Nem túl sűrű a 2 óránkénti tápszereztetés? Háziorvos javasolta,2 hónapos hasfájós kisfiamnak, mivel kevesli a súlyát. Inkább a görcsei borzasztanak. Mennyibe kerül a Gripe Water? Lehet együtt adni a papaverines görcsoldóval? Fel kell iratni?
Szia!
Én jókat hallottam róla meg az Infacolról is, tapasztalatom nincs róla, de már több anyukától is hallottam hogy bevált nekik.
Nem tudom mért mondta a doki, hogy két óránként etesd, de biztos oka van rá, hogy ilyet mond. Mennyit eszik meg egy evésre?
Egyszerre tényleg csak az egyik féle gyógyszert adjad, így tudni fogod, melyik hat és melyik nem.
Én is ismerek olyat, akinek a gyerekorvos a gyakoribb etetést javasolta az alacsony súlya miatt.
A papaverin egy nyugtató hatású gyógyszer, ópiumszármazék van benne. A Gripe Waterben meg kapormagolaj van, és az emésztést segyti, a szelek és gö5rcsök ellen van. Adható a kettő egyszerre, mert sem a hatásmechanizmusuk, sem a hatásuk nem ugyanaz.
Én is adtam mindkettőt egyszerre, az orvos javaslatára, ráadásul keverve: az angolvíz uganis finom édes, megjavítja a papaverin ízét.
Hasfájós babát nem célszerű 2 óránként etetni, hiszen soha nem ürül ki a kicsi gyomra, ami viszont rossz. Legalább éjszaka próbáld meg rávezetni a min. 6 órás alvásra, ugyanis ennyi idő kell az ürüléshez. Én vezettem, hogy mikor és mennyit adtam neki, ha gondolod, megírom.
A Gripe water tényleg jó, illetve még a Sab simplex is.
a kisfiam 2 hónapos,2.80-al született,hetente mérik,most 3.75,és keveslik,ezért elhagyatták velünk a köménymagos kamillateát,3 óráról 2-re tette a háziorvos az etetést,és ezt én is sokalltam,szóvá is tettem,de ezt javasolja!
a hasgörcsei jobban aggasztanak,amire eleinte espumisant adtam neki,amire azt mondták ugyanaz mint az infacol,de mivel ez sem használt szerintem ugyanaz volt erre a célra a tea.
Most papaverines görcsoldó szirupot adok neki,már a 2ik üveggel isszuk,6szor fél kávéskanállal van ráirva az üvegre,de most hogy átálltunk a 2óránkénti etetésre csak minden 2ik etetésnél adok neki,de este 7től ugyanaz minden,11ig rángatom szegénykémet,úgyhogy kedden,miután megkapja a kötelező oltást,feliratom ezt az angol vizet,kipróbálom,hátha tényleg jobb lesz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!