Segítség! Nem szeret a gyerekem? Honnan tudom hogy szeret-e?
Szia. Nem kell aggódnod, az enyém két hét múlva lesz egy éves, és kb. egy hete bújik belénk, de rendesen. Olyan kis édes, felkérezkedik, és szó szerint belebújik a nyakamba, arcomba. Az apjának is. És eddig nem csinált ilyet.
Ne emeld fel vele a hangod, mert megijeszted őt! Ha észleli, hogy valami nem ok, akkor nyugtalan, ideges lesz. Én még sosem emeltem fel a hangom a lányommal, szerintem meg fog lepődni, mikor majd először tapasztalja ezt, mert biztos, hogy lesz majd ilyen is.
szia!
1. A gyereked, nyugodj meg, szeret. Legalább 5 éves koráig benned és az apjában látja a Mindent. Főleg benned.
2. Épp ebből következik, hogy oltalmat, Szeretetet, Gyengédséget vár el tőled
3. A kórházi események kihatottak a kis lelkére, ezt figyelembe kellene venned.
4. Mindig az anya érzései "határozzák" meg a pici érzéseit. Azt adja vissza, amit Te adsz neki. Türelmetlen vagy? Ő is türelmetlen lesz. Kiabálsz vele? Visszasír, később visszaüvölt torkaszakadtából.
Ebben az esetben én azt mondom, tessék félbehagyni mindent, ha sír , vedd az öledbe és nyugtasd meg! Nagyon szüksége van a szeretetedre, megértésedre!! Az első két hetet ne "rajta" bosszuld meg. Nem volt veled, de épp ezért kellene MÉG jobban szeretned!!
Engem is zavart a kupi, meg a félig előkészített ebéd egy darabig.. :) De rájöttem, hogy akkor is van nap, mikor az apja hazajön. Én a mai napig este csinálom a legtöbb házimunkát, mikor az apja itthon van.
Amit ketten tudunk, azt ketten csinálom a lányommal, pld. mosógépbe pakolni, meg teregetni azt tudok mellette is, meg porszívózni, hajat mosni-szárítani, mert azt nézi érdeklődve.
De pld. főzés, vasalás hajfestés nem megy napközben, ha csak ketten vagyunk itthon, de ez engem már cseppet sem zavar. Rendmániás vagyok (voltam!!!)pedig, de haláli jól eljátszom vele a vasalatlan ruhakupac tövében.
Nem marad ez mindig így, ez átmeneti időszak.. :) Szeresd nagyon, és ő legyen az első, ne házimunka. Később úgyis ellesz majd egyedül, akkor nem lesz ilyen probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!