7 hetes kislányunk van, Fruzsina. Nagyon görcsös, hasfájós. Apa vagyok, Anyával együtt kérdeznénk: mit lehet tenni azonkívül, hogy az "n"-dik görcsoldót vegyük meg a patikából, mert érzésünk szerint, már az sem segítene. Ötletek, tapasztalatok?
Ha előfordul nyálkás hasmenés nála, akkor érdemes allergiában gondolkozni. Ki kellene próbálni tápszerből egy extenzíven hidrolizáltat, ha nem azt kapja (pl. Milumil Pepti, akár Neocate), anyának el kellene hagyni mindent, amiben bármennyi tej van, és még egyet - a kamillateát. Rengeteg baba érzékeny rá, és egészen csúnya vastag-/vékonybélgyulladást tud okozni.
Érdemes volna felkeresnetek egy gasztroenterológiai szakrendelést is, de ott is ezeket a tanácsokat fogjátok kapni.
Nálunk hasonló volt, 8 hetes korában robbant a tejérzékenység borzasztóan masszív véres hasmenéssel. Addig csupa diffúz tünet: néha hasfájás (bár nem voltunk benne biztosak), elég csúnya ekcéma, bár ez magától megszűnt pár nap alatt, néha hasmenés, majd 8 hetes korában gyakorlatilag széklettel kevert vér. Szóval a helyetekben nem várnék, gasztróra mennék.
de édes,hogy apák is vannak itt-és igy aggódnak ők is.jobb ötleteim nekem sincsenek-mint az előzőeknek,de nem kap esetleg tápszert pótlásnak?ez is szokott gondot okozni.a puffasztó ételeket vbizonyára tudjátok-ill mennyi tejet,tejterméket eszik a feleséged?ez is lehet gond.én még olyat csináltam,hogy(nem vmi gusztusos megoldás,de)egy krémes fülpiszkálóval a kis popsiba nyúltam picit-ettől jött kaki,v ami épp jött
kitartás..-gondold el,ahol 2vagy több gyerek van..
Nagyon köszönjük a válaszokat, még annak is aki feltételezte, hogy a tejpor esetleg a Completta, amit kávéba szoktunk tenni. :) De nem. Ennyire nem aggasztó a helyzet. Nestlé tápszert kap. Nagyon ritkán szoktunk adni, 3 naponta szükséges legalább egy adagot pótolni. Akkor bömböl este, ha már nincs teje az asszonykámnak.
Csak megnyugtatásképpen: anyatejes Fruzsi. De,olyan mint az apja: ha éhes, nem lát, nem hall. :) Mostanában, mintha enyhültek volna a görcsei is, csak a nagy hangulatváltásai voltak picit ijesztőek.
Még egyszer: köszönjük a segítséget, tanácsokat, tapasztalatokat, jókívánságokat, és MI is kívánunk, minden minden Jót minden kedves szülőnek, és babának!
A Nagy Család :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!