Kb mennyibe vannak az össze babacuccok? Minden ami születéséhez kell megvenni
első vagyok
Én a nagykádban fürdettem elejétől fogva. Vettem csúszásgátló az aljára, arra fektettem, puha is és nem töri a kis hátát. Most hogy nagyobb, vettem ültetőt azt is vataráról 1000-ért. Most 7 hetes és imádja, lehet aludni fürdés közben. :)
Magamnak: 2hálóing, törölköző tisztálkodószerekkel, pohár,kés, kanál, zokni, bugyi, betét (én tenát vittem két hálós bugyival, nagyon jól tettem),
Babának: bodyt, rugit (4-et mindegyikből, ennyit is vettem, mert hamar kinövi), pelust, textilpelust és takarót, törölközőt, kissapit
A legtöbb kórházban van szülésfelkészítő, ott megmondják mit kell vinni, amúgy is jó előzetesen látni a szülőszobát. (nekünk mindent adtak bent a gyereknek, pelenkát, törlőt... de ez a ritkább)
A fiamnak 7 unokatestvére van, szóval szinte mindent kaptunk. Orrszívót,lázmérőt, babaollót, steril vattát vettem én. Na akkor adtak egy listát a boltban és majdnem lehidaltam, mert aszerint még rengeteg dolog hiányzott. Aztán megnéztem a kismama-listát (36 hetes voltam) és láttam, hogy szinte semmim nem volt arról, szóval a babás listánál is nyilván sok fölösleges dolog van.
Vettem 3 szoptatós melltartót, na nekem az kidobott pénz volt, egyik kényelmetlenebb, mint a másik, a régi melltartóim sokkal jobban bejönnek most is. Szóval abból 2-ből többet elsőre nem vennék, aztán lehet pótolni a tapasztalat alapján.
Babakozmetika az elején nem kell semmi, sőt, a gyerekorvosunk azt mondta 2-3 hónapos koráig semmit. Fürdetőt, popsikenőcsöt, hintőport (köldökhöz) ő írt föl receptre mikor kijött, miután hazajöttünk a kórházból.
Babának:
Babakocsit nagyik vették meg, ruhát meg kaptunk. Sokat jártam turkálni, itt szereztem még különböző méretekben ruhákat, mind a két nemnek, mert nem akartuk tudni ki lesz a jövevény.(kislány lett, de a további három gyerek közt ondolom csak lesz fiú is)
Hasznos dolgok még:
-Szintén turtam fehér frotír törölközőt, kicsi paplant, babapárnával-ez lapos, kb 1 cm vastag.
-Vásároltam gyapjú pokrócot, ez a kedvence, pedig mindenki szídott eleinte, hogy fogja szúrni.
-Teknőt vettünk, szivacs betéttel a fürdetéshez, apósom csinált a kád fölé fából rácsot. 5 hónaposan, ha fürdünk már velünk van a kádba.
Jó ha van kéznél:
Ha szoptatni akarod, ez lehet a kényelmesebb, akkor ajánlom a WWW.lll.hu oldalt, innen tanultam én is.
Anyának
Patikába vettem mellbimbó védő krémet-ezt ott készítik, olcsó volt, a korházba kaptunk ajándék fekete krémet mellbimbóra. Eleinte bekentem a mellem, s a másikból szopott, a popsiját is kentem, illetve a fejéről a koszmót is könnyen fel lehet puhítani.
Szopis melltartót kettőt vettem, ezzel várj a terhesség vége felé vedd meg, mert a melleid valamennyit nőnek.
A kórházba már a vajjúdóba kellett vigyük a vattát, gézbe tekerve tettük a nuninkhoz,telefont és vizet.
bugyit nem engedtek hordani, hálóinget adtak.Bugyi helyett patikába kapható likacsos bugyit engedtek, én vettem de végül nem használtam. Köppeny, tusolós papucs, neszeszert te pakolod. a Babát polyálták, csak a pelust és a popsitörlőt kellett vinni.A hazahozatalra összecsomagoltam réklit, kezeslábast, sapkát, és a pokrócot. Nagy mérettel született, így a bébiruhát apuci mérőszallag segítségével ki kellett cserélje. Fölöslegesen vettük meg a kesztyüt, pici sapkát-nagy volt a feje.
Sokat segített a hátfájásra a labda 65 cmes.
Kékszesz, rivanol, sebhintőpor. Ha vannak-lesznek végbélnyílás problémák jó a Hemorsan kenőcs, kúp.
Elektromos lázmérőt, homlokhoz tevőset kaptunk, körömvágó olló volt.
Van de még nem használtuk:
orrszívó, csuszli, lázcsillapító babáknak.
Mérleget a doktornő hozott hetente, aztán az anyósom konyhamérlegét használtuk, most már nem méregetjük.
Fürdetőszereket 6 hetes koráig nem használtunk, csak a tiszta vizet.(ha nagyon kakis időnként csap alá tettem a popsiját.)
Oliva olajjal szoktam megmaszírozni, s az arcomat is kenem vele.
Babaágyat vettünk három pozíciósat, ja és pelenkázónk nincsen-kimaradt, de jó lett volna, pelenka típusú lepedőt használunk, és ami szintén nincs de hasznos lett volna az a hordozó-majd a következőnél.
Ennyi jut eszembe, válogass.
Jó és kellemes várakozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!