7 hetes kislányunk van, Fruzsina. Nagyon görcsös, hasfájós. Apa vagyok, Anyával együtt kérdeznénk: mit lehet tenni azonkívül, hogy az "n"-dik görcsoldót vegyük meg a patikából, mert érzésünk szerint, már az sem segítene. Ötletek, tapasztalatok?
Köszönjük a nagyon gyors válaszokat, specifikálom picit jobban a helyzetet.
Odafigyelünk az étkezésre, mármint, hogy anya mit eszik, vigyázunk mindenre, hogy ne egyen hüvelyeseket, szeles ételeket(káposzta, karfiol, stb.), a folyadékfogyasztása is megfelelő, igényli is természetesen, hiszen szoptat. Nagyon ritkán szükséges tejport is adnunk a Picinek, mert nem mindig elég a teje. És ez is változó. Van mikor nagyon sok van, van mikor kevés. fej is, ahogy tud, és amikor tud, és a cumiból is megeszi, ha éppen nem görcsös, mert akkor aztán semmit sem lehet csinálni szegénykével, azonkívül, hogy a lakásban járkálni fel, és alá, masszírozzuk, énekelünk neki, simogatjuk, nyugtatjuk. Már éppen a kamrában nem voltam vele. :) Teákat is iszik, tejfakasztót, kamillát esetenként, cukor, méz nélkül.
nincs csoadaszer, de leírom, nálunk mik segítettek:
- szélcső (kevesen ismerik, nagyon hasznos, ügyesség kell a használatához, de könnyen elsajátítható)
- babakocsiban tologatás, ringatás, amikor már annyira sír, h látszólag semmire sem reagál, ez vhogy megnyugtatja 1-2 perc után (annyi kell, h a sírás közepette felfogja, h ringatózik). uezt lehet autóval is, vannak babák, akiknek a kocsikázás segít
infacol 8vagy espumisan, stb)
- tejserkentő tea ivásának abbahagyása. én áttértem az alkoholmentes sörre
- pocak melegen tartása: vasalóval melegített textilpelus, kéz, magvas párna, stb
- spéci masszázs (alapmozdulat a lábak felnyomása és nyújtása ritmikusan - ezt így írásban nehéz lenne alaposan kifejteni, de ha nem tudjátok, azért mindenképp nézzetek utána, mert ha túl sokáig nyomjátok fel és tartjátok ott a lábait, az bezavar a légzésébe)
kitartás! 3 hónap után a kisfiunknál tényleg szinte teljesen elmúlt, remélem ti is hamarosan túl lesztek rajta ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!