Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy kínos kérdés védőnővel...

Egy kínos kérdés védőnővel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Alig merem megkérdezni, de gondban vagyok. Már 2x volt kinn a védőnő a kötelező tanácsadáson és nem tudom, hogy ilyenkor illik-e pénzt adni, vagy nem? Elvárják? Ti szoktatok valamennyit adni vagy ez a dolga a vnőnek? Mit csináljak??
2009. nov. 23. 10:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Max megkínáltam kávéval, illetve 1x kapott karácsonykor egy csomaggal, mert pont akkor kellet mennem hozzá.

2009. nov. 23. 10:42
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy adsz neki pénzt!! Ez a dolga. Kínáld meg üdítővel vagy kávéval. Kap ő fizetést azért hogy kijár. Lehet hogy meg is sértődne.
2009. nov. 23. 10:44
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem soha sem fordult meg a fejemben, hogy a védőnőnek bármit is adjak. Ez a munkája, kötelessége (lenne) kijönni, főleg az első hónapokban. Az orvosnak se adtam, amikor hazahoztuk a babát és kijött...főleg, hogy tudom, akkor akár hetente jött volna és várta volna a pénzt (más így járt vele). o
2009. nov. 23. 10:44
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem kínos egyáltalán, szerintem ez sokunkban felmerül. Én nem adtam neki pénzt soha, egyrészt nem állunk túl jól, másrészt elég sűrűn jött az elején, harmadrészt ez a dolga. Én is meg szoktam kínálni kávéval, ásványvízzel, ilyenek. Az az igazság, hogy én a gyerekorvosnak sem adtam, amikor egyszer szülés után kijött, de nem tudom jól csináltam -e, lehet neki kellett volna adni.
2009. nov. 23. 10:45
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Én soha nem adtam neki és itt nem is szokás, meg is sértődne rajta ahogy ismerem. A védőnőknek nem szoktak egyébként adni szerintem másfelé sem :)
2009. nov. 23. 10:48
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi is illendően fogadjuk,és kináljuk kávéval,üdítővel,meg egy kis harapni valóval amíg csevegünk.Amikor megszületett a pockom egy ezer forintot meg egy kissebb csomagot (karácsony volt)akartam adni neki mert azt mondták idősebbek hogy illik adni,de nem fogadta el.A doktornőnek viszont az első látogatásánál 2ezret adtam és eltette...
2009. nov. 23. 10:49
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én sem adok neki pénzt, viszont mivel nagyon sokat segít nekem és bármikor hívhatom, ezért kap névnapjára virágot, és karácsonyra csokit.
2009. nov. 23. 10:51
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem érdekes védőnőm volt:) A fiam születése után 3 hónappal jött ki,hogy elmagyarázza,hogy kell pelenkázni...

Mivel vidéken laktunk az anyósnál,így mindig hangosan tett megjegyzéseket,hogy "JAJ de szép rózsái vannak a mamának! Vagy JAJ csak nem disznóvágás volt?Hogy én mennyire szeretem a kolbászt!!Stb" Szegény anyósom mindig a kedvében akart járni(hisz ő a védőnő),és amit éppen megjegyzett,hogy JJAJJJ de jó azt már adta is neki..Hiába mondtam az anyósomnak,hogy direkt erre megy..Később több kismamától megtudtam,hogy nemcsak nálunk játszotta ezt el...Szóval itt a védőnő nagyon szépen megkapta a magáét...panasza nem lehet..

2009. nov. 23. 10:51
 9/13 anonim ***** válasza:
Nàlunk szokàs a védönönek hozni.Utolso làtogatàskor,vagy elsönél a babànak hoz fürdetöt,vagy cumit,vagy bàrmit.De ö hoz,nem mi adunk...
2009. nov. 23. 11:31
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
banyek ezeknek a védőnőknek arany életük van, nehogy már még pénzeljem is őket.
2009. nov. 23. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!