Segítség! Nem szeret a gyerekem? Honnan tudom hogy szeret-e?
Jó Anyuka vagy, ne rágd magad emiatt. :) Felismerted, hogy gond van, és már tudod a megoldást is.. Meg fogja hálálni a kis majdnem 8 hónaposod, ha most csak ő lesz az első neked.
Valószínű, apud példáját követted a kiabálással, de mostmár tudod, ne tedd, mert ez árt a picinek.. Most kezd nyiladozni az értelme, abszolúte rendben lesz, ha mostantól kezdve erre tudatosan vigyázol. Persze hogy ők a mindenünk.. és néha kiborulunk, ezzel én is voltam így párszor, de ilyenkor mindig eszembe jut a legjobb barátnőm, akik évek óta hiába küzdenek egy babáért... Nekem meg hipp-hopp jött. Mindig ez ugrik be, mikor épp kezdek kikészülni, mikor éjjel pld. már 8-jára fektetem vissza a kiságyába, mert feláll és dumál nekem kifelé onnan :)
:) Naná hogy szeret! :)
1 éves kora körül fogja tudni kimutatni igazán :)
Gondolj bele mi lenne ha te sirnál az ágyadban rácoskkal körülvéve,nem szabadulsz ki segitség nélkül,unod magad,éhes vagy,szomjas vagy,félsz,kakis apelusod, ezek kombinációja,vagy esetleg csak egykis szociális érintkezést igényelsz.Sirdogálsz,orditasz,nem jön senki. Memgondom mi történne: rohadt szarul éreznéd magad. A mosogatás nem vár meg? És a taakritás? Vgy vidd ki magadhoz a konyhába ,legalább lásson és halljon téged. Ez egy régi sztereotipia,egy idióta berögződés még nagyanyáink korábol,hogy a gyereket nem kell bolygatni,jó az neki ha magába bőg,igy lesz önálló. Azóta már kiderült hogy ez az elv megbukott,és a gyerek azért sir mert szüksége van valamire,nem azérát,hogy téged felidegesitsen.
A másik epdig az hogy nyugodj meg biztosan nagyon szeret téged,de nem minden ember uyganolyan,én világ életemben,kisgyerekkoromban is gyülöltem egyszerüen ha puszilgattak,ölelgettek. Inkább elmosogattam,vagy kitakaritottam mire a szüleim hazajöttek,vagy kiseb koromban csináltam nekik ajándékokat (gyurma,rajzok,etc). Én igy fejeztem ki a szeretetem. Ma sem szokás az ölelkezés köztünk,pedig nagyon összetartó család vagyunkl.
Lehet a Te gyerkőcöd nem szereti, ha pusziklgatják ,dédelgetik. A férjem unokatestvérének a fia ilyen, első perctől kezdve utálta, h puszilgatják, ölelgetik. Ő ilyen, ilyennek kell elfogadni.
Amugy egyetértek a legtöbb hozzászólóval, sőt mindel, mert ne a házimunka legyen az első, nem szalad el a ház, ha nem épp ma porszivózol, semmi baja sem lesz a mostlannak, ha ott áll a mosogatóban,, vagy a ruhát nincs időd kiteregetni, a vasalásról ne is beszéljünk, mert 1 hete gyűjtögetem én is, de nem érdekel.
Mikor 8 hónapos volt a lányom, én ugy porszivóztam néha, h beletettem a kompba, és huztam őt is magam után, meg leraktam a konyhába egy plédre, el tudtam mosogatni, vagy bevittem a babakocsit, és abban üldögélt.
A főzésről: nem tudsz rendelni valahonnan? helyi konyháról például? én hordom a kaját, és igy több időm marad mindnere.
Türelem, egy kör a lakásban, 10-ig elszámol, jó nagy levegőket vesz, és megnyugszik. Nekem bevált ez is.
Szerintem 8 hónapos babánál elképzelhetetlen, hogy ne szeressen. Az más kérdés, hogy most olyan korszaka van, hogy nem szereti, ha bújod, puszilgatod. Biztosan el fog múlni, ha eddig szerette.
Nagyon fárasztóak és idegtépők tudnak lenni, és semmire sem jut idő mellettük - de ez így van rendjén. Én amikor pár hetes volt, néha nem is ebédeltem, mert nem aludt annyit, hogy ehessek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!