Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Igaz, hogy az újszülöttekre...

Igaz, hogy az újszülöttekre minden nap tiszta ruhát kell adni?

Figyelt kérdés

Ezt hallottam egyik nap, de nem értem miért, ha nem lesz alul maszatos, és nem bukja le, akkor minek? A babák még nem koszosodnak, meg nem izzadnak.

Bocsi, ha butaságot kérdezek. Első babát várom.

2013. nov. 8. 12:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Én nem adtam minden nap új ruhát a babáimra (hacsak nem volt pisis vagy kakás), mégis felnőtt mind a 2, egészségesek mint a makk.
2013. nov. 8. 12:58
 12/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Tényleg nek kötözködni akartam, és biztos majd én is cserélgetem, csak megütköztem azon a "NEM LEHET kétszer ugyanazt ráadni, minden nap új ruha KELL" mondaton.

:)

2013. nov. 8. 12:59
 13/24 anonim ***** válasza:
33%
Ha magadra sem adsz minden nap tiszta ruhát, akkor valszeg rá sem fogsz, de ez elég undorító.
2013. nov. 8. 13:19
 14/24 anonim ***** válasza:
minden nap sok tiszta ruha kell egy újszülöttnek, mert lehányja napjában többször is
2013. nov. 8. 13:27
 15/24 anonim ***** válasza:

Egészségügyi oka nincs. Amikor már hidegebb volt, a nadrágot 2 napot adtam rá, a felsőt minden nap cseréltem. Amikor mégkicsi volt a kislányom, minden nap tiszta bodyt kapott és én ujjatlan, hosszú szárú rugikat adtam rá, azt ráadtam kétszer. Nyáron minden nap új bodyt és rövid gatyót adtam rá. Természetesen, ha leette, bepisilt, mindig cseréltem.

Úgy öltözteted, ahogy akarod, a te gyereked.

2013. nov. 8. 13:27
 16/24 A kérdező kommentje:

Jaj #13, ne legyél már ilyen álszent!

Itt nem bugyiról van szó, hanem pl egy nadrágról! Nehogy azt mondd, hogy minden nap másik nadrág van rajtad otthon! Jelzem: amiben csak otthon vagy!

Valószínűleg egy 4 tagú családban a heti mosásnál senki nem mos 4 emberre 7 otthoni és 7 elmenős gatyát (össz: 56 gatya)

Azt sem írtam sehol, hogy én egy hétig ugyanabban a göncben vagyok, de itt vannak ilyen szupernayukák, akik a dolgok mögé látnak! Hát barátom, ez az undorító!

2013. nov. 8. 15:24
 17/24 A kérdező kommentje:
#15 köszönöm szépen!
2013. nov. 8. 15:25
 18/24 A kérdező kommentje:

#14, tegyük fel, hogy nem hányja le! Itt nem arról van szó, hogy kell-e cserélni, ha piszkos, pisis, stb. lesz, hanem, hogy elméletben van-e bármilyen eü. oka, hogy cserélni kell!

Hihetetlen milyen nehéz esetek vagytok.

2013. nov. 8. 15:26
 19/24 anonim ***** válasza:
Én minden nap tiszta ruhát adok a bébire. Reggel felkelésnél is és este fürdetés után. Nap közben pedig csak akkor ha "baleset" történik. Az oka pedig egyszerű, én is minden nap tiszta ruhát veszek fel, nem hordok 1 napnál tovább semmit. Lehet egy kívülállónak ez betegesnek tűnik, de én így érzem jól magam és szerintem a babám is jobb kedvű egy tiszta ruhában (nálam az 1 apnál tovább hordott ruha koszosnak számít).
2013. nov. 8. 16:58
 20/24 anonim ***** válasza:

Itt a te felfogásod hihetetlen!!Már 66 ezerszer leírták neked,hogy nincs e.ü. oka,de még mindig ugyan azt kérdezed a 14estől.

Egyébként meg nincs olyan,hogy kötelezően minden nap tiszta ruhát kell adni a kicsire.De úgy is fogsz,mert nincs olyan csecsemő,és ismétlem NINCS olyan,aki ne bukna napi legalább egyszer.Az újszülöttek többnyire azért,mert még tisztulnak és könnyen túlszopizzák magukat,később amikor meg már nagyobbacska akkor meg azért,mert folyton mozognak,forgolódnak és könnyen visszabukik a kajcsi!!Most még elég nehéz elhinni,hogy minden nap tiszta ruha kell a kicsire,de majd megtapasztalod,és akkor nem leszel ennyire ,,kötöszködős,,. :) Ja és egyébként ők is ugyan úgy megtudnak izzadni,mint te,ugyan is a hőszabályozás már náluk is működik,és ha túl van öltöztetve akkor fog izzadni.

Fél éves baba anyukája

2013. nov. 8. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!