Vissza jöhet még a tejcsim? (bővebben lent. )
Fél éves a babám, 3 napja estére csak nagyon keveset tud szopizni (30-40 grammot). Napok óta nem alszunk éjszakánként, holott eddig végig aludta...
Tegnep előtt és tegnap este már kénytelen voltam hypoallergén tápszerrel megpótolni. Újra kezdjem el mérni, hogy mennyiket eszik?
Nagyon szoptatás párti vagyok, és teljesen kudarcnak élem meg, hogy tápszerhez kell folyamodnom, de nem akarom, hogy éhezzen a picim, vagy hogy ne fejlődjön megfelelően!!! Viszont azt sem szeretném, hogy a tápszer adása miatt elapadjon a tejem. Mit tegyek? A homeós bogyók nem nagyon válnak be...
Szia!
Én így szoktam "visszahozni" a tejcsit. A babám végigalussza az éjszakát. Viszont ha úgy érzem, kevesebb a tejem, éjjel felébresztem. 3-4 nap és újra elég.
A homeopátia nekem sem használt (a teák, és a More Milk Plusz sem, attól csak nagyobbak lettek tőle a melleim, így is E kosaras melltartót hordtam :-S )Ami nekem bevált: horror fejés (elég napi egyszer), és bőséges szénhidrátbevitel: krumplis, mákos tészták, rántott leves, köménnyel készült dolgok. Nekem még a raffaelló is bevált, napi 2-3 szem hatására mintha több lett volna. A csoki is hatásos lehet, mert még édesebb lesz tőle az anyatej, és a baba szívesebben dolgozik érte, ezáltal jobban kiüríti a mellet. Ja és túl sokat ne igyál, csak amennyi jólesik, mert ellenkezőjére fordul a dolog.
Ne éld meg kudarcként, én is nagyon depis voltam emiatt. Most már haragszom magamra, hogy ilyen butaságok miatt (állandó fejés, folyamatos lelkifurdalás, totális depresszió a sikertelenség miatt) vettem el a drága időt a babámtól. Nem baj, ha esténként a tápszerhez nyúlsz, esetleg napközben is ha szükséges. Én is így tettem, és a mai napig szoptatok napi kétszer. A kislányom lassan 15 hónapos lesz. Szóval nyugi, menni fog! :)
Minél többször tedd mellre a babád, ne mérd a megevett mennyiséget, ebbe a korba felesleges, és ne nézd az órát sem.-meglátod nőni fog a tejcsid mennyisége. Felejtsd el a fenti dolgokat, mert azzal csak stresszeled magad, a stressz meg elviszi a tejed. Csak nyugodtan.A leírt dolgok valóban hatnak a tej gyarapodásra, kivéve a sok víz-de ezt már írták-
Csak nyugalom!
Szia!
Én még azt csinálom, hogy felébresztem a babát 3 óránként. Mert azt vettem észre, hogy ritkábban enne többet, de annyi nem termelődik, amennyire szüksége lenne, így sűrűbben kap kevesebbet. + ha úgy ítélem, éjszaka is felébresztem.
A stressztől nekem a nagytesónál 2 hónap alatt elapadt a tejem, ne stresszelj!
Sok pihi, sok kaja, sok folyadék! Esetleg este megpróbálhatod a mutterféle fejést. Nekem bejött.
Vagy azóta megoldódott?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!