Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire beszél másfél év...

Mennyire beszél másfél év körüli babátok?

Figyelt kérdés
2013. dec. 2. 13:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A lányom másfél évesen rövid mondatokban beszélt már. Pl anya vezet autót, bácsi vezet buszt, lámpa világít, ilyesmit.

Aztán 19 hónaposan elkezdte a bölcsit, na onnantól nem volt megállás, azóta örülök, ha legalább álmában nem beszél. :)

Februárban lesz 3 éves, olyan szavakat használ, hogy néha csak pislogok rajta. Mondjuk ő egész pici kora óta imádja a könyveket. Minden nap olvasunk, egészen kicsi kora óta, nagyon szereti a meséket.

De ő pl mozgásban nem olyan ügyes, álló helyből képes elesni. :)

2013. dec. 2. 19:55
 12/13 anonim ***** válasza:
Lányom 16hónapos és ő is elszámol tizig.Nem olyan hihetetlen ez,és nem kell lepontozni az első válaszolót,mert az ő gyermeke is hasonlót tud.Az én kislányom nagyon korán kezdett gügyögni,viszont 13hónapos volt,mikor megindult.A szomszéd kislány már szaladt,mikor az én lányom még csak mászott.Minden baba más tempóban fejlődik...Emellett rengeteget mondókázunk,egész nap beszélek hozzá.Ha elkezdem a boci-boci tarkát akkor ő folytatja.Tudja a csicsis babát,hinta-palintát,felismeri képről az állatokat,és mondja is hogy melyik micsoda,tata,mama,apa,anya,nena,sogi,batyus...és még sorolhatnám.Persze ez nem attól függ,hogy ki mennyit foglalkozik a babájával.Én is korán kezdtem el beszélni,lehet örökölte tőlem.
2013. dec. 2. 22:17
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Első vagyok...nem értem én sem miért kellett lepontozni azért, mert megírtam a válaszom egy kérdésre?? Lehet nem hiszitek el, de látom, rajtam kivül más babája is tud ennyi mindent másfél évesen..Mindenkire ráízom mit hisz el, de gondoljatok bele, mi értelme lenne ismeretlenül szintén ismeretleneknek összehazudni ezt azt? :) Egy szóval nem néztem le senkit sem közületek, de az már nem az én hibám hogy a ti babátok esetleg még nem beszél ennyit. Tudjátok, vannak gyerekek aki túlfejlettek!...
2013. dec. 3. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!