Akinek 4 hónapos, csak anyatejes a babája, miért kezdi el kóstoltatni almával, répával. Stb. -vel?
Nem kell ilyen drasztikusan felfogni.Az tény,hogy a 2-3 hónap korai(a mai trendek szerint,ugye régen ekkortájt v. még előbb kezték a szopis babánál is),de a 4-6 hónaposan elkezdett hozzátáplálással nincs probléma,akár anyatejes/tápszeres.Sőt, én jobbnak is tartom,hogy szopi mellett kóstoltatnak,mert az védi még a babát.
Én 4 hónaposan(csak anyatejes) kezdtem kóstoltatni,védőnői javaslatra,mert többször volt olyan,hogy egy hétig nem kakilt. Én leveket egyáltalán nem adtam,pár kanál gyümölccsel keztük (és meg is hozta az eredményét,lett is kaki 1-2 naponta),annyira izlett neki,hogy 2 hét alatt kiváltott magától 1 étkezést.
Most 9.5 hónapos,még reggel szopizik,kinézi a kaját a szánkból és nem válogatós(kivéve sütőtök-májjal,azt utálja).Ha lenne még 1 gyerekem akkor is így csinálnám,pláne ha látom az érdeklődést a kaja iránt...
Sok olyat olvasok itt,hogy 6 hónaposan vagy felette kezdte a hozzátáplálást és "szenvednek" mert nagyon nehezen megy.Ez jobb?Természetesen eröltetni nem szabad,
minden gyerek/anyuka más és más.
Amúgy meg mindenki úgy csinálja,ahogy jónak tartja!
Hasznos volt számodra ez a válasz?
A válasz írója 91%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 08-17 10:59
Privát e-mail a válasz írójának
Az, hogy egy anyatejes babának nincs kakija 1 hétig, normális, hiszen azt szinte 100%ban hasznosítani tudja, nem úgy a gyümölcsöt, egyebet. Nekem is iylen volt, amikor 4-5 hónapos volt, de e miatt nem jutott eszembe elkezdeni a hozzátápláélást hamarabb, hanem csak 6 hónaposan. 2-3 hét alatt megszokta, és eszik mindent, amit adok neki. Amúgy nem kicsi baba, mégser kellett neki más 6 hónapig, teljesen jól elvolt csak anyatejjel.
Szerinted ez a válasz hasznos.
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 08-17 11:07
Az lehet,hogy normális,de ő rosszul is érezte magát miatta és az már nem normális.Én így láttam jónak,te meg úgy.
Erről a kizárólag 6 hónapig szopi dologtól már tele van a hócipőm.Szegény szoptatni tudó anyákat az őrületbe kergetik ezzel,idegesek lesznek,ha nem tudnak és csodálkoznak,mert pont az idegeskedés az egyik jó tejapasztó.
Hasznos volt számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!