3 hónapos kislányomat normális, hogy leköti a tv?
Figyelt kérdés
Engedjem, h nézze?2008. júl. 11. 13:45
1/7 anonim válasza:
Hát persze hogy leköti a sok fény, villódzás. Számára ez igen izgalmas. Én nem engedem, hogy nézze, mert szerintem ez túl sok inger számára, és a szemnek is zavaró. Ha hozzászoktatod ehhez a rengeteg fényhez, színekhez, "izgalomhoz", akkor lehet, hogy később a fakocka már nem fogja lekötni... Inkább egyelőre ne tévézzen szerintem.
2/7 anonim válasza:
Persze, tetszik neki a sok szín, villanás, hang. Szerintem nyugodtan nézheti persze nem közelről, és azért ne túl sokat. Mondjuk napi fél óra 20 perc bőven elég. A szemét, hogy nem romlik-e neki úgy tudod ellenőrizni, hogy letakarod az egyiket és ha zavarja ellöki a kezed vagy ficánkolni kezd. Boldog babázást! :)
3/7 anonim válasza:
Ne nézzen tévét egy 3 hónapos picike . Ha megoldható ti se nézzetek az ő jelenlétében.Nálunk egyszerű,nincs tévénk! Viszont vannak válogatott dvd-k.Mese nézésből egy kisiskolás gyereknek napi 15 perc lenne az ideális!
4/7 anonim válasza:
Szerintem sem jo dolog a Tv a babaknak de en is ilyen cipoben jarok egyszeruen tatott szajjal nezi mosolyog,gagyaraszik meki.:)
Ahogy az elottem levok mondtak probaljatok csak kis idot tolteni elotte.Sok szerencset
5 hos baba anyukaja
5/7 anonim válasza:
az én babám is szereti nézni. Szerintem 15-20 perc nem lehet ártalmas. Viszont találatam egy csatornát, BEBE TV, ami szerintem ilyen pici babáknak találaták ki. Aranyos zene szól és színes állatok, virágok jönnek mennek a képernyőn. UPC előfizetésünk van, ott fogható ez a csatorna.
6/7 anonim válasza:
Általában minden babát leköt a TV. Hosszú ideig nem szabad megengedni (nem a szeme miatt elsősorban), hanem mert elvonja olyan dolgokról a figyelmét, amiből Ő most tanulhatna. Az Őt körülvevő tárgyakról , játékokról ilyenkor "megfeledkezik". A védőnőm mesélte, hogy volt egy kislány a körzetében ( anyukája talán kicsit depressziós volt és örült, hogy valami leköti a gyereket), aki 1 éves korában még nem tudott rendesen mozogni, szinte csak a hátán kúszni. Kiderült végül, hogy a szekrény tetején volt náluk a TV, a gyereket hanyatt letették a szőnyegre és örültek, hogy milyen jól elvan így egész nap. Amint megszünt a TV-zés és elkezdtek Vele foglalkozni, néhány hónap alatt megtanult mindent , amit addig kellet volna és behozta a "lemaradását". Ez most ugyan egy nagyon szélsőséges eset, de biztos, hogy sokáig nem szabad engedni, hogy a TV lekösse a figyelmét és emiatt más - számára igazán hasznos - dolgokra ne figyeljen. Boldog babázást mindenkinek!!!
7/7 anonim válasza:
Persze, ez teljesen normális. Csak persze nem jó a szemének, ha sokáig nézi, meg az se jó, hogy nagyon hozzászokik. Nálunk napközben nincs bekapcsolva, illetve reggel még igen, de délelőtt kikapcsolom, és kb. a híradótól kezdve nézünk tévét. Olyankor még nézi egy darabig a fiam is (nyolc hónapos), de este nyolckor már megy aludni, szóval nem nézi sokat. Persze nem úgy nézi, mint egy felnőtt, csak olyankor még játszik egy darabig a játékaival, és néha oda-oda néz, kicsit elmereng rajta, de nem figyeli egyfolytában. Ez szerintem még nem káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!