Hogyan akadályozhatom meg, hogy a baba turkáljon a macskaalomban vagy megegye?
Úgy oldanám meg,hogy figyelek rá.Vagy nem engedem abba a helyiségbe.Én egyébként minden alkalommal rászóltam/rászólok,ha valamit nem csinálhatott/csinálhat.Egy időn belül megtanulja a szó jelentését.Persze szokott direkt huncutkodni,de ha olyan,azonnal megyek és veszem el onnan és mondom neki,hogy nem.
Tedd be szék mögé az almot,az alatt úgysem tud átmászni a macska meg körbe tud menni.Csak van valami hely,amit a pici nem tud megközelíteni,a macska meg igen.
Nah..a konyhából is eltenném.Gondolj már bele
A macska belemászik az alomba.pisil kakil ...kapar ..aztán kimászik szépen a konyha csempéjére amin a te babád aranyosan mászkál mindent megfog majd,megnyal stb
Ezt azért te se akarhatod
Nemhiszem hogy ne lenne egy kis zug ahova eltehetnéd
De könyörgöm..ne hagyd a konyhában
Nincs a lakásban állat, én attól jobban féltem a gyerekeimet, hogy ilyennek kitenném!
Bocs, most le lehet pontozni, de akkor is így látom!
Ha megcsak nem is kuszik, boven van idod kitalalni, mit tegy. A fiam 7 honaposan kezdett kuszni, es 11 volt, mire maszott, es a cica dolgai gondot jelentettek.
Igaz, az alom a lepcsoforduloban van, de a macskakaja, viz, kosar elerheto kozelsegben. Ugy oldottam meg, hogy barmikor odament a veszelyzonahoz (nyilvan parszor szetrangatta a kosarat, kiboritotta a vizet, stb.), elkaptam, ujjal mutattam, hogy "Nem szabad, ez a cicae!", es visszavittem a nappaliba. 2-3 het alatt megtanulta, hogy beken hagyja a cica cuccait. Azota csak megnezi, mi van ott, majd kanyarodik tovabb, nem nyul bele.
Ha gondolod, huzz kartonbol az alom kore kb. 20 centis falat, a cicat nem fogja zavarni, a gyerek meg nem latja, hogy van ott valami felfedeznivalo :) Bar ez csak egy ideig megoldas.
Wc melle nem tudod tenni? Es akkor azt be is lehetne zarni, a macska meg gondolom ugyis jelzi, ha dolga van.
Amugy egyetertek az egyik elozo valaszoloval, en sem tartanek/tartok bent allatot a lakasban.
Ennel sokkal banalisabb okbol kifolyolag kaptam el olyan szembetegseget, aminek a korokozoja meg a hazai csapvizben is benne van(!!), de a kontaktlencseseket veszelyezteti leginkabb. (Akant amoba keratitis, meg is vakulhattam volna, de igy is maradt emlekbe egy kis latasromlas..) Pedig en meg a domestosos flakont is kifertotlenitem, es megis...
Ezt csak azert irtam le, mert a macskatol is el lehet kapni olyan betegseget, ami a latasunkba kerulhet.
Az en nagyobbik porontyom kb. keteves koratol cicazhat a mi kinti macskankkal, mert mostmar megerti h utana pl. nem szophatja az ujjat.
Legyel nagyon korultekinto!
5. vagyok, es egyetertek hatodikkal. Eloszoris, nem azt kerdezte a kiiro, mit csinaljon a macskaval meg az almaval, hanem hogy hogyan oldjon meg egy fennallo szituaciot.
Nalunk is van macska, 3 honaposan mar osszeeresztettuk a gyerekkel, gyakran egyutt hemperegtek a foldon, es koloknek mar 1 evesen olyan immunrendszere van, hogy mikor mindketten haldokoltunk a ferjemmel, gyerek epphogy egy picit taknyolt :) Kutyat, tyukot is simogatott 3-4 honaposan. Cicatol semmi betegseget nem kapott el sem o, sem mi, pedig kijaros cica, de rendben tartjuk (rendszeres bolha- es gilisztairtas, takaritas).
Nalunk pont hogy a domestos es a tobbi mereg van kitiltva, nem a cica.
Persze megertem, ha valakinek voltak cicatol elkapott betegseggel gondjai, de ez azert eleg ritka.
Nem mellesleg a legtobb emberre veszelyes betegseget az emberek maguk terjesztik - akkor most tiltsuk el a gyereket az emberek tarsasagatol? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!