácstalan voltam, hogy mit hogy csináljak, komolyan nem tudom melyik a jobb vagy rosszabb, hogy nagyon hízik a gyerek, vagy nagyon nem.
Szerencsések azok a babák, akik pont az átlagos ütemben nőnek!! :))
Persze azóta már tudom én is, hogy nem kóros sem a mi esetünk, se a gyorsabb ütemű gyarapodás- végülis ezen adatokból jön ki az ÁTLAG! :)
Jó egészséget nektek!
Egyébként barátnőm kisfia egy évesen 11,5kg volt- és én kifejezetten formásnak láttam a fiát az én gilisztám mellett!!
köszönöm mindenki válaszát,mind hasznos volt számomra!
kedves utolsó válaszoló,neked külön köszönet,olyan jól megfogalmaztad hogy nem is aggódom már :)
Ne gyötörd magadat, annyi mindentől függ a babák gyarapodása. A lányom korababa volt, picikén és véznán született, Ó, szopott ő 3 hónapig mint a gép (másfél óránként éjjel-nappal), el is érte a nagykönyvi átlag alsó határát súlyban és hosszban, de törékeny maradt. 5,5 éves, a korosztályos átlagtól jóval vékonyabb. A magassága még alakul, én is meg a férjem is viszonylag magasak vagyunk és a lányka most éppen nyúúúúlik mint a rétestészta... amitől még vékonyabbnak látszik. Már rég nem aggódom emiatt, mert szívós, egészséges, jó étvágyú, és az apja is tulajdonképpen vékony alkatú, úgyhogy talán részben örökletes is. És mindketten nagyon gyorsan emésztenek, állítólag az ilyen tipusú emberek nehezebben is híznak el, mert kevésebb tápanyag hasznosul.
Na a fiam meg majdhogynem a másik véglet. Tök átlaggal született, de fél évesen akkora volt, mint az 1 évesek (addig csak anyatejes volt)egy évesen, mint a 2 évesek, két évesen, mint a 3,5-4 évesek... hatalmas volt, és csajok, kétéves kora óta kockás a hasa! Egy gramm háj nincs rajta sehol, masszív, erős csontozatú és színizom! Februárban lesz 4 éves, olyan magas, mint az 5,5 éves nővére, meg a többi nagycsoportos az oviban... (és simán odébb is teszi bármelyiket, ha útban vannak, mert elképesztő fizikai ereje van...).
Szóval én mindkét végletet megéltem már, a lányomnál mindenkitől azt hallgattam állandóan, hogy "Úúú de pici! Nem lesz ebből baj?" a fiamnál meg folyton, hogy " Úúú, de hatalmas! Nem lesz ebből baj?"... no comment. Mindketten tökjól megvannak, köszi. A felnőttek között is vannak vékonyabbak-sűrűbbek, a kicsik alkati adottsági is különbözőek. Ne spirázd túl magad ezen, feleslges... különben pedig azt szokták mondani, hogyha önállóan elindulnak, megtorpan a gyarapodás egy időre.
Én mondjuk azt tapasztaltam, hogy felváltva híznak és nyúlnak, vagyis először nyúlnak aztán hozzáhíznak, picit túlhízzák magukat és megint elkezdenek nyúlni.
Szia! Nekem kislányom van, 3540 grammal született, kereken egy évesen 15 kiló és 85 centi volt...Gondolhatod, hogy éreztem magam, a védőnő kikérdezett, mit, mennyit eszik. Hányszor szopizik egy nap. Nem tudott mibe "belekötni", ide is felraktam kérdést, kaptam hideget-meleget. Hozzáteszem mozgásfejlődés szempntjából semmiről nem maradt le, ma már kapaszkodás nélkül lépeget.
Soksoksok átsírt éjszaka, és 'hol rontottam el?' kérdés után, egyik nap férjem lehívott a nappaliba: Nézd, mit csinál:D Egyik foteltől a másikig sétált a falnak támaszkodva, az arcán hatalmas-büszke vigyorral:D
Azóta próbálok nem aggódni (habár megfigyeltem, hogy extrán odafigyelek, hogy mit és mennyit adok, habár ettől se lassult a növkedés:D) csak néha sziszenek fel, mikor a nagyszülök édességgel közelítenek:D
Az én kisfiam 3550 gramm,és 50centi volt mikor született!!
Most 4 hónaposan 9200 gramm,és 76 centi,és csak anyatejes!
A védőnő,a gyerekorvos szerint ez nem gond,mivel anyatejes.Én egy cseppet sem aggódom,mert szépen fejlődik,és mozgásában sem veszem észre,h ez probléma lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!